Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    őstag

    LOGOUT blog

    A legtöbb fehér kapcsoló/aljzat stb. besárgul ment nincs az anyagában UV stabilizátor, vagy kevés. A Kotállux is be tud sárgulni egy idő után, van szerintem ilyen bontott sárgám.
    @pjen, oké hogy raksz fel képeket, de mennyi fény/nap éri? Nagyon nem mindegy, nyilván egy szerkény mögötti, vagy fürdőszobai kevésbé sárgul be, mint amit tűz nap.
    Ettől független a Kontálluxos kapcsolók és konnektorok is tényleg jó és tartós darabok. A TV/rádió fali aljzatuk viszont baromi nagyot csillapít, ha olyat akar vki használni inkább belezze ki és rakjon bele mást. :D
    Én a lakás felújításkor mindent szerelvényt Schneiderre cseréltem (nagy része Asfora család, meg pár másik van ami kültéri meg fázis+nulla megszakító kapcsoló), remélem sokáig fehér marad, de a sárgulás várható itt is biztosan.

    Egyébként aki szeretné visszaállítani szép fehérre a besárgult kapcsolót, konnektort stb. és szeret barkácsolni, nézzen utána a retrobright kifejezésnek. A lényeg, hogy a besárgult műanyagokban vissza lehet fordítani a folyamatot, dolog nyitja a hirdogén-peroxid és UV fény. Szép nyári napon be kell kenni amit vissza akarunk fehéríteni, folpackal betekerni és kitenni a napra. Youtubeon lehet nézni videókat, aki régi PC-ket és hasonlókat restaurál, hogy csinálja. Ott van aki expert módon veszi kannában, kádba önti meg UV lámpával világítja meg :D Én sima fodrászatban használt peroxidot vettem fodrászkellék boltban, az elég sűrű ecsettel fel lehet kenni, meg nyáron kiraktam az udvar közepére. Mondjuk speciel a Kontálluxos cuccokon nem próbáltam, de lehet adok egy próbát neki a nyáron. De pl. PC hangszórót állítottam így vissza elsárgultból szép fehérre.

    Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!

Új hozzászólás Aktív témák