Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agent T
tag
Sziasztok!
Solid Edge szereléscsaláddal kapcsolatban lenne kérdésem. Ha egy szereléscsaládot tartalmazó összeállításból kimentem önálló fileokba a szereléscsalád elemeit azok kapcsolatban maradnak-e az eredeti dokumentummal? Ha az eredeti szereléshez hozzáadok egy új alkatrészt és frissítem a szereléscsalád tagjait, akkor ez az új alkatrész a kimentett fileokban is megjelenik ?
Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
-
Agent T
tag
válasz Imics13 #9354 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Ettől féltem, hogy ez sajna így van. Felülírni nem tudom mert Teamcenter környezetben dolgozom, és ott nem tudok már meglévő alkatrészre rámenteni.
Viszont még egy kérdés szereléscsaládokkal kapcsolatban: egy összeállításban szereléscsaláddal megcsináltam a mozgási véghelyzeteket. De egyszer csak valamiért inaktívvá vált az összeállításon belül a szereléscsalád opció és nem tudom se a meglévőket szerkeszteni, sem újakat hozzáadni.Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
-
masta_dry
tag
Solidworks > Catia > Creo "evolúció" harmadik állomásánál tartok és sírva markolászom az egeret. A kollégák már nem is reagálnak rám, de valamit sejthetnek, mert pénteken már várt a helyemen egy fogorvosi rendelőkből ismerős nyálelszívó célgép...
Hülyeséget félretéve, tudtok ajánlani olyan ebook jellegű anyagot, ami a Creo 2 használatához nyújt segítséget?
Tudom, tele van a youtube oktató videókkal, de amit eddig találtam, azokkal nem haladok valami jól. Tematikusan, tételes szeretnék végignyargalni a kezelőfelületen, billentyűkombókon, stb.
Percekig töketlenkedtem, mire végül megkérdeztem, hogy miképp lehet méretet lerakni sketcherben. Másik kedvenc a broken section-nél volt, amikor szerettem volna hullámvonallal kitörni, nem egyenessel, és össze-vissza firkáltam a rajzon, mire megmondták, hogy scrollozzak már jobbra az ablakban, és ott lehetett az egyenesen kívül egyéb alakzatot választani.
Nagyon áttervezték a Creo megjelenésével a pro/e-t? Úgy értem, hogy Wildfire oktatóanyagot is sikerrel forgathatok, vagy a Creo annyira újra lett gondolva, hogy nem érdemes régi anyagokat olvasgatni?[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
....időlimit folyt köv...
"Creo webinar" címszóval kereshető még youtube-on is, mint például ez [link]. Amit találtam megnéztem, de magában a programban nem voltam lenyűgözve a drawing-os résztől. Ember legyen a talpán aki a magyar szabványok szerinti mérethálót fel akar rakni. (lehet hogy magyar verzió kell hozzá). Vetítés természetesen amerikai rendszerben. Méretsegédvonal mindenhez ami "él és mozog".
A méretekhez egyébként használható az "annotations" alatt a model dimensions, mindössze csak a kismillió méretből ki kell választani mi maradjon. Ezek alkalmasak a közvetlen átméretezésre a rajz alól ezért óvatosan kell kezelni, mert visszahat a modellre. A draft dimension (amit kézzel rakhatok fel) az nem.
Az eddigi legkorrektebb program szerintem amivel jól lehetett rajzot produkálni a Pro/Desktop volt. Nem fejlesztettékk tovább (mert a ProE alatt vágta volna a fát) így nem alkalmas a bonyolultabb geometriák kezelésére, sajnos."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Atlantis
veterán
Akkor én "ember vagyok a talpamon", mert tizenéve rajzolok vele és szerintem nagyon jó. Nem tökéletes ugyan, de a Solidworks, meg a többi üveggyöngy fostaliga rajzi környezete fasorban nincs ehhez képest. Messzemenőkig testre lehet szabni, nem az ilyen videókból kell kiindulni, ezekben szinte alapon van minden.
Modelltérben kéne fejlődnie a Creo-nak, mert a SW, meg a többi sajnos ott már beelőzte, rajzban meg a tökéletes a WF4 volt, azt a felületet kellett volna reszelni tovább, nem pedig behozni ezt a Ribbon interface-es szart, amit Creo-sorozatba (és már a WF 5-be) is tettek. A felülete nem tetszik, de a funkcionalitása igen.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Nekem nincs ilyenem. A súgója egészen használható, annak olvasgatását javaslom. Nekem anno a S&T sokat segített az irányok megadásával, a többire magamtól jöttem rá.
Amúgy erre való a fórum: kérdezz és ha rövid, válaszolunk...vagy nem.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
fazekasb89
csendes tag
ha komolyan érdekel a Creo, akkor az SDC könyveket ajánlom van kezdő, haladó, mindenféle. Amazonon megtalálod
-
Viperator
őstag
Nem idevág a témám, de egy kér(d)ésem van: milyen videokártyát szereti a Catia? Nvidia GTX 650-től? A Radeon-t nem szereti... (az van nekem) Nem akarok sokat költeni, max 30-40 ezerre gondoltam és hobbi célból.
Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
masta_dry
tag
Kösz a tutorial-okat!
-
MODERÁTOR
Ahoj
Rég jártam erre. NX 8.5-ben hol tudnám átállítani az egérzoomolás irányát? Annyira idegesít, hogy fordított a többi programhoz képest. Felfelé scrollra nagyítást szeretnék, lefele kicsinyítést.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Kicsipampam
tag
http://superuser.com/questions/310681/inverting-direction-of-mouse-scroll-wheel
Ennyit találtam, de nem próbáltam ki. Viszont ez mindent megfordít.
Vagy esetleg ez:
Open Mouse Properties by clicking the Start button Picture of the Start button, and then clicking Control Panel. In the search box, type mouse, and then click Mouse.
Click the Wheel tab, and then do one of the following:
To set the number of lines the screen will scroll for each notch of mouse wheel movement, under Vertical Scrolling, select The following number of lines at a time, and then enter the number of lines you want to scroll in the box.
To scroll an entire screen of text for each notch of the mouse wheel, under Vertical Scrolling, select One screen at a time.
If your mouse has a wheel that supports horizontal scrolling, under Horizontal Scrolling, in the Tilt the wheel to scroll the following number of characters at a time box, enter the number of characters you want to scroll horizontally when you tilt the wheel to the left or right.
Click OK."
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok. Creo 2-t hol tudom átállítani magyarra? Multilanguage pack.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
kpityu2
őstag
válasz OP-ToTo #9372 üzenetére
Nekem úgy rémlik,hogy egy BAT szkript indítja magyar környezettel. Valahol a nyelvi pakkok környékén kell lennie egy asztali ikonnak ami magyar konfigurációval indítja.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Lacis69
tag
válasz OP-ToTo #9372 üzenetére
A nyelvi csomagot külön telepíteni kell. A telepítéskor lehet választani, hogy az angol környezetet is akarod-e használni.
Létrehoz a bin könyvtárban egy .psf fájlt. Ha az angolt is használni akarod, akkor a régit is meghagyja, ha nem, akkor csak az új marad meg.
Ahány .psf fájlod van, annyi környezettel tudod indítani. Indításkor bedob egy ablakot, amiben választhatsz, hogy melyik induljon. -
alien36
csendes tag
Sziasztok!
ProE WF 3.0-ban hogy lehet a darabjegyzéket kettéválasztani? Jobban elférne egymás mellett két részletben.
Köszi
-
szinimini
senior tag
Szevasztok,
remélem jó helyre írok,de ha nem akkor mondjátok,hogy hova mennyek.
Szóval az lenne a problémám,hogy Solidworks-ben mindig elugrik a méret! Ezt,hogy tudnám megoldani?
Előre is köszi a segítséget. -
Atlantis
veterán
válasz szinimini #9378 üzenetére
Hová ugrik? Miért nem ugrasz utána?
No, viccet félretéve, jó helyen vagy, de ez a problémaleírás kissé felületes. Némi pontosítás után könnyebb lenne megoldást találni.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
szinimini
senior tag
válasz Atlantis #9379 üzenetére
pl ha egy átmérőt szeretnék megadni azt vhova lerakom akkor ott marad,de ha máshova kattintok akkor elugrik . És akkor mindig úgy pakolgatom vissza. De akkor is elugrik ha később akarok vmit bele írni, és viszi azokat is,amik ott mellette vannak.
Szóval ez lenne és elég idegesítő. Igy jobban érhetőbb?
Ja és a menetet nem ismeri fel csak nagy ritkán, szinte mindig csak az átmérő jelet rakja rá és kézzel irogathatom be az M-eket. -
szinimini
senior tag
Lenne még egy
Amikor egy alkatrészről megcsinálom a vetületi nézeteket akkor a nem látható lyukak is benne lesznek pedig nincs be állítva. A lyukaknak csak a bemenet kontúrja látszik.
Erre ugye van vmi megoldás?? Vh nincs sok kedvem mindig eltüntetni őket. -
Atlantis
veterán
válasz szinimini #9380 üzenetére
De az értéke ugrik el vagy a helyzete?
Menetet nem ismeri fel...vázlatkörnyezetről vagy műhelyrajzi környezetről van szó?
Nem látható lyukak:
1., Hitem szerint a mérnökember csak egy (maximum kettő) lyukat ismer, a többi az furat.
2., A rejtett/nem látható élek láthatóságát minden nézeten ki/be tudod kapcsolni. Ez nem csak a furatokra vonatkozik.Kicsit úgy érzem, mintha az alapokkal nem lennél tisztában. Ez persze nem baj, de triviális dolgokra szerintem nem illik rákérdezni, rengeteg leírás/videó van manapság, amiből okulhat az ember és a súgó sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz Atlantis #9382 üzenetére
A helyzete ugrik el.
Műhelyrajzi környezetben nem ismeri fel a menetet.
1.Értettem , furat lesz legközelebb
2. Itt arra gondolsz,hogy szaggatott illetve folytonos vonallal tudom beállítani a nem látható éleket?!
Ez okés,de nekem ez nincs bekapcsolva csak a kontúr vonalak láthatósága van bekapcsolva.Van még mit tanulnom bőven erről a progiról azt tudom,de igyekszik az ember.
Esetleg van magyar fórumos oldala a solidworks-nek? Ahol vannak magyar leírások/videók?Kopi31415
-
szinimini
senior tag
válasz #06658560 #9388 üzenetére
Furat teteje,a mdb-ba bemenő furat kör alakú kontúrja. Nem tudom mi a pontos a neve,de így meg van,
Milyen beállításokra gondolsz?
Hozzá teszem,hogy nem minden mdb-nál csinálja ezt.Most olyan is van,hogy nem ismeri fel a menetet és méretezésnél átmérőjelet teszi oda nem az M-et.
De szerintem ezek csak beállítási illetve importálási hibákból jönnek majd ki.
Csak jó lenne tudni,hogy legalább hova is kellene nyúlni ilyenkor. -
kpityu2
őstag
válasz szinimini #9391 üzenetére
Ha jól látom akkor az un. "cosmetic threads" megjelenítése okozza a problémát. Ez egy felület ami a menetet reprezentálja, és annak az élét látod. Most nem működik az SW online help ezért nem tudok rákeresni, de a beállításokban, nézet tulajdonságokban keress olyasmit, hogy show, vagy hide cosmetic threads.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz szinimini #9399 üzenetére
Nem igazán, a 2007-es SW volt az utolsó amit igazán használtam. Őszintén szólva az SW műhelyrajz részét egy rakás kakinak tartom (ha összehasonlítod kinézetre egy SE, NX esetleg Creo műhelyrajzzal, akkor érted, hogy mire gondolok).
Nézd meg, hogy nincs-e valami igazítás (align), vagy intelligens rendezés bekapcsolva. Általában méretezésnél, ha folyamatosan pakolod a méreteken, akkor a progi próbál valami szabványszerű hierarchiát, rendezettséget fenntartani ( pl. a rövidebb méretvonal a hosszabb alá kerül ha van közös bázisuk, hogy ne keresztezze a másik méretvonalat). Ebből többnyire ki lehet lépni valamilyen módon (Esc, Space, vagy új méretezés kezdeményezésével az ikonra kattintva).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest