Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
MaxxDamage
félisten
Majd írd ám meg mi lett a vége a projektnek!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Azzal az asztali kártyával már az a minimum, de viszont a procija még messze van az enyémtől
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
2018
senior tag
válasz MaxxDamage #75507 üzenetére
Tudjuk mennyire értelmetlen thunderbolt porton e-gput használni. Itt is az a kérdés, mennyire fojtja meg majd a dgpu-t a sávszél.
-
MaxxDamage
félisten
Lehet meglepő lesz majd az eredmény
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vakablak93
őstag
Az oké hogy a thunderbolt töketlen megoldás, de ő nem thunderbolton nyomja hanem az mxm portba kötve gyakorlatilag mintha a gépben lenne a kártya, csak jobb mint a thunderboltos megoldások, vagy rosszul gondolom?
RM007: Sok sikert, én is kívancsian várom mit hozol ki abból a vörös ördögből
-
MaxxDamage
félisten
válasz vakablak93 #75510 üzenetére
Tényleg!
Úgy van ahogy írod...ezt már el is felejtettem, bár a képeken is ott van, látszik.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hito
nagyúr
Mégis mit tesztelt? A világ összes eGPU-ját? És mihez hasonlította? És miért értelmetlen? Mert van 10% veszteség az adott GPU névleges teljesítményéhez viszonyítva? És ha még azzal együtt is 4x erősebb az integrált GPU-nál? Remélem érzed a kérdésekből, hogy milyen balgaság ilyet állítani,
egy- illetve bocs - A youtube-er véleménye alapján.Szóval hidd el, van értelme, nem is kevés. Az én eGPU-m (ami egyébként nem különösebben combos!) még TB porton keresztül, belső kijelzőre renderelve is erősebb a másik notimban lévő GTX 1650 Ti-omnál.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
2018
senior tag
Legalább néznél utána a dolgoknak de nem. [link] Az asztali 3080 thunderboltra kötve kikap egy mobil 3080 gputól. Nekem és még sok másnak nem kellene ez így ebben a formában. Én rendelkezem ezekkel a high end cuccokkal és alá is tudom támasztani. Ennek a youtubernek lehet hinni. Rengeteg a bukó teljesítményben thunderbolton keresztül. Ha high-end eszközöket akar használni az ember így.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Látom nem érted. Senki nem állította, hogy nincs veszteség, nem kap ki, stb.
Én azzal az ex cathedra kijelentéseddel nem értettem egyet, hogy értelmetlen. Azért mert számodra így nem ok, attól miért lesz egy mások számára jó megoldás értelmetlen?
Ez nagyon messze van az értelmetlentől, maximum számodra nem kielégítő. Szóval fogalmazz pontosabban, különben még valaki elhiszi és egy számára remek lehetőségtől/megoldástól fosztja meg magát Illetve te fosztod meg
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Fog egy combos procival szerelt gepet es radug egy izmos asztali kartyat. Win-Win.
Sok kis gep van amit nevetseges GPU-val (vagy csak integralttal) adnak ki - holott prociban eleg jok. Ilyeneknek barmilyen TB kulso GPU jo lehet.Melleseleg volt valami ficko aki tesztelgette, hogy a TB hostok milyen modon kapcsolodnak a gephez. Volt olyan, ahol a 2 TB port 2 kulon PCIe volt, azaz ott duplazodott a savszel ha az egyiken ment a GPU es a masikon valami kulso tarolo logott.
Nem rossz technologia az - de valoban van rajta veszteseg. De meg a 20-30% veszteseg eseten is egy high end kartya biztosan erosebb mint barmelyik beepitett. Legyen szo 165 wattos 3080-rol vagy 200+ wattos 2080-rol.
Aki tudomasul veszi a veszteseget annek eleg lehet.
FőDudu
-
-
echterion
nagyúr
"Hát, ha már csak ez maradt neked, akkor Isten ments, hogy ezt elvegyem tőled." -> ez mindent visz, mint a piros hetes.
Mellesleg szerintem is erősen van értelme, pont most agyalgatok azon, hogy mindkét laposom eladom és veszek egy hurka vga.val felszerelt AW-t, az általam hirdetett 3070ti meg megy mellé egy eGPU dobozba.
-
hito
nagyúr
válasz echterion #75524 üzenetére
Te tudod...locsold csak a pénzed értelmetlen dolgokra Irónia off:
Ha csak otthon játszol, akkor szerintem jó megoldás. Ha már vinnéd is magaddal, akkor problémás lehet. De igazából arra is van megoldás: Sonnet Breakway Puck (mondjuk itt gyárilag a legerősebb az RX 5700 XT, viszont MXM cserélhető benne fickósabbra), vagy ott van az Asus ROG Flow, ami mellé akár 3080 is elérhető és elég mobil a mérete az erejéhez mérten.
-
gurus
aktív tag
Nem tudja valaki gago1975 miért tűnt el ?Nélküle üres ez a fórum.Nincs kedvetek vissza hívni? Várjuk szeretettel
-
hito
nagyúr
válasz echterion #75527 üzenetére
Szerintem tégy egy próbát, de ne égess fel minden hidat, ha esetleg nem jönne be ez a felállás. Csak akkor add el a nagy notit, ha beválik ez a setup.
FőDudu: én is ezt vallom Ezért nem kérdőjelezem meg sem egyik végletet, sem a másikat
-
-
addikt
Na sziasztok!
Sajnos még nincs meg és szerintem egyhamar nem is lesz. Szépen felmegy a driver mókolás nélkül is, de baj van az azonosító kulccsal. Kb ez volt az elején az RTX 5000-es kártyámnál is. A vele jött vbios-t egyszerűen nem tudtam belőni, és ekkor kerestem valakit aki tett rá egy MSI-t. Onnantól minden rendben volt. A probléma hogy itt sem akar a két hardver összejönni.
A 103C nem akar újraindulás után 1462-re módosulni és így nincsenek egy hullámhosszon.
Külső monitoron is szépen jön a kép.
Ha elindítok egy tesztelést akkor utána a gpu-z még hiányosabbá válik. Kb ugyanaz van mint ami a mesternél volt, viszont ha jól emlékszem a gtx970-es kártya az MSI volt...talán azért nem volt azzal probléma. Jobb lett volna egy MSI bios-os kártya, akkor ez a eltérés kifogás most nem lenne. Szerintetek meglehetne változtatni a kártya bios-át?Úgyhogy ezt most ne várjátok!
Azért még próbálgatom hátha ki lehetne játszani ezt valahogy.(Vagy esetleg nem dugtam rá jól a kártyát az adapterre, mert gyanús. Az elején az orrnál kiálló rész beleütközik az adapterbe és mintha nem lenne teljesen egyenes a foglalat sín az adapterben, habár szemre benne van.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
-
FőDudu
veterán
Nem ertem a gondodat. Ha a gep biosaban lenne devid block, akkor nem is latnad a kartyat. Tehat ez kipipalva.
Innentol trivialis, hogy csak a megfelelo driver kell es jo lesz.
Hozza ne nyulj a mukodo kartya biosahoz, csak elszurnad.
Inkabb megfelelo drivert keress a kartyahoz.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
addikt
válasz FőDudu #75542 üzenetére
Az univerzális nvidia félének szerintem mennie kellene. De jó akkor ezt hagyom.
Ez egy HP 2080-as kártya. Keressek drivert a HP oldalán?
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
MaxxDamage
félisten
HP drivert hozzá bárhol.
Azzal próbálkozhatsz és hátha bejön.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Tyrel
őstag
Most jutottam a DeepCool Multi Core X6 kipróbálásáig, de vissza fogom küldeni... Biztos jól hűt, nem tudom, mivel a ventijeinek olyan zavaróan kerregős-horzsolós hangja van, és az egész cucc háza is annyira borzasztó bazári, hogy fel nem tudom fogni hogy ajánlhatja ezt bárki is...
Nagyon gyenge minőség...Turenkarn
-
MaxxDamage
félisten
Én úgy hittem az jó fajta 15.6"-os laptophoz.
Zajkibocsátás: 24 dBA amit nem mondanék hangosnak, mert 20 felett van csak picivel.
Lehet kifogtál egy sz*r példányt...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Örömmel olvasom, hogy akkor megérkezett!!! Szuper! Óvatosan a kártya gyötrésével, mert ez a blower hűtés azért nem a legszerencsésebb, bár szerintem a legpraktikusabb!
Várom az eredményeket!!!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz FőDudu #75542 üzenetére
Ok, de nálam az igpu a főnök és ha nem tudom rávenni a másik biost hogy msi-ben gondolkodjon akkor az le lesz tiltva. A HP oldaláról meg nem tudok csak úgy drivert tölteni, kér egy csomó mindent. Hagyom ezt most. Megkérek valaki profit írjon rá a kártyára egy másik bios-t. Habár tapasztalatom szerint a Win nem tudja elb@szarintani, nem egyezés esetén nem lát neki az írásnak, (írás közben meg nem áll le). Ezért is csipeszelgettem halálra a másik kártyám chip-ét. Egy tök ugyanolyan (órajel stb...) vbios-t próbálok keresni, aztán meglátom. Most jobb nem jut az eszembe.
Ezt az asztali vga-t meg sem próbálom szétszedni, mintha vadi új lenne.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest