Új hozzászólás Aktív témák

  • Nerevarine

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kollégámnak vettünk hardverapróról egy garis (Foramax) AMD RX570 videokártyát, ami olyan hibát produkál, hogy játék közben 1-3 másodpercre elmegy a kép. Ez teljesen random módon ismétlődik, akár egymás után többször, de van hogy nem jön elő akár órákig. Érdekes módon, ez szintetikus teszteknél nem jelentkezik, csak játékoknál.

    Hetekig teszteltük két gépben, meg a két gépet más videokártyával is, más-más monitor, különböző driverek, kábelek, stb. Mindig csak az a gép produkálta a hibát, amiben ez a videokártya volt, úgyhogy vissza küldtem a Foramaxhoz gariztatni. Részletesen leírtam a hibát, még egy mobilos videót is töltöttem fel, és kiemeltem, hogy csak játék közben produkálja a hibát.
    Szerviz bevizsgálta, majd közölték, hogy a kártya hibátlan. Akivel beszéltem, azt mondta, hogy 3DMark-ot futtattak rajta, amit én is megtettem, és le is írtam nekik, hogy az nálam is hibátlanul lefutott, ennek ellenére ők is csak ezzel tesztelték. A Foramaxos eladó szerint akivel beszéltem, a szerviz csak ezzel tudja tesztelni, ott játékokkal nem tudják megnézni, ezért vissza is küldik a kártyát.

    Mit lehet tenni ilyen esetben? Lehet egyáltalán valamit ? Rohadtul bosszantó, mert nem 3DMarkra használnák, hanem játékra, amire meg így alkalmatlan.... :W

Új hozzászólás Aktív témák