-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reno7
senior tag
válasz supercow #2152 üzenetére
Nah, ez a sütőporos ötlet nekem nem vált be, nem érzem ropogósabbnak, cserébe pedig nehezebben sü át a panír, és valahogy nem is olyan csípős mint nélküle. A nedves panírt meg 2 tojás+200ml tejjel próbáltam, még korábban ezt ajánlották, de eléggé szétmálós...
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz supercow #2198 üzenetére
Fűszerezd be a húst, majd tedd a tepsit a tűzhelyre. egyen jó forró és tedd bele a húst, úgynevezett kérget szoktunk rá sütni mind a két oldalára. Ilyenkor az ízek benn maradnak
Majd a tepsit az előre melegített sütőbe tedd be de pici vizet önts alá és tegyél rá alufóliát. Majd lassú tűzön süsd jó sokáig.. és kb 150 fokon - gáz 3-as fokozatán kb. 50 percig szoktam - majd ha puha belül akkor vedd le róla a fóliát és magasabb lángon piruljon vagy grillen.Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz supercow #2200 üzenetére
Burgonyapüré, párolt brokkoli vagy franciasaláta, görög saláta, zöldborsós rizs, stb.
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
spidersoft
senior tag
válasz supercow #2414 üzenetére
A pápai egy időben egész ehető volt, sokszor tejfelesen csináltam belőle pörköltet vagy paradicsomosan, fűszeresen olaszos valamit, 5-6 adagot kiadott egy doboz, amíg megfőtt a tészta pont elkészült ez is. Amikor legutóbb, néhány éve vettem, nem tudtam megenni: javarészt mócsingok és kemény bőrdarabok (átlátszó, aprított ipari gumi) alkották a húsnak fenntartott tömegszázalékát. Ha azóta már megemberelték magukat, akkor bocsánat. Ez a négyszögletes lidis nem olyan: nem pástétom-szerű kocsikenőcs, hanem apró darabos, de nincs benne mócsing/bőrdarab (efféléktől falnak megyek), alig fűszeres, nem agyonra zsíros, viszont húsos... szerintem finom cucc némi savanyú almapaprikával
-
mormota
senior tag
válasz supercow #2418 üzenetére
az túl intenzív, és sokkal sűrűbb. a juharszirup kb olyan, mintha híg cukorszirupot csinálnál.
esetles ha megpróbálod valahogy *sokkal* folyékonyabbá, és kevésbé édessé tenni a mézet
azért nem mondom, hogy forrald össze vízzel, vagy higítsd, mert nem tudom mi lenne a vége, lehet nem lenne használható a végeredményIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
válasz supercow #2439 üzenetére
igen, sajna nem pörög a topik, mint egy akármilyen másik, de rendszeresen visszanézek, hogy van-e valami kérdés, tehát ápolom azt, amit létrehoztam
ha már új recept.... szereztem egy kontakt grillt (gyerek úgy hívja masina), mostanában abban sütöm meg a töltött tortillát. sokkal jobb, mint serpenyőben. készült már benne grillre szánt hús, gomba, cukkini.
ha tehetitek, szerezzetek be egyet, mindenképp megéri.Illusztrálok, tehát vagyok
-
veterán
válasz supercow #2439 üzenetére
Én pont nemrég kezdtem átállni az öntöttvasra. Megfogadtam, amit itt írtál, megvettem az IKEA-ban a nagyobbik Senior edényt. Imádok főzni benne, jövőre megveszem a kisebbet is, kevesebb adagos kajákhoz pont jó lesz a 3 literes.
más: Wok-ból ilyet vettem, csak máshol, Rákóczi téri piac épületének sarkában olcsóbb (3k).
Ha le kéne valamiért cserélni, lapos aljút vennék legközelebb, ez nagyon instabil.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz supercow #3619 üzenetére
Üdv,
A napokban javasoltam Szabi pék oldalát, most tanít kovászolni.
Illetve létrejött a KovászLabor Alapozó csoport, ahol sok leckére és segítségre van lehetőség."Illetve kenyérsütőgépes kovászos receptje van valakinek, azt is megköszönném! "
El kell keserítselek, mert ilyen recept nincs, ugyanis kovászos kenyeret nem lehet kenyérsütőgépben készíteni. Remélem van sütőtök is.Talán Bl55-ös liszttel is lehet kovászt készíteni, de nem biztos, hogy összejön. Nagyobb az esély a sikerre, ha van valamilyen teljes kiőrlésű liszted.
-
inf3rno
nagyúr
válasz supercow #3633 üzenetére
Nekem teljesen mindegy, hogy melyik. Egy idő után szerintem az élesztőből is kovász lesz, ha elkezdem etetni, mert belekerül egy csomó baktérium és gomba a levegőből. Annyival talán egyszerűbb így, hogy már az elején használható sütésre, nem kell egy hetet várni. Majd kipróbálom, ha minden kötél szakad. Talán elkeverek benne kezdésnek egy kis kefirt is, hogy tejsav baci is legyen benne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz supercow #3648 üzenetére
Javaslom ezt a receptet. Minimális instant élesztő kell hozzá, kevesebb mint 1 g 1 kg liszthez.
Nem lesz semmi baja a tésztának szobahőmérsékleten, ha kontrollálva van, ha nincs az baj, mert akkor menthetetlenül túlkel és egy ragacsos folyós massza lesz, amit lehet kidobni, de ha kevés élesztővel van szobahőn, az oké.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
mephi666
nagyúr
válasz supercow #3751 üzenetére
nekem meg baromi lassan akarnak megindulni a kovászaim... már kezdek arra gondolni, hogy a rettentő száraz levegő miatt van az egész: hőmérséklet simán van 25 fok felett egész nap (ami elvileg segítené), de a levegő páratartalma nagyon alacsony és mindenféle módszerrel próbálunk emelni rajta ezzel a recepttel kísérletezek ma... mármint ezeket az arányokat veszem alapul és tisztán bl55-el dolgozok... tegnap etettem a kovászt, ma reggelre lett szép buborékos, de a mennyisége nem ugrott óriásit... szabi módszerével félóránként hajtogattam, most hűtőn kívül kelesztettem órákon át és már 50 perce sül, de a magassága nem az igazi most sem a tészta állaga viszont már úgy érzem alakulóban: sokkalta lágyabb, könnyedebb, mint ami az első 2 próbálkozásra volt
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
FerNandor
őstag
válasz supercow #4199 üzenetére
Köszi. Kipróbáltam, jobb lett egy fokkal lehet kicsit több tejet és szódabikarbónát kell beletennem.
-----
Az normális, hogy a szárított élesztő máshogy fut fel, mint a friss?
A szárított pár perc után a tetején sűrűnek látszó habot képez, a firss csak enyhén és inkább buborékosodik, mint a szénsavas víz kb."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
AssAssynn
őstag
válasz supercow #6186 üzenetére
Köszönöm a választ.
Egész nap ezt bújom a neten, de több a kérdés, mint a válasz. Jobban jártam volna, ha bemegyek a tescoba és leakasztok egyet véletlenszerűen."Szénacél" akkor mégis miben különbözik az öntöttvastól?
Különben eddig az öntöttvasról tudom elmondani a legtöbb hátrány, amiért ne azt válasszam, ahhoz képest, hogy azt reklámozzák legjobban. De tulajdonképpen mindnek van egy vagy több nagyobb hátránya, így ezért is nehéz döntenem."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz supercow #6188 üzenetére
Szerettem volna meggyőzni magam a vas mellett, de túl sok hátránya van:
- nem lehet mosogatógépben / mosószerrel mosni
- tisztítás után be kell olajozni
- egy nagy, befeketedett, olajos edényt kell valahová elpakolni, ami összekeni a bútort és a többi edényt
- lassan kell felmelegíteni, nem lehet egyből nagy lángra csapni
- sokáig tart felmelegíteni (sok energia)
... és még lehet nem soroltam most fel mindent, de mindezt az árat azért kellene meghozni, hogy jó legyen a tapadása.Zománcos öntöttvasnak mi értelme? Mármint pont a tapadásmentesség miatt választ az ember öntöttvasat, de ha úgy is van rajta egy zománcréteg, ami ezt hivatott elérni, akkor minek legyen az alapja vas?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz supercow #6190 üzenetére
A zománc, mint tapadásmentes réteg, az mennyire számít jónak a többi bevonathoz képest? Ha már bevonatos, akkor számomra a vas tulajdonságai teljesen lényegtelenek.
A másik meg: írtad te is a rozsdamentes acélt. Ez egy dolgot leszámítva mindenben tökéletesnek tűnik. Az egy dolog viszont elég komoly. Állítólag ennek semmi tapadásmentessége nincs, ezért sok zsiradékkal kell használni. Ez még azt mondom mindig kevesebb hátrány, mint amivel az öntöttvas bír, de azért elég rossz belegondolni, hogy egy olyan ételt is sok zsiradékban kell elkészíteni, amit amúgy zsírszegényen enne az ember. Vagy, hogy a helyzetemből induljak ki, minden reggel tocsogjon az olajtól a rántotta.
Lábasnak, fazéknak, kuktának biztos, hogy tökéletes választás a rozsdamentes, de itt ugye serpenyőről van most szó."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz supercow #6192 üzenetére
Ja, mondjuk az jó, hogy amihez nekem elsősorban kell, ahhoz más is egy egyszerű valamit használ.
Gránitról néhányan azt mondták, hogy az csak a teflon egy változata. Nem tudom mennyire lehet igaz.
Eddig az egyszerű teszkósokkal voltam el. Az a baj, ha drágábbat veszek, nem tudom annak a bevonata tovább bírná-e. Márkákban már nem bízom."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz supercow #6194 üzenetére
Teflonról írnak rosszakat is. Fene tudja persze... De ott van a kerámiabevonat is, ami elvben egészségesebb. Csak kérdés, abból van-e tartósabb, mert ami eddig volt, az csak 1-2 évig bírta napi használattal.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen