Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Nekem még ez is túl sok lenne, szerencsére már nem is kell. Mondjuk már évek óta nem hordok magammal semmit telón kivül, autóban van csak egy személyi igazolvány, ugyis csak akkor kell random jelleggel ha igazoltatnak pár évente. A készpénz meg nekem annyira idejétmult dolog, mostanában már kezd olyan fura is lenni az egész, amikor pár havonta valamikor találkozom vele, nézegetni, hogy melyik micsoda, nem érzem realitásnak, hogy ilyesmit használunk még mindig fizetésre néhol...
[ Szerkesztve ]
-
Bátor vagy. Simán lehet, hogy valahol nem működik a kártyaleolvasó, és meg vagy lőve. Ugyanígy előfordult már, hogy valamiért nem akarta elfogadni a terminál az órámat vagy a mobilomat fizetésnél, és elő kellett vennem egy bankkártyát. Én Budapesten lakom, de néhány havonta van, hogy kp-t vagyok kénytelen használni, pedig mindig kerülöm a használatát, ha lehet. Szóval jó, ha van valamennyi tartalék kp az embernél. Persze abszolút megértem az álláspontodat, az lenne a normális, ha már egyáltalán nem kéne kp-val foglalkoznunk.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mexicanraven
aktív tag
Nem ugyanaz a kategória, de ha már többet adunk ki tárcára, én inkább vennék egy bőr Jekyll & Hide tárcát, sok éve megvan, patinásodik maximum, és tényleg az az érzetem volt az első momentumtól, hogy ez akár 10 év után is használható lesz.
when the sun shines, we'll shine together
-
nagyúr
Ilyesmi pénztárcám van csak az enyém szerintem műbőr, olyan régi, hogy arra se emlékszem, hogy kaptam vagy vettem, inkább már igazolványtartó mintsem pénztárca mivel a telefont úgyis elő kell vennem a lidl app vagy a tesco app miatt fizetésnél és akkor már fizetek azzal. Szerencsére nem szeretek vásárolni se de azzal egyetértek, hogy még nem árt ha van magunknál KP.
Thanos was right.
-
Én el sem tudnám képzelni a készpénz nélkül levést, és ennek más az oka:
könnyen felejtem el, hogy mire mennyit költöttem, és a kontroll érdekében hasznosnak tartom, ha a tárcám kinyitva egyből látom az összeget. A banki, appos felületeken (mind magyar, mind német) gyakran előfordul velem, hogy nem könyvelődik egyből a tranzakció, és nem jelenik meg az új összeg. Pláne banki nyitva tartási időn kívül, hétvégi napokon. Rettenetes, teljesen kikészít, hogy azt hiszem, hogy több pénzem van, de közben meg kevesebb.
Itt a Giro-rendszeren amúgy is ingyenes a készpénzfelvétel, azzal pedig kényelmes bolhapiacon és mindenhol máshol az internetet leszámítva fizetni. Persze ezzel együtt is nagyjából 40-60% a KP-Kártya aránya nálam...
"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István
-
nfsu17
veterán
A banki, appos felületeken (mind magyar, mind német) gyakran előfordul velem, hogy nem könyvelődik egyből a tranzakció, és nem jelenik meg az új összeg.
Használj Revolut-ot.
Nem csak a fenti miatt, sok minden más miatt is.
Mondjuk már sokat vesztett az előnyéből, ha arra gondolok, hogy régebben azért használták többen, mert GPay-be nem lehetett magyar kártyát betenni. Ezt meg igen.
Vagy órába nem lehetett betenni magyar kártyát, ezt meg igen.
Mindegyik fenti hiányosságban már lépett sok magyar bank előre.Na de vissza a fentihez,
Van mondjuk 5000 a Revo számládon.
Fizetsz a boltban 5000-et.
Kimész az utcára, ránézel az appra, már 0-t is mutat, mert azonnal jelzi a költésed a "fő" listában.
Persze még függőben lesz az állapota a részleteknél.Mivel más banki appot nem használok, így nem tudom azt írni, hogy ez is, meg az is tudja, mert biztos lesz még ilyen. Ezt ismerem, ezért írtam le
-
Flashback
addikt
Nézem ezt is, de egyenlöre nálam ez a befutó: VON Slim Wallet
Sajnos a kp meg a coinok kellenek. Ha nem is mindennaposan.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
KROK640
veterán
Pénztárca teszt
Na erre sem gondoltam volnaNekem ez a pénztárca, főleg az aprós része eléggé kevés lenne A kártya része meg indokolatlanul sok, 3-4 hely elég lenne.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Degeczi
nagyúr
Létezik rengeteg jobbnál-jobb könyvelő app, ha több számlája van vkinek, valóban nem érdemes ilyen nélkül meglenni. Némelyik nem is pusztán a kiadásokat segít könyvelni, hanem költségvetést vezet, hiszen mindig vannak előre jól betervezhető nagyobb kiadások (nyaralás, javítás, felújítás) így a teljes kép nem arról szól, "mennyi van a számlákon", hanem "mennyi használható föl szabadon".
A kiadások vezetése sem feltételenül nagy nyűg, mert a telefon lokációja alapján jól be tudja saccolni az utoljára ott történt kiadást, így már helyből adott lehet, h mondjuk étkezési kiadásról van szó, KP-val. -
Dr. Mózes
aktív tag
Én is a slim pénztárca híve vagyok, nem is értem, hogy azokat a hatalmas brifkókat hova teszik, mert zsebbe nem fér, homár tasi ciki, max marad a turul táska, de ahhoz meg nem vagyok elég szittya magyar.
Már kb. 10 éve "varázspénztárcát" használok. Aliról kb. 3000 Ft, aztán egy évig simán kihúzza. Tavaly úgy éreztem, hogy most már megérdemlek egy kis luxust, nem nézem az árát annak amit megrendelek, úgyhogy vettem 8000-ért egy Genuine Leather varázspénztárcát .
Az RFID tagen kívül semmivel nem tud többet szerintem a cikkben lévő tárca, és én a 20 dollárt is sajnáltam azért, amit vettem.
Névváltozás, korábban mustang08
-
Majd építkezésnél/felújításnál találkozol vele! Szinte az összes szaki csak kp-t fogad el, nem véletlen.
Az rohadt nagy szívás, ha a benzinkúton nem megy a terinál, és már tele a tank
Pár éve ott állt a sok autós a kúton, mert nem tudtak fizetni, én meg simán tankoltam, fizettem kp-vel. Az még a jobbik eset, ha fizetés előtt derül ki a terminál hiba.
Ami a felhőben van, az nem ér semmit... Olyan mint Schrödinger macskája.
A tárca nem rossz, de semmi apró nem fér bele... a többit otthagyjam borravalónak? Piacon csak kp. van.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
jupp008
senior tag
Anno elindult a Topic erre vonatkozólag csak hamar kifulladt. Ez a poszt beillene ebbe:
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Victoryus #11 üzenetére
Szigetelés és ajto+ablakok csere volt 2 éve, dijbekérő után átutalással ment minden, igaz én inkább kicsit drágábbat is választok csak legyen minden számlával, akkor tudok mire hivatkozni, ha gond van, de nyilvan sok esetben csak kp játszik, ha jó számla nélkül, meg ha csak kp-t vesz el a szaki. Piacra ritkán járok, nekem tul korai, meg amugyis jó nekem az üzlet is, viszont amikor utoljára voltam, akkor rákérdeztem eladónál, hogy lehet-e kártyázni, mert csak az van és azonnal vette elő a kis mobilos terminált, szóval haladnak ők a korral, legalábbis itt Debrecenben. De azért nyilván elő-elő fordul, hogy kell kp, de azt megoldom valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Én több lapos diákigazolvány tokot használok, ennél minimalistább nincs. Egy gond van csak vele, hogy nem bírja örökké, szóval nem a legfentarthatóbb dolog. Ilyesmi 350 ft.
we all deserve a bit of luck.
-
jaszy91
aktív tag
Csatlakozom az #1 hozzászólóhoz.
Csak telefon van nálam. Se irat, se kártyák, se kp, semmi. Én is Pesten lakok, de a 10 év alatt, amióta átálltam erre, soha nem volt még olyan, hogy rendszerhiba stb. és kapufa.Bár olyan volt már, hogy kártyával akartam fizetni, viszont az összeg nem érte el az 1.000 Ft-ot és mondták, hogy akkor nem lehet kártyával, csak kp. Én meg mondtam, hogy gyönyörűen szabálytalanok, és akkor majd magyarázzák meg az NFH-nak és a banknak, akivel szerződtek a POS terminállal kapcsolatban. Hát egyből nem volt gond.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
Az órákra pl van amelyik terminál kényes valami miatt, bár azok általában elfogadják a mobilt.
Mobilnál meg az fordult elő, hogy elfogyott a hitelkártyám kerete, amit nem vettem észre, így visszautasította a vásárlást, és elő kellett vennem egy másik kártyát. Persze ez user error volt, sőt a telefonon is tudtam volna másik kártyával fizetni, de ha nincs nálam a pénztárcám, akkor nem tudom mit csinálok, mert ugye ott nem tudtam mi az oka a visszautasításnak. Itt végül is szerencsém volt, hogy automatikusan egy debit kártyát vettem elő, nem a hitelkártyát.
És igen, ilyen esetek miatt is jó, ha van nálam bankkártya a telefon mellett.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
joey04
titán
Nálam is van, mert van nálam egy rohadt nagy hátizsák abban meg elfér egy pénztárca, de a mélyén van, mert soha nem kell. Ja hitelkártyám nincs. Meg igen, egy mozdulat váltani kártyát. Várom, hogy betiltsák végre a kp-t. Az nincs nálam, szóval olyan helyen nem fizetek, ahol csak azzal lehet.
-
-
jaszy91
aktív tag
Ott a DÁP, de eddig sem volt igazoltatásom.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
reizerhun
csendes tag
Én egy ilyet használok évek óta. [link] Igazi bőr, mágnesesen összetapad. Bal oldalába a gyakran használt Bankkártya van, a jobb felébe meg akár 4-5 kártya is befér. Ha esetleg KP kell, azt félbehajtva szoktam a két oldal közé berakni, a mágnes azt is megtartja
S23U // Zephyrus G14 (2022)
-
Foglalt név
addikt
Én 10 éve kb. 5 dollárért vettem egy ilyet.
Fém, könnyű, kisebb nem is lehetne. Mivel fém, az NFC csak akkor megy a kártyán, ha adott irányban rakod be, ergo eldöntöd, hogy szeretnéd vagy nem. Aprótartó nincs benne, de az utálom, úgyhogy nem hiányzik.
Az egyetlen negatívum ennyi idő után, hogy a pénztartó oldalt nem raknám a testem felé, mert kényelmetlen lehet az él. Annak sem ajánlanám, aki folyton 4 különböző kártyát használ, mert nincs semmi kacifántos kivevő mechanizmus.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest