Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz mate317 #3231 üzenetére

    Fájdalommal nem futunk!
    Mindenféle talajon szoktam futni, de a rekortánt nem ismerem:) A dombfutást szívesen művelem egészen meredek terepen is. A dombról való lefutás a legmegterhelőbb az ízületeknek! Dombról lefelé sűrű léptekkel kell futni, és hajlított lábbal talajt fogni! Semmiképpen sem szabad hosszú léptekkel, és nyújtott lábra érkezni! Neten találsz hozzá leírást!
    A cipőnél többet számít szerintem a helyes futótechnika. Persze azért nem árt tisztában lenni, hogy a cipő, és a lábad passzol-e? Fontos tudni, hogy szupinál, neturális, pronál.
    Nekem neutrális, amit egy Adidas footscan is merősített. De néha szeretek a talpam külső élén futni inkább, mert úgy jól csillapítja a lábam a talajfogást.
    Nekem is fájt a térdem, és csak 3-4 naponta tudtam futni miatta. Aztán segített, hogy visszább vettem a tempóból. A technikámnál törekedtem az rövidebb, de sűrű léptekre. A talajfogás a testem alatt történik enyhén hajlított lábakkal. Már tudok naponta futni akár 20 km-t. Persze nem versenytempóban.

    Még egy tipp a jobb térdedre: lefogadom, hogy a kilégzést mindig akkor indítod, amikor a jobb lábaddal fogsz talajt. Próbáld megváltoztatni, hogy a bal láb talajfogásakor kezdődjön a kilégzés. A minimális lépésfrekvencia legyen 180/perc, azaz másodpercenként 3 lépés. Vannak kifejezetten ilyen ritmusú zenék, de egy telefonon futó metronóm is segíthet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák