Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz AMDFan #67872 üzenetére

    Na ez remek példa arra, hogy az objektivitás látszata hogy fed el valós difiket.
    Azt mondod, mikrofonnal azonos hangerőt állítottatok. Ezt van aki 1 kHz-es jellel csinálja, van aki ilyen-olyan zajjal. Mindegyiket meg lehet magyarázni, hog miért jó, de én azt tapasztaltam, hogy mindegyik mérőjelnél kicsit máshol lesznek a potik az egyforma hangossághoz. Meg attól függően, hogy hova tesszük a mikrofont. Meg milyen mikrofont, milyen mérőeszközzel. Meg milyen zajkörnyezetben.
    A másik, hogy egy igen fontos hifis paraméter így elsikkad. Mindenkinek és minden eszköznek can egy ideális hangereje, vagy a jobb cuccoknak egy hangerő tartománya.
    Az ember ösztönösen oda tekeri a hangerőt, ahol már kellően részletes, de nem torzít zavaróan. Ez egy gyengébb eszköznél kisebb hangerő, és ha erre a szintre lövünk be egy jobbatt, akkor az összehasonlítás ugyan fairnak tűnik, de pont azt nem tudjuk meg, hogy sokkal szélesebb hangerő határok között is jó tud lenni.
    Vagy éppen az ideális hangerő alatt van mindkét cucc, így egész egyszerűen nem meg át rajtuk annyi infó, hogy tényleg különbséget tudjunk tenni közöttük.
    Szerintem ügyes demóval nagyjából mindent, és mindennek az ellenkezőjét is be lehet mutatni, de a mindennapi élvezetes és stresszmentes zenehallgatás az más tészta.

Új hozzászólás Aktív témák