Új hozzászólás Aktív témák

  • benfolds

    őstag

    válasz Madwe #167965 üzenetére

    én a zöldségeket mostanában extraszűz olívaolajba szoktam forgatni mielőtt beteszem a sütőbe, tudtam, hogy alacsonyabb az olíva füstölési pontja, mint a napraforgóolajnak, de 170 fokon sütöm, az éppen határeset. gondolkodtam, hogy veszek sütéshez való olívaolajat, de azokban valahogy nem bízom annyira. igazából nem is ez a problémám, hanem az, hogy nem tudom eltalálni a megfelelő hőmérsékletet. tegnapelőtt zellert, céklát, sárgarépát és kelbimbót sütöttem egyszerre, az időt nem néztem, de kb. másfél órát, mégis elég kemény maradt minden, a kelbimbó kivételével. régen kevés vízben pároltam ezeket, de úgy meg szétfőtt. arra gondoltam, hogy alufóliával letakarom a cuccot, mielőtt berakom a sütőbe, így picit párolódna is. vélemény?

Új hozzászólás Aktív témák