Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz maxika2004 #61351 üzenetére
A gumi másik átellenes oldalfalát, ott lesz a 4 számból álló DOT kerektersor.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Este még beletettem pár órát, hülyét kapok magamtól. 🤯
Vredestein nem, nem tetszik az oldalfali dizájnja, azt csak téliben vennék magamnak. Egyéni prefencia.
Találtam 87-es súlyindexű GY Asy6-ot, az csak 43 e., ha abból lejtőn a promóció, úgy 38 e. Ft. (Túl jól tapad... )
Vagy ez, vagy a Sumitomo 23-ért.A GY-ral sajnos várni kell 03.25-ig, így sajnos tudok még kattogni a témán. Igyekszem nem fárasztani vele az egybegyűlteket.
-
-
Corsa02
őstag
válasz focvis #61354 üzenetére
Baromi sok időt el lehet ezen kattogni, nekem is óráim vannak benne éjszaka
Nekem sajnos 2 autót kellett felgumizni nyárra
K Astra-ra Conti PremiumContact 7-et rendeltem (224/45 R17)
Skoda-ra pedig végül a Michelin Primacy 4+ -t (205/50 R17), egy valag pénzt hagytam a kasszánálThe Truth Is Out There --->
-
-
veterán
Sztem cuki a virágmintás 🌻🌷🌼 Hankook Kinergy.
A Goodride 4S, bár tényleg hozza az elvárásaimat plusz fokokban, tudni kell, hogy havas útnak a közelébe se mentem, és gyorsan kopik.+ F_Zolee + rbalint88
Reggel az Ott Service-nél kezdtem, elvittem a tavaly odavert OZ-t esztétikai javításra. Az udvaron megint durva verdák, van pénz lóvéra.
Megkérdeztem Ott is, GY Asy6 vagy vehetek-e Sumit, azt mondták, MX-re bohóckodni vegyem a Sumit. Nem ciki? MX-re nem. Vagy - ahogy rbalint88 is írja - vegyek előre tapadósat a fékezéshez, hátra meg kínait.
Viccnek tényleg jó, de a valóságban nem szeretnék felemás szettet. 🤗 Kicsit még kattogok.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz F_Zolee #61363 üzenetére
Van egy terv, ez igaz. Kezdtem itt A,B,C,D,E,F,G tervvel. Ezt szűkítettem hétfő este óta az "A" és az "E" tervre a segítségetekkel.
(Tegnap volt egy privátban kapott H terv is, de arról bebizonyosodott, hogy csak 2 db van belőle annyiért, Misi Primacy.)Az oldalfal pedig fontos nekem. Ehhez képest nem vágom hanyatt magam az A oldalfaltól, az E pedig kimondottan egyszerű. És becsszó rosszul vagyok pl egy Kléber oldalfalától a 10 cm-es számokkal, keresztben, vagy a Giugaro tervezte Vreditől. Aminek fasza, nekem igazán tetsző dizájnja van: Misi PS4-5, Falken, Hankuki S1 e3, Misi Primacy, Kumho. 🤗
-
veterán
válasz F_Zolee #61365 üzenetére
Oldalfalra OK.
Hidd el, tegnap este átnyálaztam még egyszer a tyrereviews-t, minimum 30 percet csak a Kumhora szánva. Igaz, főleg a PS71-re koncentráltam. Külön átnyálaztam ott az MX-5 tulajok véleményét, meg még 2 angol MX-5 fórum gumis részét - ők a Conti PC6-ot és a Michelin PS4-et favorizálták, ha a tapadásra mentek. Elfáradtam.
Itt a teljes listám az árukeresőn, miket néztem. Ne feledd, 38-ból megáll a GY Asy6 [link] az eljövendő promóciós kuponnal, így kell nézni az árakat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #61359 üzenetére
Főleg, hogy 4 felé oszlik az a kevés is, nem csak 2 felé.
#nincsbennetarcsi
-
őstag
Hirtelen felmerült találós kérdés... Tud valaki jó mobil gumist Bécs környékén (igazából tőle 20 kilométer északra, Kierling)? Apu eltrafált valamit a mélygarázsban, és a gumi oldala sérült szóval nem javítható (continental allseasoncontact 2 van rajta, bár ahogy látom a 205/55/16 méretben legalább nem hiánycikk). Köszi!
-
őstag
válasz focvis #61373 üzenetére
Most ami jött ötlet és jó az a toyota assistance, mennek is az autóért ingyen és beviszik a szervizbe. Pótkerék az van és jó ötlet is, csak apu ilyet már nem szerelhet (éppen 5 kiló felett nem emelhet parancsa van neki). Szóval ahhoz is vagy én kellenék vagy szerelő. Ha én oda megyek akkor már lesz megoldás (mondjuk ha nem tudja a szerviz holnapig megoldani akkor átgurulok a kis kocsikámmal és megoldom)
-
ZolAK
csendes tag
Sziasztok!
2018-as hibrid Aurisra keresek nyárigumit 205/55/R16 méretben. Feleségem most szerzett jogsit, így előfordulhatnak padkázások, megérheti erősített gumit venni, vagy túlgondolom?
Nem feltétlenül peremvédősre gondoltam, hanem az előírt 91V helyett magasabb sebesség és/vagy magasabb súlyindexű gumira. A teljesen laikus elméletem szerint ezek vastagabbak lehetnek = jobban bírnak egy-két padkázást/kátyút. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, a gumiban a teherviselő elem a levegő, az XL gumiban erősebb anyomásmegtartó réteg de ez kb semennyi extra védelmet nem biztosít a guminak. A sebességindexnél meg az acélkarkasz masszívabb de attól sem lesz ellenállóbb a sérülésekkel szemben igazából a gumi.
Inkább vmi középkategóriásra lőnek, ha gond van azt olcsóbb pótolni. Ha sokat megy egy évben akkor Kumho Ecsta HS52 ha keveset akkor Vredetein Ultrac (utóbbi jobban tapad de gyorsabban is kopik).
#nincsbennetarcsi
-
ZolAK
csendes tag
Köszi, így már tiszta! Mindkettőn filóztam, sokat nem megyünk, évi 6-7ezer km a nyárin, de jó lenne, ha 4-5 évet bírna. Vredesteinnél a nagyobb kopás vajon rosszabb öregedést is jelent? Repedezés stb.
-
őstag
Köszi tippet, kész is az autó pont ugyanolyan gumival (continental allseason 2). Bandus hasznosan segített. Élet érdekessége hogy mire látta privátom és válaszolt apu már kihívta a toyota assistance-ot, és ezért nem kavartam már ezzel az infóval, majd toyota márkaszervíz megoldja. Erre maga a toyota által küldött trailer kérdezi hogy minek szalon nem jobb a közeli jó gumis? Legyen (és ez volt az amint Bandus ajánlott...). Pont jó kombó volt, trailer ingyen, helyben gumis meg magyar áron megoldotta műhelyében.
-
őstag
Gyakorlatilag új gumik valamikor októberben ment rá a szett (valahol 5 ezer alatt lehet abban a 3-ban ami megúszta). Hátsó sarok utas oldalon az áldozat... Majd más fontos dolgok lefutása után rágcsálni fogom apum fülét hogy corolla már hosszú lesz oda a mélygarázsban (yarist, vagy lbx-et neki, új led lámpák is jobbak már sokkal, plusz kéne valami ami visít ha valami közel van corollában radar sincs).
-
veterán
válasz westcoastog #61384 üzenetére
Szia!
Majd októberben lesz rá érdemi kereslet, ha biztosra szeretnél menni, kb. 80. (Most kevesebb, mert általában másnak is nyűg tárolni.) -
Khaosz55
addikt
Rakhatom már fel a nyári gumit? Igazából ez tél nem indokolta a télit.
Még jövő héten mond egyik reggel fagyot, de én kora reggel nem is megyek. -
veterán
Sziasztok!
Hyundai i20N-re alapból P zero-t raknak 215/40 R18-at. Kérdésem, hogy mi lenne a következő szint gumiban, ami azért még közúton is bátran használható (nem kopik el 10000km alatt) de pályán már jóval jobban fog. Nézegettem a PS 4s-t de nem vagyok meggyőzve, hogy óriási előrelépés lenne ellenben drágább.
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
yodamester10
őstag
válasz adamssss #61388 üzenetére
2020 tavaszán kerültek fel a mps4 gumik amik nagyon jó gumik,viszont télivel cserélgetve is megöregedtek.Ha nagyon akarnám még ezt a szezont lejárhatnám vele és nem a minta mélysége a hátrány mert a kopás jelzőt még nem érte el,hanem a kis repedések és nem kockáztatok.Most kipróbálom a conti sportcontact 7-et elvileg hétfőn tudom felrakatni.Ha jól kinagyítod láthatóak a repedések,3 szezon van benne igaz én szoktam csapatni.A felső kép az első,ott hajt.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz yodamester10 #61391 üzenetére
5 éves Hankook Ventus Prime 3 így nézett ki:
Ment a kukába. Kb 4 mm körül volt még.
-
raziel01
veterán
válasz yodamester10 #61393 üzenetére
Az tény. Kb 4 évig marha jó volt. Utána már észrevehetően gyengébb lett. De valamit valamiért.
-
grizlisandor
veterán
Tegnaptól(03.15) indult a MICHELIN promóció és a Continental promóció.
Előbbi szerint 17" alatt nincs élet.
Utóbbi omegadead, mert partnernél kell szereltetni, itt vidéken a megyeszékhelyen lévő márkakereskedések és a Marso szerepel.A GY promóció gondol a kicsikre is meg a nagyokra és univerzális, hogy eltankolhatod OMV kúton.
Csak még várni kell rá, mert 03.25.-től indul. -
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #61395 üzenetére
A GY jó lenne, mert amúgy is az OMV-nél tankolok jellemzően, de 15" kellene a Lanciára és a Hondára is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest