Új hozzászólás Aktív témák

  • Dani_kp

    őstag

    válasz lemmy71 #81257 üzenetére

    Egy új konvektor pont olyan hatékony, mint a 30-40 évvel ezelőttiek. Szóval fogyasztásban semmivel sem kedvezőbb, csak újabb, dizájnosabb, illetve a bürokráciának hála újonnan csak ilyet kapni.

    Viszont mivel pont felújítjuk a ház egy részét így tudok nektek szolgálni aktuális árakkal
    Fűtést részben újitjuk, hogy ez mit jelent?
    Nos 2 helyiséget nyáron betonoztunk, itt föld, misung, szurok és beleültetve a parketta, ami szétrohadt az évtizedek során.
    Itt a 25 nm-es háló szobába már a szerelő betonra magam húztam oda szigetelt 5 rétegű 20-as csövet az új radiátornak, a leendő kazán új helyéhez, illetve ugyan onnan, ami most már az új "kazánház" lesz, megy egy 96 méteres padlófűtési kör az új nappaliba, ami csak 15 nm, ez is 5 rétegű 20-as cső.
    Ezt a két helyiséget leszámítva a többi helyen marad a falon kívüli gravitációs rendszer 2 illetve 1 colos csövei, amire majd szűkítővel mennek fel az új radiátorok.
    Összegezve: magam raktam a padlófűtés, illetve egy radiátor körnek a csővezését, itt a régi csöveket én daraboltam és szedtem le, régi radiátorokat szintén, ezen felül a kazánhoz én fogom megcsinálni a szennyvizet, amibe távozik majd a kondenzvíz.
    Anyag költség: ~1,3 millió, eddig, ebből több mint 100k. a terveztetést, engedélyeztetést, illetve gáz óra le és felszerelés.
    24 kw-os kazán
    5 új radiátor
    24 méter colos acél cső
    6 méter réz cső
    Iszapleválasztó...stb.
    De amúgy fapad lesz a rendszer, mivel később cserélve lesz mindehol 5 rétegű csőre, illetve aljzatba lesz vezetve. De korrekt a kivitelező és anyagba most csak ami tényleg kell azt vette meg. Nem lesz mágnes szelep, osztó gyűjtő meg egy csomó dolog, ami még vagy 4-500k. lenne.

    Akkor a vizet is bolygatni kell, hideg és melegvizet is rá kell kötni, mivel kombi kazán és ha kifogy a bojlerból a melegvíz, akkor ne kelljen tűzhelyen fazékba melegíteni. Szóval néhány tizes ide is elmegy.

    Na de a villanyhoz is nyúlni kell, lakáselosztó kicsi, nagyobb kell, eph, külön bizti...stb. Mivel későbbre is tervezek, meg amúgy is ha már ezt tanultam ez a szakmám, akkor szabványnak megfelelően csinálom. Összegben ez most 100k.t jelent, ami csak anyag. Ehhez még hozzájön 15k. érintésvédelmi felülvizsgálat.

    Hol is tartunk? Anyagban már 1,5 milla fölött egy kicsivel, úgy hogy eddig én csináltam mindent és egy fikarcnyi munkadíj sincs benne.

    Szerencsére a vizes és a fűtés szerelő is ismerős és nagyon korrektek, de ingyen ők sem dolgoznak, annyi igéretet kaptam hogy nyilván nem annyiért csinálják mint másnak. :B De akkor is 300-500k. közé saccolom a kettő munkadíjat összesen.

    ui.: bocsi hogy hosszú lett, de így is maradt ki pár dolog, meg ha van kérdés akkor nyugodtan tegyétek fel. :R

    https://ingatlan.com/33821564

Új hozzászólás Aktív témák