Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
válasz rahiteh800 #23701 üzenetére
Gondolom minden dahua ugyanazt a programot használja ezért lehet ott olyan is ami egyes kamerákkal nem működik.
Eddig nem találtam olyan leírást ami említené az ftp lehetőséget ennél az imou-nál. De ha valakinek van és mégis tudja ezt a kamera, biztosan megcáfol. -
Mr-Pamacs
senior tag
Hikvision DS-7608NI-K2/8P NVR túl hangos volt. Két venti van benne, egy 10-es és egy 15-s (40x40). Előszőr kiszedtem az alaplap melletti 10-est, nem sokat segített. Próbáltam találni 15-s halkabb ventilátort, de sehol nem találtam a gyárinál halkabbat hasonló légszállítással. Márpedig az baromi hangos volt, 50-60 dB. 10-es Noctuával sikerült levinni 30-34 dB-re, de még ez is hangos volt. Ezzel (60x60) így 18-20 dB, teljesen hangtalan. Légszállítás kicsivel több mint a gyári. Érdekesség hogy az alaplapi csatlakozóval dupla annyit forgott, mint a tápban lévővel (utóbbira van kötve). Pedig elvileg mind a kettő 12V a gyári ventik adatlapja szerint. Igaz ugrott a gari, de legalább halk lett.
-
kunberci
senior tag
válasz Mr-Pamacs #23703 üzenetére
De ha sima, nem POE-s NVR-t vettél volna, akkor nem kellene a ventivel bajlódni.
Úgy nézem Kingston SSD van benne. Külön POE-s switch-el lehetne teljesen hangtalan redszered.
Szerintem úgy se lenne drágább.Nekem még bent van az Emag-os kosárba a DS 7608 NI K1C 30900 Ft-ért, de már nem rendelhető.
Nekem már van egy DS 7608 NI K1C-m. Teljesen hangtalan, zajtalan a rendszer, nálam is SSD van az NVR-be.Te lefogattad az SSD-t, vagy csak lent van az NVR alján?
-
[w]
őstag
válasz Dani0504 #23708 üzenetére
én inkább rászólnék faterra, hogy "most értem ide" és "végeztem, megyek, bezárok", semmint egyszer elfelejtsem visszakapcsolni/hiba miatt ne érvényesüljön a beállítás és ne jöjjön meg az értesítés egy eseményről
biztonságtechnikai eszközről van szó, fel nem bírom fogni miért jó basztatni, amikor jól működik
cmdr PETER W. VOLKOV
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A kamera előtt repked a madár be riaszt ?
A labdát kutyát látom hogy kiszűri! -
dzsampi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni kamera választásban.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
5 db kültéri
2. Később lesz-e bővítve?Max 2-3 eszközzel
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe?Ez a megoldástól függ. Kérdéses rész. A további javaslataitok alapján alakul.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)?
Egy kamerának szerintem kb. 200 - 300 nm-t kellene figyelnie.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd elEgy okos funkcióra lenne szükségem, ha ide tartozik. Szeretném ha windows alatt böngészőből lehetne nézni a felvételeket és az élő képet egyszerűen. 50 + -os földműveléssel foglalkozó emberek fogják használni, akik nem IT guruk.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)?nem
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?Megoldástól függ
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát és köztéri világítás ajánlott)? > hasznos infó, olvasd elSzeretném, ha éjjel jól látna, de nem kell feltétlenül színes.
9. SD kártya foglalat kell?Ha nem lesz NVR akkor igen.
Összefoglalva, hogy mire van szükségem:
4 db kamera a ház körül lesz elhelyezve. Mindenképpen vezeték nélküli IP kamerára van szükség.
A tárolás szempontjából 3 verzión gondolkodtunk:
- Synology NAS-ra menteni a felvételeket
- NVR- re menteni a felvételeket
- MicroSD-re menteni a felvételeketEzek közül bármelyik jó, ha vissza lehet nézni utólag. Melyik a "legolcsóbb" megoldás?
Az 5. kamera a 4 kamerától távol lenne elhelyezve egy külön WIFI hálózaton. Ezt is a többivel együtt szeretnék használni.
Egyébként ezt a kamerát próbálták nappal: IMOU BULLET 2C 4MP KÜLTÉRI
Ennek a "képével" meg voltak elégedve. Ha ennél egy kicsit jobb az jó lenne.Mit gondoltok merre kellene elindulni?
-
NateDogHUN
tag
Azzal a kábellel nem működött.
http://www.natedog.hu
-
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Hik-Connectet használja valaki mobilinternetre kötött NVR-rel? Yettel-es 4G-n lógna az NVR, ugye ehhez a szolgáltatáshoz nem kell publikus IP cím (NAT-olt a mobilnetem)? Illetve mérte már valaki a sávszélesség igényét?
Köszi! -
gyulank
addikt
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy hogy érhetném el távolról az androidos IP webcam alkalmazás streamjét? Szóval ugye helyí hálózatban megvan a saját IP címe, de ezt hogy érhetem el távolról?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
atirag
őstag
Udv. Vásároltam egy reolink duo 4K floodlight kamerát . Mivel wi-fi-s így azzal is be tudom állítani. Viszont ha utp kábellel szeretném akkor a modem utáni második router-be is tudom kötni ?
-
gyula20
tag
Van vagy harminc különféle kamerám felszerelve , ezek tulajdonképpen vagy negyven év kisérletei. Ujabban csak wifis kamerát vásárolok , nekem bejött , ebből is van vagy 8 darab. A probléma az , hogy több éven keresztül vásárolgattam , és sajnos más-más AP-al müködnek. Ez nagyon kényelmetlen , kezelés szempontjából , ezek vannak XMeye, Cloudcam,ICSEE,Ycc365, V380Pro .Igazából a két utolsót tartom a legjobbnak , könnyű kezelni, visszanézni.
KIsérletezett már valaki azzal, hogy ezeket a különféle AP rendszereket megkerülve valami azonos rendszerbe szervezze a kamerákat?
Vagy esetleg valamilyen módón átírni a kamera programját .kiss
-
dokee78
félisten
Még akciós az Annke C500 vagy csak beragadt az ár?
[link]Mert amit rendeltem azt vissza térítést kértem készlet hiány miatt.
-
Pjoe69
tag
Sziasztok,
Egy cég árajánlatában ezt olvasom:
"Cégünk 3 éve már csak külön kérésre telepíti az IP rendszerű kamerákat, megbízhatatlansága és korszerűtlensége miatt. Helyette a legújabb fejlesztésű Hikvision Turbo-HD-SDI kamerákat ajánljuk és telepítjük, amik minden hátrány nélkül helyettesítik az IP kamerákat, hiszen ezt a technológiát pont a régi analóg kamerák lecserélésre fejlesztették ki, ugyanis meglévő koax/utp kábelezésen képes a HD/Full-HD/4K képminőséget biztosítani, tehát nincs szükség a meglévő kábelek lecserélésére, amennyiben erre nem tartanak igényt, és technikailag nem indokolt. Turbo-HD-SDI Kameráknál nincs tömörítés, ezáltal nincs késleltetés és bizonytalan működés sem mint az IP kameráknál Az IP és az AHD (Analóg HD) kamerarendszerek, az analóg kamerák után fejlődés volt, viszont sajnos technológiai zsákutca lett belőlük."
Mi a véleményetek erről? Most nézek rendszert, és eddig az IP volt az irány...
Köszi. -
bogabi
senior tag
válasz Pjoe69 #23726 üzenetére
Melyik cég ez? Érdekes elmélet, hogy az IP zsákutca lett, de a HD-SDI az világmegváltó... Abban az egyben igaza van, ahol nem lehet semmilyen késleltetés a valóság és a képernyőn látott kép között, ott az IP nem rúg labdába. Illetve van még pár előnye az IP-vel szemben, de ezek speciális körülmények esetén jönnek elő, az esetek 9x %-ban az IP nyer.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
faki_
senior tag
válasz gyula20 #23723 üzenetére
IP Camera Viewer – iOS: ezt használom TP-Link és Annke kamerákhoz (+ volt Hiseeu is) de többnyire csak gyors ránézésre RTSP-n, ritkán a beltéri Tapo-k forgatására ONVIF segítségével. Nem egy nagy durranás, de a célnak megfelel, port forwarding és DDNS kellett hozzá. A felvételt, ill. visszanézést nem próbáltam, azt a saját alkalmazásukban szoktam, ha szükséges.
-
gt007
tag
Sziasztok!
Hiseeu kamerákkal van valakinek tapasztalata? Sima WIFI, nem POE kamerákról van szó. 2 MP-es felbontásúak. Egy ismerősömnek van 4 db új, amit megvennék tőle, mert jó áron adja. De ha nem jó, akkor hanyagolom. Igazából, csak a ház köré tenném, a wifi jel erős a ház körül, így gondoltam, csak a táp elég lenne neki. Azt nem tudom, hogy érdemes NVR-t beszerezni, vagy házilag készíteni valahogy? Lehet bele SD kártyát tenni, de az nem valami jó megoldás szerintem. 3-4 nap röhzítést szeretnék mindenképpen. Gondolkodtam felhő tárhelyre is, de nem olcsó.
Üdv gt007
-
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalatok a Dahua WizSense NVR-ekkel?
Konkrétan a DHI-NVR2108HS-I2 típust rendelném meg. Nem nagyon találok értékeléseket, csak amazonon, de ott is csak 3 van. Itt a fórumon sem találtam releváns infókat.
Hasonló tudású Hik sokkal többe kerül. Fontos lenne, hogy ne legyen csomó fals riasztás (pl emberdetekció), mert egy Xiaomi kameránál már ezt megjártam. -
gt007
tag
válasz jézusom #23737 üzenetére
Köszi.
Érdemes POE NVR-t beszerezni? Arra is rá tudom ezeket a kamerákat tenni (Wifi routeren keresztül)? Ha igen, akkor beruháznék egy POE NVR-re, mert később ha bővíteném a rendszert, akkor már csak POE kamerát vennék.
De ha arra az NVR-re nem tudom rátenni ezeket a kameraképeket, akkor lehet csak valami nagyon olcsó NVR board megoldást keresek.Üdv gt007
-
kristof17
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit megrekedtem kamera vásárlásnál.
Alapok:
1. 2 db. kültéri kamerára lenne szükségem.
2. Nem lesz bővítve.
3. Rögzítőt nem tudom tegyek-e valahova. Kérdés, hogy mennyire kell távol legyen a kameráktól, milyen kábelezésre van szükség stb. Fontos, hogy visszanézhető legyen egy adott mennyiségű felvétel, de nem hónapokat kell eltárolni, így nem biztos, hogy egy rögzítő indokolt. De a tárolás fontos oly módon, hogyha leverik a kamerát és elviszik se vesszen el a felvétel.
4. Olyan 25-30 méteres látótávolságra lenne szükség annyira széles látószögben amennyire lehetséges. (110-130° kb. elegendő már teljesen)
5. Okosfunkciók nem feltétlen, de az arcot azért jó lenne kivenni ebben a 25 méteres távolságban, különben nem sok értelme a kamerának. (Rendszám is olvasható legyen ha úgy van, szóval ilyen alap dolgok családi ház védelme esetén.)
6. Jöhet külföldről igen.
7. Hát kaptam egy cégtől ~300k HUF körüli árat 3 HIK kamerára meg rögzítő meg hdd, meg szerelés, de én ezt sokallom.
8. Nem kell színes éjjeli kép, csak olyan infra+esetleg fény, ami éjjel is segíti az arc kivehetőségét és az esetleges azonosítást.
9. SD kártya foglalat akkor kellene, ha arra menne a rögzítés.Nagyon el vagyok veszve most ebben a témában, de kéne két olyan kamera aminek a dolgait egy ésszerű appon keresztül tudom követni. Hátha van tapasztalatotok egy ilyen átlagos "rendszerrel" kapcsolatban.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Alapvetően kaptam egy ilyen árajánlatot, ezt kicsit helyenként túlzónak érzem, illetve nem optimálisnak. Jól látom? Alul kirészletezem, hogy hol érzem a necces részeket...
A kamera volna az, amit a nagy választékban kevésbé látok, hogy megfelel-e, de valami olyan kéne érzésre, mai simán POE-ről elég, ha táplálja magát... meg kültérre is van az ajánlatnál olcsóbb szerintem..
1 db Provision NVR5-8200X+(MM) 8 csatornás NVR rögzítő - 49 783.-
6 db Provision DI-340IPSN28 4Mpixel-es kamera - 6 x 41 325.- = 247 950.-
vagy
6 db PR-DI320IPSN28 2Mpixel -es kamerával - 6 x 27 242.- = 163 452.-6 db POE átalakító : 6 x 4 101.- = 24 606.- Ez masszív nonszensz
6 db 12V 2A kameratáp: PR-12V1A-A : 6 x 2 069.- = 12 414.-
6 db IP kamera kábel : 18 000.-
1 db 8 csatornás Switch : PR-PoES-08120C+2I: 46 989.-
-----------------
2MPixeles IP kamerákkal összesen: 315 244.-
4Mpixeles IP kamerákkal Összesen: 399 742.-
+ háttértár 1-2-3? stb HDD max 6TB -osMeglátásaim, amiknek az értékeléséhez a segítségeteket kérném:
Szerintem azért a topikot olvasgatva simán lehet faragni ezen.-Nem is értem, hogy POE switch, aztán kameratáp meg POE átalakító kameránként Gondolom jobb POE-t tudó kamera alapból.
-5,2W kamera, tök elég lehet itt az ajánlott Tenda POE switch.
-NVR-ből olcsóbb nem nagyon lesz ajánlott, ha jól olvasom a topikot, szóval az akár jó is lehet. Mondjuk akkor már valami okosotthon integrációsat vennék ennyiért, bár az ajánlottak ára elszabadult Dahua - NVR2108HS-4KS2 80k+ stb..
-"IP kamera kábel", ez leginkább sima CAT5e túlárazva. Egy 10x10 épületről van szó kb, kell max 50m CAT5e a kameráknak100 ezret szemre lehet rajta fogni ugyanolyan műszaki tartalommal és minőséggel
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz csubuka #23742 üzenetére
6 db POE átalakító : 6 x 4 101.- = 24 606.- Ez masszív nonszensz
6 db 12V 2A kameratáp: PR-12V1A-A : 6 x 2 069.- = 12 414.-
szerintem ez a két tétel felesleges ha POE képes a kamera
6 db IP kamera kábel : 18 000.- - ez kb 600m kábel ára hova ennyi ?[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
csubuka
addikt
Hmm, köszönöm, okés lehet, hogy véletlenül jobbfajtát adna a bolt Leginkább "lehet", aztán jönne a CCA hulladék ilyen árban.
Ám még akkor is első találat itt az aprón: https://hardverapro.hu/apro/cat5_cat5e_cat_cat6_cat7_utp_ftp_fali_patch_lengo_xxnh/hsz_1-50.html
Még így is 100% túlárazott a kábel.*Mellesleg a topikban az utóbbi időben itt említett Annke C500 kamerából ahogy nézem ugyanúgy kültéri és kb féláron van a Provision DI-340IPSN28 kiajánlotthoz képest 100k-t lehetne fogni azzal is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs