Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz bendeguz76 #61850 üzenetére
Ezen is még a gyári 2016-os S001 volt. Szeptember közepén Egerben jártunk, hazafelé vizes úton jöttünk a Mátrán át, tényleg nagyon óvatos voltam, de egy pillanatra megfeledkeztem és közepes gázon gyorsítottam ki a kanyarból - egyből összezárt a difi és keresztbe állt. Szerencsére nem lett baj, pont nem jöttek szembe. Ekkor eldöntöttem, hogy új gumi kell. (Azért feltettem a Jófogásra, FWD autóra jó lehet, még lazán 4-4,5 mm-es. Pici pénz.)
Aztán ősszel vettem egy szett gyári felnit, azon kínai 4S-ek vannak, télen, szép időben hibátlanul működik.A Bridgestone Sport gyorsan kopik a teszteken... ez nem is lenne esetünkben akkora baj, viszont a Bridgestone-ok gyorsan is öregszenek.
Holnap nem ugyanoda megyünk? (Engem Gergőke88 invitált.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bendeguz76 #61853 üzenetére
Ajjaj, az első tömegrendezvényem lesz. Majd Gergőkét szidom ha sok lesz az okosság, és max. kicsatlakozunk. Feleséget is viszem, nem türelmes típus.
-
-
rbalint88
addikt
válasz bendeguz76 #61855 üzenetére
Elolre Pilot Sport, hatulra Energy Saver, case closed
-
veterán
Ennek ha nincs kehéje azon túl, hogy Mini spec, pl. nem run flat, akkor venném: [link]
Az szvsz vállalható választék: [link]
Amire én szűkítettem a végén: Goodyear, Falken, Kumho, meg még valami. A Goodyear a kamuzás miatt kiesett. A Sumitomo is tetszett, de az nem bírja a hideget, tönkre megy (???).
Falken fk520, Kumho ecsta HSxx, GY Asy6
-
myckey
veterán
ugyan...megy ez a gumi téma, mint a karikacsapás !
mondanátok egyet?!
majd 3d vel nyomtatunk
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
bendeguz76
aktív tag
Arra még kiváncsi lennék,hogy most a gyárból mivel adják ki az új mx-5-öt.
bendeguz_HUN
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bendeguz76 #61860 üzenetére
Bemesz egy szalonba es megnezed. Vagy felhivod oket.
#nincsbennetarcsi
-
kenguru99
senior tag
válasz bendeguz76 #61860 üzenetére
Bridgestone S001
-
myckey
veterán
Már csak fel kell dobni a Nexent, ha megjön Maxi által...Remélem pár szezont ellesznek a téli Barummal. Nem versenyre készülnek, max a hegyekbe.
Legnagyobb bajom az volt, hogy Maxi nem fogadta el az egyszeri Revos online generált kártyámat...másik virtuálisat igen.
Valahogy túl kellene adni GY Efficient Performance-on. 195 55 r16- 20as DOT ha jól rémlik. nyári , nullás futott.
Szerencsétlenségemre nem volt nekem jó... felnit nem akartam venni, kasznimhoz meg a GK teljesítményéhez sem kell nagyobb.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
galervin93
őstag
Üdv!
3-as Priusra keresek nyári gumikat. 215/45/R17. Szezononként 10-12ezer km (április-október/november), ebben van minden, városi gurulászás, vidék utak, pálya, kb. azonos arányban (sőt még pecázni is járok vele, no nem méteres nyomvályúkban, de kis sár/kavics/fű akad) , szóval igazi mindenes használat. Papásan vezetek, pálya 110-120, másutt engedélyezett seb., szóval semmi nyomulás. Laikus vagyok, teljesen elveszek a nagy kínálatban.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz galervin93 #61864 üzenetére
Sarban egy 4evszakos jobban boldogul sokkal de ha van telid is akkor marad a nyari aszfaltgumi.
Kumho Ecsta HS52 az most bestbuy.
#nincsbennetarcsi
-
Manitou
veterán
A gumi.hu oldalról szeretnék rendelni egy szett nyári gumit. Van rá esély, hogy nem idei gyártásút küldenek ? Valakinek tapasztalat ez ügyben az oldallal kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Teljesen jó volt, normális emberek akivel szót váltottam. Tempó 90-150, meglepetésemre nem volt tökörészés egyáltalán, nem torlódtunk össze.
Egyetlen problémám volt, mikor fél óráig egy herélt katalizátoros NB mögött mentem.Az FK520 is oké. Csúszik mikor kell. ND-ken sok GY Asy6-ot láttam. Volt 1-2 215/45, de főleg 205/45, Te is maradj annál.
-
angyalpc2
aktív tag
Hankook Kinergy eco2 K435 175/65 R14 82T
és
Laufenn G FIT EQ+ LK41 175/65 R14 82T
Vredestein T-Trac 2 175/65 R14 82T
Toyo NanoEnergy 3 175/65 R14 82T
KLEBER Dynaxer HP4 175/65 R14 82T
Yokohama Bluearth-ES ES32 175/65 R14 82T
Ezek közül ti melyiket választanátok? és hol készülnek? pl kínai gyártásút nem vennék. -
svedmalac
tag
A Quatrac nálam pl. véletlenül jött.
Megvettem a C5 X7-et, megkaptam vele a (elcseszett 225/60 R16) gyári gumiméretet és ár/érték arányban ez volt a legjobb.
Az már más kérdés, hogy amúgy le a kalappal, tényleg mindent tud eddig, amit akarok vele. A Vredi nekem sosem volt ellenszenves márka amúgy (holland, mint a filipsz ), de nem volt vele történetem soha.
A jelenlegi tapasztalatom vele az, hogy mindenben partner most is. Téli/nyári verzióban volt több Misi/Conti/BS az életemben, semmi rosszat nem tudnék felróni nekik.
De épp a pár éve megvett autó nem ideális mérete miatt elkezdtem gondolkodni azon, hogy van-e értelme gumit cserélgetni. Na ekkor jött a Quatrac szembe.
Azóta sem bánom, sőt!
Remélem, ilyen jó lesz a következő is.
Ha nem, akkor lejárom és más márka következik.
Remélem nem a Csingcsung-nál fogok kikötniHP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
svedmalac
tag
válasz spiky03 #61748 üzenetére
"korábban írtatok, hogy elég 2 évente cserélni őket (első hátra, hátsó előre)"
Nemtom ki írta, nem is lényeges.
Szerintem 10 ezer km után tedd meg.
Én pl. 10 ezrenként cserélek olajat, ekkor meg is teszem.
Ezek után kérdés, hogy te pl. 2 évente mennyit mész?
Ha pl. 5ezret, akkor felesleges. Ha 20-at, akkor már van értelme, ha még többet, akkor meg kell.HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
svedmalac
tag
válasz rbalint88 #61807 üzenetére
Hát nemtom, de ha van is, nagyon minimális a V minta hangja ma már.
Ha valaki rendszeresen felcseréli őket, akkor ráadásul normálisan kopik.
Mai (2008-) autóknál szerintem már semmi extra hangot nem kell felfedezni a V-ben...
Ennél nagyobb baja ne legyen egy jó guminak...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
kenguru99
senior tag
válasz angyalpc2 #61872 üzenetére
Ilyen méretben nem jelennek meg már tesztek. Így csak javasolni lehet az általában bevált középkategóriás márkákat. (Hankook, Kleber, Vredestein). Ami a gyártás helyét illeti, a Kleber és a Vredestein valószínűleg nem lesz kínai. A Hankook és a Laufenn jöhet onnan. A Toyot, Yokohamát passzolom. De nem tulajdonítanék nagy jelentőséget annak, hogy hol készült a gumi.
[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Egy 1.4 16V Renault Thalia-ra milyen R14-es 4 évszakos gumit tudnátok ajánlani ?
Valamilyen alsó, vagy középkategóriásra gondoltunk.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
félisten
-
simonjoe
őstag
Ha Ti gumát vásároltok, a fizikai méreteken túl nézitek a terhelhetőséget és a speed indexet is? Azt az autó tömegéhez sebességéhez igazítva??
Joe
-
tboldi
nagyúr
válasz simonjoe #61883 üzenetére
Én megtehetem, hogy ne nagyon figyeljek erre, a pici gumiméretű autóinkkal nemigen van variálási lehetőség, adott abroncsból jellemzően csak egyféle változat létezik, az meg általában meghaladja a gyári előírást, de minimum egyenértékű azzal.
Példa: a most vásárolt Quatracok 195/55R15-ben 85H-sak, és bár kivételesen létezik ebben a méretben jobb is (89V), az Ypsilonhoz pont a kisebbet írták elő Lanciáék, szóval nem kellett gondolkodnom.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz szabonagyur #61880 üzenetére
Tudom, csak mivel keveset fog menni , ezért előbb fog elöregedni, mint hogy elkopjon, jó lenne emiatt minél frissebbet venni. Ha sokat mennék vele, nem érdekelne ennyire, ha pl előző évi gyártás lenne. Amúgy nem annyira kelendő méret mostanában szerintem. Szóval esélyes, hogy tavalyiba futok bele.
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
válasz focvis #61891 üzenetére
Igen a fizikai mérete az ott van, ennyire egy bites nem vagyok, h ne tudjam mekkora papucsok vannak a felniken. Még a váltóméreteket us megtaláltam. A terhelhetősége és a sebességindexe sehol sincs feltünteve, na én ezeket keresem! Sőt, a mostani abroncsokon is rajta van. DE, MI A GYÁRI ÉRTÉK??
Joe
-
-
svedmalac
tag
Persze, tudom!
Az eredetére, a filozófiájára gondoltam.
Sajnos minden átalakul, a keleti tőke felvásárolja, amit tud.
Szerencsére az említett Philips még tartja a frontot tulajdonosi szinten, bár sok cucca érthető okokból keleten készül.
A keleti tulajdonú Vredi meg itt készül.
Keveredik a világ rendesen...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest