Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz tilla311 #41222 üzenetére

    Kiskínai közelében már nagyon rég voltam, arról nincs frissebb élményem. A Musiland 02 Dragont és a Focusrite Solot összehasonlítottam DAC-ként, igaz csak egy pár órás tesztre volt időm havernál, az ő hangdobozos rendszerében. Ami az enyém volt előtte, tehát elég jól ismerem: Audio Analogue Puccini, Royd Minstrel, VDC kábelek. Nem egy referencia rendszer, de elég jól kijöttek a karakterbeli különbségek, legalábbis nekem, a házigazdának már kevésbé, kicsit össze is zavartam a véleményemmel. Sajnos fejhallgató erősítő részüket nem tudtam összehasonlítani, mivel egyrészt nem vittem el egyik fejhallgatómat sem, elfelejtettem, másrészt nem is nagyon maradt volna erre is idő.
    Szóval a kettő közül nekem a Solo tetszett jobban DAC-ként, egységesebb, jobb tonalitású volt ebben a rendszerben, a hangszerek hangja felismerhetőbb volt. A 02 Dragon nekem kicsit vékonynak, testetlennek hatott végig, kettő közül ez volt az idegesebb hangú is, bár a Solonál is észrevettem hibákat, azért felbontásban, tisztaságban, ritmikában egyik sem jeleskedik, érződik rajtuk az, hogy ezek mégis csak olcsó DAC-ok, mindenképp kompromisszumos választások. A Solot azért végül is el tudnám hallgatni talán hosszabb távon is egy szerényebb képességű rendszerben. Tippem szerint az Xmos + kiskínai párosnál egyik sem jobb.
    Érdekes lenne egy 02 Dragon és Xmos+PCM5102 összehasonlítás mivel papíron elég hasonlóak, nekem csak DAC chip nélküli Xmos transzportom van.
    Kínai webshopok közül a különböző Taobao oldalakat érdemes keresni, a mostaniakat nem tudom milyenek, évenként átalakulnak a kínai adórendszer miatt.

    (#41225) dgyuri0123: A DA-300 USB éppen nem rendelkezik jó táppal, csak egy olcsó alap megoldással.
    Összességében azért külön kell választani az új, úttörő fejlesztéseket a másolatoktól, a meglévő tervekre való építkezéstől, tehát egyszer valakinek fel kell találnia a "spanyolviaszt". Ennek elkérik az árát.
    Az, hogy mi mennyire túlárazott egy elég szubjektív kérdés, nehéz megállapítani.

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák