Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    Sziasztok! Szeretném a lakás 3×16 A-es aktuális teljesítményfelvételét (és sommázott energiafogyasztását) mérni fázisonként. Ilyen egyfázisú fogyasztásmérőből terveztem egyet-egyet bekötni fázisonként, amiknek aztán az impulzus kivezetését számolnám egy házilagos elektronikával. Nem, nem a rezsikáosz miatt akarom ezt :), hanem mert ezzel elvileg akár percre pontos adatot kaphatok az aktuális fogyasztásról, ha pedig bekapcsolva felejtem a vasalót vagy a búvárszivattyút, látni fogom.

    A mérő adatlapján az áll, hogy névleges áram 5 A, maximális áram 40 A. Az alsó piktogramok között olyat is látni, hogy az 5 A értéket "bázisáramnak" tekintik, illetve a tartós túlterhelés a névleges áram (vagy bázisáram?) 1,2-szerese, azaz 6 A max. 1 órán át.

    A bázisáram kutatása közben eljutottam az ElektroTanya egy kérdéséhez, ahol az egyik tag azt magyarázta, hogy a hasonló rendszerű mérő maximális árama tartós is lehet, tehát esetemben akár 40 A is átmehet rajta huzamosabb ideig, legfeljebb a pontossága nem lesz tökéletes. Szerintetek beköthetem ezt egy max. 16 A-es körbe anélkül, hogy a kütyü pl. a karácsonyi sütés-főzés alkalmával, azaz huzamosan 5 A fölötti terhelés esetén kigyulladjon? :F

    #81220 Sándor -P20-
    Ez valamiféle házilagos Ytong gyártás? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák