Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    Nagyon nehéz ügy (és rendszerint állandó polémiába torkollik) sorrendet felállítani hangkeltők között, pláne kategórikusan kijelenteni, melyik a jobb, rosszabb...
    Én azt hiszem, létezik először is az egyén számára hallgatható és nem hallgatható minőség (már itt rendesen szubjektívvé válhat az ügy) aztán az egyén rangsorolhat (később felülírhatja akár ezt is) majd összevetheti más tapasztalataival.
    Amennyiben vannak átfedések (és talán ezek rendszeresek) akkor beszélhetünk egy nagyjából közösen megállapított szintről, ami azért persze megint ide-oda ugrálhat, egyéntől függően.
    Jelen esetben esetleg arról beszélhetünk, hogy egyik, vagy másik füles hangképe, tere, felbontása mennyiben más, mint a többié, esetleg miben láthatjuk, hallhatjuk a hiányosságait, előnyeit.
    Az adott árkategóriás best buy-ok még ennél is nagyobb vitát szíthatnak...
    T20 kialakítása, anyaghasználata jelenthet előnyt, hangképe forrástól függően enyhén mélyorientált, de a középmagas felbontása szerintem megfelelő. Magasai nem kiugróak, de ez beleillik az összképbe. Magasakban egyébként talán kis testvére (T10) dögösebb nála, de szerintem más zenékre használható a két típus.
    Nekem az E80 alapvetően egy kiegyenlítettebb (de mélyközépben enyhe kiemelést mutató) darab, kissé szélesebb térrel, még kevésbé releváns magasakkal (talán ez a legnagyobb hibája számomra).
    Míg a T20 jobban mindenevő, addig én speciel az E80-at hangszeres, klasszikus, jazz, vokális zenére ajánlanám inkább...
    És ez egyféle forrásról alkotott hangkép, lehetséges, hogy egy más dap más hangképet mutat...
    A hang elemzés ezért oly szofisztikált, ezért annyiféle és ezért vitázunk annyit különféle eszközökön :)

Új hozzászólás Aktív témák