Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    Szóval, hogy írjak is valami ide vágónak tűnő dolgot, mint tegnap jeleztem, gyorsan megérkezett, ez a BF-kor vásárolt kis cucc. [link]
    Ma volt már időm egy kicsit hosszabban próbálgatni, a Spotify Premiummal, a Foobar-al, JRiver-el, meg a TEAC saját lejátszójával. Nos, nem írok olyat, hogy beépítve a láncba, rögtön a szférák zenéjét véltem kihallani ;] , de mintha a magasabb hangok, egy hangyányit tisztábbak lennének, a Spotify esetében markánsabbnak tűnik, a többinél lehet, hogy csak placebó. Az persze hozzá tartozik a történethez, hogy én alapvetően olyan zenéket hallgatok, ahol jobbára a közép, és a magas tartomány, vagy az ének dominál.
    Ami viszont biztosnak tűnik, hogy bele kellett nyúlni a zenelejátszó progik beállításába. A Foobar esetében az Output beállítás DSD Wasapi( event), és a Buffer length a minimális 50 ms-ra volt lehúzva eddig. Ezen az értéken a Master Clockal viszont elég gyakran volt egy rövid, egy másodperces akadás, pattanás a lejátszásban. A Buffer length értéket elkezdtem felfelé húzni, és most úgy tűnik, hogy a 850-es értéknél már megszűnt a jelenség.
    A JRiver esetében is volt hasonló jelenség, bár lényegesen ritkábban, ott a javasolt 50 ms-os Buffering értéket, jelenleg 250 ms-os értékre állítottam, és így kb. egy óra alatt talán egyszer jött elő az akadás, szóval egyelőre marad ezen az értéken.
    A Spotify Premiumnál viszont nem jelentkezett ez a probléma.

    [ Szerkesztve ]

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák