Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Powerline is lehetséges megoldás a wifi elkerülésére.
De az miért jobb mint egy stabil gyors erős jelű Wi-Fi?
Vagy a kamera wifije a gyenge pont?Olvastam az összefoglalót, de rám egyik sem áll (kivéve a "lehetséges biztonsági probléma")
Erkélyen lenne a cucc magasan, onnan nézne udvarra. Kertes házak, nincs "szennyezettseg".
Amúgy teljesen egyetértek, ahol lehet kábel kell, számítógépen sem hasznalunk wifit, csak kábelt. És itt is az lenne, ha lenne.
De ide ki kéne építeni...annyit nem ér meg.[ Szerkesztve ]
OK
-
faki_
senior tag
"Powerline is lehetséges megoldás a wifi elkerülésére.
De az miért jobb mint egy stabil gyors erős jelű Wi-Fi? :F
Vagy a kamera wifije a gyenge pont?"Nekem stabil, erős wifinél is volt szakadozás és nem mindig csatlakozott vissza a kamera. Egy 3e forintos powerline-val már jól működött, de azóta húztam kábelt, ill. az ezt produkáló Hiseeutól is búcsút vettem (nem csak ez miatt).
-
Minstrel
senior tag
Hik connect app nálatok is reseteli a mainstream beállításokat ha HD minőségre nyomtok élőképnél?
Utána be kell lépni pc-ről a kamerába és vissza kell állítani, különben marad 720p-n és 5152kbps-en. Upnp ki van kapcsolva a kamerákban, én nem tudok appon keresztül állítani bennük, de az app mégis tud.
-
vacs
Topikgazda
1. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
2. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból elsősorban)?
3. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
4. Később lesz-e bővítve?
5. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe?
6. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés, az utcafront)?
7. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/jármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd elKiegészítő kérdés, nem kötelező kitölteni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát)? > hasznos infó, olvasd elKiegészítő hasznos információk:
- a kamerákhoz minden esetben tartozik mobil és pc app, nézhető az élő kép és vissza lehet nézni a felvételeket
- vezetékes kamerákat fogunk ajánlani PoE táplálással > egy utp kábelen megy az áram és az adat
- wifi-s kamerákat csak abban az esetben vásárolj, ha nem megoldható a kábeles kapcsolat, mert nagyon stabil, erős wifi kell a megfelelő működéshez
- a kameráknál lévő internet feltöltési sebessége számít, ha csak 1-2 Mbit, akkor felejtős mobilról "hazanézni" a kutyára plAz ugyismegveszel.hu, lealkudtuk.hu stb oldalakon elérhető kamerarendszernek kinéző tárgyakat senkinek nem ajánljuk!
Észrevétel, ötlet, javaslat jöhet!!
Ha valamit helytelenül fogalmaztam meg, vagy akár a felül ugráló KAMERA KÉRDÉSSOR szöveget is kicserélem, csak mondjatok jobbat!![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
jézusom
addikt
Ez jó!
Én annyit javasolnék, hogy a kérdező döntse el, csak élő kép kell, vagy rögzÍteni szeretné és akkor mennyi időt. Akkor lehet javasolni HDD-t vagy SD_kártyát.
Nem azt kell kérdezni, hogy nvr kell-e, mert úgyis rávágja hogy sd kártya, mert egyszerűbbenk tűnik, meg a wishen is látott 8TB sd kártyát 3ezeré'... -
őstag
Sziasztok,
Jött egy hirtelen ötlet, hogy lecserélnék pár kültéri kamerát a házunk körül.
Jelenleg analóg Hikvision-ök vannak, valószínűleg ha lehet maradnék is analógnál mert a rögzítőm is az, és azt nem szeretném cserélni.
Tudtok esetleg olyan kültéri kamerát Hikvision-tól ami automatikusan követ egy mozgó élőlényt vagy tárgyat (autó), és úgy rögzít?
Ez a Hikvision Ekviz C8C szimpatikus, de wifis, és az szerintem nem rakható a jelenlegi rendszer alá. Tetszik a kis reflektoros lehetősége is.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
vacs
Topikgazda
-
topi66
aktív tag
Vegyes a tapasztalatom,és ezt sajna a Hisseu kategóriájú kamerák hozták, ahol a termékeknél galád módon azt tüntetik fel hogy van zoom, PT funkció mellett. Van,de digitális ami kb semmi.Magát az ötletet amit kérdezz-felelek formában vetettetek fel teljesen jónak találom. Aki a saját kezébe veszi a telepítést az kapjon kellő támogatást a fórumról, a telepítők piacvesztése ebben az esetben szinte elhanyagolható szerintem. Aki szeret barkácsolni az úgyis megoldja maga.
-
őstag
Az a bajom az ip kamerákkal hogy a jelenlegi kamera pontokon 2-2 hálókábel van kihúzva a rögzítőtől, plusz tápkábelek (1-es azt hiszem). Ha ip kamerát rakok be akkor csökkenteni kell a kamerák számát, mert jelenleg egy hálókábelen 2-3 kamera megy (analóg, 2 vezetéket használ 1 kamera a 8-ból). Plusz kábel nem megoldható, elég szoros csövezéssel több kanyarral van a kábelezés a ház szigeteléssel betakarva.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
gyula20
tag
Hasonló problémáim vannak . Van egy 24 csat. Techson , amin 16 analóg és 8 IP kamera van.
Évek alatt elégé nagy koax hálózatot építettem ki , de azzal is van probléma , főleg nálam.
A hálózat jelentős része föld alatti védőcsövekben van. Néha bizony elrágja valami , pár hete
kivit ültettem és véletlenül belefurtam a csőbe.
Az IP kamerák 8 eres UTP kábelekkel mennek .
De már nagyon sok a kábel , ráadásul lassan áttekinthetetlen .
Vásároltam 5 db. WIFI-s kamerát , amelyekbe 64 GB -os SD kártyákat tettem .
Szerintem sokkal egyszerűbb a kapcsolat felvétel mobilról , sokkal könnyebben kezelhető ,
bárhonnan visszanézhető és persze csak táp kell.
Ott rontottam el , hogy nem azonos AP-on vannak - így most egyik része V380 PRO-n van ,a másik része YCC365.
Még kísérletezgetek , aztán meglátjuk.
Egy nagy hátrányt látok jelenleg , nálam minden analóg videó jel / kamera / modulátoron is van . Az analóg kamerák minden TV-n nézhetők , a lakásban öt helyen .
Ez elégé kényelmes hiszen bármikor körbenézhetünk , esetleg várunk valakit.
Sajnos ezt IP kamerákkal nem könnyű megoldani ,.Jó lenne valahogy a házrendszerbe
integrálni - de elérhető áron.kiss
-
gyula20
tag
Kicsit gondolkoztam ezen a TV -n nézhető WIFI kamerák témájában .
Vajon , hogyan müködne , vagy nem, ha az okos TV-re letölteném a kamera AP-ot.
Hiszen az is rajta van a hálózaton .
Lehetséges, hogy megérne egy kísérletezést .kiss
-
jézusom
addikt
válasz gyula20 #22578 üzenetére
Analóg kamerát valóban egyszerű TV-re kötni, vagy akár kapu telefont, de ha jól sejtem nálad is elég egyetlen darab erre a célra. Esetleg 2, hogy ha a gyalogos bejárat külön van.
Legalábbis nekem ez a meglátásom. Egyébként nekem sokáig úgy volt hogy a rögzÍtő TV mellett volt, szóval meg volt oldva.
Ha meg régi képcsöves TV-ről van szó, akkor NVR függő, hogy van-e analóg kimenet. Én próbálkoztam olcsó adapterrel aliexpressről, talán VGA csati kellett, de rohadtul nem működöttANdroidon, mostani telekomos settopboxon működik, de elég nyögvenyelős, nem olyan insant, mint egy bemenet váltás ONVIFER appal próbálkoztam, vagy a kamera sajátjával, de onvifer univerzális.
[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
Talán 12 IP kamerám van , ezek több AP-on mennek . Tanulság , nem így kell szervezni
, lehetőleg egy AP-ot kell használni , mármint azonos AP -al dolgozó kamerákat kell beszerezni.
Tulajdonképpen lassan minden kamerát szeretnék cserélni IP-re - ez energiatakarékossági téma is , hiszen jelenleg talán 16 csatorna modulátor megy állandóan.
Ha meg tudnám oldani , hogy az okos TV-k tudják fogadni az IP kamerákat , a modulátorok
feleslegessé válnának.kiss
-
vacs
Topikgazda
válasz gyula20 #22580 üzenetére
"Ha meg tudnám oldani , hogy az okos TV-k tudják fogadni az IP kamerákat"
Sem a Hikvision, sem a Reolink sem az Xmeye app nem működik android tv boxon, hivatalosan nem támogatott!
Apk-ból fel lehet telepíteni őket, de nem tudsz belépni, próbáltam mindhármat!
Egyedül a Reolink működött böngészővel boxon![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
gyula20
tag
A TV készülékről nem gondoltam , hogy teljes menüt tudjon kezelni / visszanézést , beállításokat stb. / ezeket hagynám a mobilon.
A lényeg csak annyi , hogy valós képet adjon . mint egy analóg csatorna modulátor.
Gondolom ez már nagyon sok kísérletező kedvű embernek eszébe jutott , biztosan van rá valamiféle megoldás .
Talán szét kellene nézni külföldi topikokban , sajnos a nyelvtudás hiánya nálam elégé bekorlátoz.kiss
-
nimfas
addikt
Sziasztok,
Kamera, de inkább switch kérdés.
Jelenleg 3+1ANNKE kamera van beüzemelve, 3 db NC400-as éjjel is színesben (LED fény) látó, és egy 8MP-es infra.Ez lenne bővítve még 2db kamerával.
Jelenleg a Rögzítő a műhelyben van, amibe bele van dugva a 4 kamera POE megoldással.
Az új kamera egyike a ház elejét venné, a másik pedig hátra menne a háztól a kertbe.Kérdésem az lenne, hogy jó elgondolás-e, hogy ha át akarom tenni a rögzítőt a házba, akkor onnan direkben be lehetne dugni a ház elejér vevő új kamerát, egy kábelt elküldeni innen a kertbe, és egy másik kábelt a műhelybe, amiről a jelenlegi 3+1 kamera üzemel.
Ehhez a műhelyes csomóponthoz kéne egy POE switch-et tenni, minimum 4+1 csatlakozási lehetőséggel.
A házba is kelleni fog egy Switch, de ide elég lenne egy sima POE nélküli is ha jól gondolom, mivel itt a rögzítőbe lenne beledugva a 2 kamera. (ház és kert)Másik kérdés, hogy a POE-val táplált kábel milyen hosszú lehet? A kamera a kertben cirka 70 méterre lenne, vajon el fog menni addig a jel és az áram? Vagy kell oda is egy "POE erősítő", ha létezik ilyen... ha igen akkor egy típust linkeljetek légyszíves.
Firkáltak egy kis skiccet... ez lenne a végleges kialakítás, em tudom mennyire érthető....
[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
Ezzel azért van némimgondom, de lehet , hogy csak én látom úgy.
Egy asztali PC elég sokat fogyaszt , állandóan bekepcsolva. Minden számítógépem linuxos
, nem szeretnék Windows rendszert használni, örülök , hogy sikerült leszokni róla.
Ezek a számítógép AP-ok , szerény tudásom szerint szinte kizárólag Windows alatt működnek.
Másik téma , egyenlőre nem fér a fejembe , hogy a számítógépen megjelenő 20-30 db. kamera hogy fog megjelenni a házi TV rendszeren , ráadásúl a TV-ről átkapcsolható formában?
Azért erről jó lenne egy kicsit bővebb kifejtés, Előre is köszönöm.kiss
-
varmi2
nagyúr
válasz kunberci #22590 üzenetére
Én raktam össze. Asus lap, ház, bár én 10k körül vettem ezt a házat, plusz egy ssd, pico psu, 4Gb ram. 10W körül fogyaszt. Ezen fut win 10+ a reolink app, mert nekem ilyen kameráim vannak. A lapot innen vette, az apróról használtan.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kunberci
senior tag
válasz varmi2 #22594 üzenetére
Ennek a gépnek sem lenne nagy fogyasztása, ebbe csak ram meg SSD kellene.
Ebben az esetben is 10W-ot eszik a proci, plusz pár W lenne még az SSD, a ramot nem is számolom.Ram:[link].
A Reolink app alkalmas lenne a rögzítésre is?
[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
Sziasztok, tudna nekem valaki ajánlani, nem drága 120 fps-t tudó IP kamerát?
-
tasiadam
veterán
Adott egy tuyas denver markaju kamera. Nagyon kiraly 20/1-es netre vannak kotve. Firmware frissites kozben elment a net, es hat nem lett rollback. Azota nem erhero el a kamera, tolem 200, oseimtol 50km-re van. Ilyenkor vissza gariztatasra?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
vacs
Topikgazda
válasz gyula20 #22591 üzenetére
Helló.
Te nagyon kevered a dolgokat.
pl hardveraprón veszel egy használt, de garanciás mini pc-t 30-40-50 000-ért (én is vettem tavaly, hibátlanul működik) és kötsz rá egy egeret és utp-n a hálózatra kötöd vagy wifis modellt veszel!
Jobb esetben alapból van rajta windows (tudom utálod ...), erre a gépre feltelepíted pl a Hik-Connect appot és IP címek alapján hozzáadod a kamerákat vagy a rögzítőt (analóg kamerákhoz nem értek)! A gépet hdmi-vel a tv-re kötöd és kb kész ...(^)(>.<)(^)
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok kamera rendszert ajánlani?
Tanyára kerülne. Vagyis viszonylag nagy, szabad területeket kellene figyelnie.
Feltétel lenne még, hogy felismerhetőek legyenek az arcok a felvételen. Főleg mert biztonsági kameraként is működne. Vagyis a motoros autó zoom jó volna. kezdetben 2 kamera lenne rajta majd később bővítve még 3 kamerával.
-1 kamera fix
-2 kamera mozgathatóÉjjel látás is jó volna bár azt segíteném mozgásérzékelős lámpákkal. Vagy mozgásérzékelős ir "reflektorokkal"
Távoli elérés illetve vezérlés is feltétel lenne.
Kezdeti költségnek 400000Ft lenne a keret.Illetve teszt képen kitölteném ezt is:
1. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 400-450eFt
2. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból elsősorban)? nem
3. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? kültér 2db (1 fix 1 mozgatható)
4. Később lesz-e bővítve? igen +3db
5. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? igen legalább 2 nap rögzítéssel
6. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés, az utcafront)?35-50m
7. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/jármű felismerés)? > arc felismerés
Kiegészítő kérdés, nem kötelező kitölteni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát)? >nem
Kiegészítő hasznos információk:
- a kamerákhoz minden esetben tartozik mobil és pc app, nézhető az élő kép és vissza lehet nézni a felvételeket
- vezetékes kamera PoE táplálással. De vihetem külön mellette a tápot isMobilnet lenne 3G- 4g kapcsolattal a távelérés. de ez csak belenézésre illetve vezérlésre szolgálna a fő rögzítést az nvr készítené.
[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
muzoffru
csendes tag
válasz gyula20 #22583 üzenetére
Ha az okostévére letölthető a Kodi és a kameráknak van elérhető RTSP-streamje, akkor a Kodinak csak be kell adni a kamerák linkjeit pl. egy m3u listában. Szülőknél így oldottam meg 2 db. IP-kamera élőképét androidos tévére. Nálam pedig az AHD DVR-ből megy az RTSP a másik szobában lévő androidos tv-boxra, szintén Kodival.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest