Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    Visszaolvastam az utolsó pár oldalt, elég sok info volt a négy évszakos gumikról. Egy dolog nem világos nekem, mégpedig az, hogy milyen felnire rakjátok?

    Nemsokára megjön az új Jazz-em és gondolkozok, hogy mit vegyek rá télre. Annyi előtörténet van, hogy 16 éve használok egy Corollát (első autóm), akkor még nem volt nagyon kérdés, vettem külön lemezfelnit és arra ment téligumi. Ez sokáig rendben is volt, mert voltak telek, volt komoly hó, úgy éreztem, hogy szükség is van rá. Mentem is vele sokat télen is (napi 100km munka miatt sok éven át), így nem volt kérdés.

    Egy ideje viszont home office-ban dolgozom, ha irodába is kell menni akkor gyalog is elérhető távolságra van, emellett a telek is iszonyat enyhék. Toyotára két éve vettem utoljára téli gumit, de őszintén kidobott pénznek tűnik így visszagondolva.

    Jazz-en ügye alapból nyári gumi van + egy alufelni, nincs hozzá még semmi másom. Alapvetően nem a pénz motivál, mert a biztonság fontosabb, de persze kidobni se szeretnék pénzt az ablakon. Szóval a kérdés az lenne, hogy mire rakjátok a négy évszakos gumit? Rá a gyári alufelnire? Nem lesz annak baja a téli sózásokkor? Ügye azt azért tolják az enyhe télben is. Érdemes venni külön felnit? Hogy csináljátok ezt a részét?

    Gumiból én mindig Contit veszek (elfogult vagyok, dolgoztam a cégnél, voltam a Hannoveri központban, szeretem őket), szóval ez a része kevésbé érdekes, inkább a felni + az, hogy allseasoncontat2 vagy wintercontatct legyen-e a vége. Illetve aki csak négy évszakost használ az mit csinál a nyárival? Eladni gondolom nem könnyű, hiába új a gumi, nem boltból jön, így már használt...

Új hozzászólás Aktív témák