Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz S e t h #174621 üzenetére

    Én januárban voltam ilyen vizsgálaton. Ekcémám van és nem tudtak vele mit kezdeni. Szteroidos kenőcsöktől jobb, de nem fogom azzal kenegetni magam állandóan.

    Kijött, hogy tojás és tejtermékekkel van a gond. A tejnél nem laktózérzékenység, hanem tejfehérje. Na a gond az, hogy a tojást nagyon szeretem. Évek óta megunhatatlan, mindenhogy szeretem, naponta ettem. Tejtermékből a túró is ment heti 2-3 alkalommal, illetve tejsavó fehérje naponta.

    Nagy nyűg volt kukázni a dolgokat. A tejsavót lecseréltem marhaproteinre, a túró elhagyása nem zavart, de a tojás az nagy érvágás lett. Elkezdtem a tofut enni, mindenféle variációban, de egyszerűen nekem mindenhogy ehetetlen... :O Nagy ritkán megeszem, de ha heti 1-2 alkalomnál többször próbáltam enni, már az életkedvem is elment tőle.

    A végén azon kaptam magam, hogy a tofuhoz kolbász karikákat eszek, hogy valamivel elüssem az ízét. :DDD Pedig megfogadtam, hogy kevesebb húsz eszem.

    Amúgy azóta eltelt kb 4 hónap, hogy ezeket kukáztam. Tökéletesen nullára nem redukáltam, két napja is rakott brokkoli volt a kaja, azon van némi tejföl. Viszont az ekcéma visszaszorult. Nem tűnt el teljesen, de lényegesen ritkábban és enyhébb erősséggel tör rám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák