Új hozzászólás Aktív témák

  • norvik

    aktív tag

    Amikor az előző bejegyzést írtam, már részben benne voltam a tesztben. Innen a párszor előforduló idő zavar. Szándékosan nem akartam audiofil forrást választani. De olyat sem, amiről tudom, hogy szarul szól. Legyen vIszonylag új stúdiótechnika, ne harminc éves. Ismerjem, kedveljem. Legyen benne magas, és mély, de ne legyen csak akusztikus zene, mert nem azt hallgatom a legtöbbet. Szóval stúdió felvétel kellett. Holnap folytatom akusztikussal. Mára öt zene számot választottam Presser Angyalok és emberek című lemezéről. Öt egymást követő szám, a negyediktől a nyolcadikig. Többször, és nem azonos sorrendben hallgattam őket.
    Íme a teljesen szubjektív ítélet. És azt is hozza teszem, hogy ha valaki egy régi CD lejátszót vagy egy hordozható dapot akar venni, az a saját fülére hallgasson, ne az enyémre.
    Menet közben jegyzetelek, hogy éppen mi szól, azt utólag írom hozzá, amikor megtudom, hogy mit mire írtam.

    1., Én szeretem a túlerõt. Csukott szem, széles színpad. Jóval nagyon a távolság, mint amennyi a hangfalak között van. A mélyek nem mennek elég mélyre. A magasak jók, de kissé fátyolosak.
    2., Engem is vigyél el. A dobseprő mesés, realisztikus. Látom, hogy hol rázza valaki a csörgőket. A fésű hangját hallani.
    3., Milyen jó lenne. A legkevesebb hangszer ebben a számban van. A gitár hangjai nagyon szépen pengenek. Presser dörmögése nagyon jó, realisztikus. Itt ül a nappalimban, és vedeli a konyakot. Csodás, életszerű.
    4., Don Quijote Budapesten. Az összes közül ebben azenében a legtöbb a dinamika. Halk és erőteljes részek váltják egymást. Zongora, orgona, ütősök váltják egymást. Kétszer be is keményít, persze finoman. Tetszik. Bármi is szóljon, bármit is hallok, jól csinálja. Ez a hang kell. A szám vége felé minden eltávolodik. Egyre halkabb.
    5., Jó veled. Ezt a zenét tesztre teremtették. Közepes hangerőn megmozdul a nappali. Puha, gyors, szép mélyek, ahogy szeretem.

    Félek, hogy most hamarosan csalódást okozok. Jönnek ugyanezek a zenék. És talks ugyanilyen jókat fogok mondani akkor is. Pedig más lesz, másként.

    És a másik forrás. Megüt a guta. Nem is folytatom. Van különbség, de számomra minimális. A milyen jó lenne című szám mutatja meg ezt igazán. A zongorának valódi mélyei vannak. A konyak, és a whiskey most is fogy . Ha valami negatívumot mindenképp mondanom kéne, akkor az énekhang itt rosszabb. De csak leheletnyivel.
    Talán a Rotel nyert. De nem meggyőzően. Holnap más zene jön, és talán kábel csere is. Hi-res majd később. Nem örülök az eredménynek. Nem azért, mert x nyert egy picivel, vagy amiért y vesztett ugyanennyivel. És még ez sem egyértelmű. Van, amiben a második volt jobb, ha csak egy hajszálnyival is. Határozott, egyenes utat szeretnék. Talán, holnap a második menetben összejön.
    Nem sokra jutottan ma. Vannak különbségek, de nem túl határozottak, és nem is túl egyértelműek. Összeségében a győztes mai napon az öreg technika volt. De nem túl meggyőzően. És volt amit az a pár dekás kütyü jobban csinált. Ez van, és folytatom. Holnap más zene, és más kábel is lesz. Tele van...

Új hozzászólás Aktív témák