- EAFC 24
- Augusztustól PC-n is használható lesz a PlayStation VR2
- Xbox Series X|S
- Marvel Snap
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Diablo IV
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Már elérhető a Star Wars: Hunters
- Újabb csapat dolgozik a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-en
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ipavlidu!
tag
válasz ngabor2 #1040 üzenetére
Koszi a valaszokat.
Finoman hangzanak! Ma nem'tom oket kiprobalni, de meg a heten sort keritek rajuk. A kremturo az milyen? Korulneztem egy boltban, de csak vaniliasat talaltam. Gondolom nem arra gondolsz. Bar en eredileg olyan szendvicsekre gondoltam, hogy ell lehessen oket szallitani, de most hogy igy mondjatok, jol hangzik a tobbi is. Ja es szerintetek erdemes kenyersutot beszereznem, vagy van boltban jobb fele kenyer?
-
_Yvorl_
tag
válasz ngabor2 #1027 üzenetére
Én még amit ajanlani tudok
60dkg - 1 kg liszt izlés és mennyiség szerint
cukor so attol fuggőn arányitva hogy sos avagy édes lesz e a töltelék
1-2 tojás méretfüggő
ásványviz
és egy kis egész tejföltejföltöl szerintem finomabb
es ásványvizzel kevergetés közben addig önteni mig az állaga jó nem leszYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz ngabor2 #1069 üzenetére
Nem tudom én turmixgéppel szoktam késziteni de nálam ugy néz ki, hogy beleteszem a lisztet tojást tejfölt és kis vizet aztan turmix on majd kevergeteskozben locsolom tovabb vizzel es igy szemre tudom elerni a megfelelo allapotot. aztan sutes kezdes es ha kozben kicsit besurusodik ako rmeg mar van annyira folyos, hogy ha hozzaontok meg kis vizet akkor azt mar a merokanallal is el tudom keverni
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
addikt
válasz ngabor2 #1073 üzenetére
Öreganyám anno almás kalácsot csinált.
Reszeld le az almát. kis fahéj, cukor, megdincteled.
Kelessz tésztát:
1kg liszt, 1 deci cukros langyos tejen megfuttatod az élesztőt, 1 kanál zsír, összekutyulod, raksz bele egy kis sót még, max 1 db tojást. Hagyod hogy megkelljen.
Utána kinyújtod, négyzeteket vágsz belőleolyan 10*10-est, raksz bele az almából, és ilyen kis batyukat csinálsz belőle, a tetejét pedig jól bekened tojássárgájával, hogy szép fényesre süljön. be a sütőbe, és aztán meg be az arcba
De, ne feledd el a zsírt, bár tehetsz bele olajat is, de a zsírral sokkal jobb lesz a tészta, mer ha elfelejted olyan kemény lesz mint a multkor a kakaós csigám -
ladybug
őstag
válasz ngabor2 #1073 üzenetére
Egy nagyon finom almás recept:
AlmatortaTésztához: 15 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, 1 csipet só, 1 kk citromhéj, 3 tojás, 25 dkg rétesliszt, 2 kk sütőpor, 1-2 dl tej.
75 dkg alma a tetejére, amit szépen felszeletelsz, és citromlével meglocsolod, majd felolvasztott margarinban aranybarnára sütöd - ha sietsz, ez nem szükséges.A cukrokat, a tojásokat, a sót, a citromhéjat a vajjal kikevered, aztán hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Egy tortaformába önjük, és a tetejére teszed az almaszeleteket. 3-4-es fokozaton 40-50 percig sütöd.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
válasz ngabor2 #1073 üzenetére
Almatorta ír módon
18 dkg margarin
12 dkg cukorral
habosra keverünk, hozzáadunk
3 egész tojást,
18 dkg lisztet
1/2 cs. sütőporral
reszelt citromhéj, csipetnyi só, fahéjpor,
1 evők. rum megy még bele.
1/2 kg almát megtisztítunk, vékony szeletekre vágunk és a masszába keverjük.
Kikent, kilisztezett kerek formában kis lángon sütjük kb. 40 percig. (tűpróbáig)az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
válasz ngabor2 #1083 üzenetére
Például:
Sajtos keksz kukoricalisztből (gluténmentes)Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
30 dkg kukoricaliszt
2 db tojás
csipetnyi só
szükség szerint tej
zsír (a tepsi kikenéséhez)
köménymag (a megszóráshoz)
reszelt sajt (a megszóráshoz)A hozzávalókból - szükség szerinti mennyiségű tejjel - kemény tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval, illetve késsel négyszögeket vagy kiszúróformával más alakzatokat vágunk belőle. Kizsírozott tepsibe tesszük, s megszórhatjuk köménymaggal, sajttal is. Halványsárgára sütjük.
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók négy személyre:
1/2 kg burgonya, (újburgonyából nem jó), 2 dkg élesztő, 2 evőkanál tej, 1 mokkáskanál cukor, 2 kávéskanál só, 40 dkg gluténmentes kenyérpor, 2 egész tojás, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelhető sajt, kb. 2-3 evőkanál rizslisztElkészítése:
A burgonyát héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd átnyomjuk burgonyanyomón. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát összedolgozzuk az élesztővel, vajjal, kenyérporral, sóval tejföllel és a tojások sárgájával.Langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük. Rizsliszttel megszórt deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, késsel kockásra csíkozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A karikákat megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 150 fokon addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Kazimír
őstag
-
vágányzár
tag
válasz ngabor2 #1222 üzenetére
A sóspalacsinta ollan mint a "pidza", felzabál mindent, csak úgy kell etetni, hogy a tészta is visszaköszönjön. Elvileg tísztát akartunk, nemde..........maradvány olivabogyóimtól s egy kis húsvéti sonkától palacwsintán át szabadultunk meg a csatornán át, és fasza vót. A bogyesztől igazán pikáns volt. Ja és soproni démon lazajtotta a tísztát, vót rendesen, fújt engem is.A káposzta, füstőtsajt,gomba kombó vót a legkívánósabb az idén.
Hétfőn, ha szerencsénk van kucsmagombás rántottát túrunk.
(palacsintába is belevágnám, pontosabban palacsinta tésztában kisütve is megérne egy misét)
üdv.
felsővezeték
-
brownus
veterán
válasz ngabor2 #1231 üzenetére
én holnap (itthon vagyok anyuméknál) házi tyúkból bográcsost fogok főzni...
mit szóltok azon ötletemhez, hogy kábé 10 dkg füstölt szalonnát kisütök, hogy a kisült zsírban pirítsam meg a hagymát? vagy az inkább a marhahúshoz illik jobban? lecsós alapot fogok csinálni a pörihez. a vége felé meg vörösborral lelöttyintem.
-
talmida
Közösségépítő
válasz ngabor2 #1295 üzenetére
Azt olvastam, hogyha az alumíniumból készült edényben sütnek-főznek, az akkor ártalmas. "Hidegen" talán nem veszélyes.
Egyébként nem évezredek/milliók óta használnak alumíniumból készült edényeket, úgyhogy nem nyúlhat vissza túl messzire az ezirányú egészségügyi kutatás sem.
Kb olyan ez a megjegyzés, mint, amit az egyik rokon szokott modani, amikor arra figyelmeztejük, hogy olvassa el a termékek tartalmi listáját mielőtt megveszi..vagy ne igyon tisztítatlan csapvizet. Pl ő azt mondta ez utóbbira, hogy "ősapáink" is ezt itták, mégsem lett semmi bajuk. Csakhogy ősapáink idejében még nem volt ennyi szenny pl a Dunában sem.
Amúgy nem 100%-ig biztos, hogy igaz az alu "rémhír", de nem is kizárt..
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
válasz ngabor2 #1299 üzenetére
Köszi a szakmai hozzászólást!
De az is igaz, hogy nem csak az veszélyes, aminek azonnal észrevehető káros hatása van ....mert pl a mértéktelen alkoholizálás sem okoz azonnali rákot vagy súlyos máj elváltozást,... csak évek múltán.
A béka-ölő kísérletet is -gondolom- mindenki ismeri... hasonló igaz az emberre is. Vannak olyan anyagok (sőt "egyszerű" rossz szokások is), amik lassan ölnek, ún silent killer-ek.
IN GOD WE TRUST!
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1321 üzenetére
Nem hinném,hogy rossz lesz.Tejfölös gombapaprikás galuskával! Ez fincsi!
Én vadast készítek nyuszkóból,zsemlegombóccal
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1323 üzenetére
Nem hinném,hogy egy kis lecsós alap elszúrná.Egy csirke,sertés vagy akár marha pöri is sokkal fincsóbb tőle.A rozmaring pedig megy a gombához. Szerintem tuti lesz!
A sótlan még mindig jobb,mintha sós lenne! Sótlanon könnyebben lehet segíteni,na de a sóson ...... ?
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1325 üzenetére
Kedves egészségedre!
Jelentkezz később,hogy minden rendben van-e Veled!Bátor vagy ! Gondolom nem először főzöl a saját szedésből,de akkor is bátor vagy!
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
alkonyfeny
csendes tag
válasz ngabor2 #1327 üzenetére
Végigolvastam, hogy mit vitézkedtél... Jól hangzik, és egészen biztos, hogy jó is lett a kotyvasztás eredménye..
Reméljük, hogy felkelsz a sziesztóból, bár a gombák egy gyorsabban ható méreggel vanna felszerelve, így jók az esélyeid..
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1365 üzenetére
Szia!
Péntekig? Háááát! Az elég hosszú idő ilyen melegben!
Valami jó kis fokhagymás oldalas vagy mustáros tarja? Netán sült csirkecomb? Nem láttad Fekete Laci tepsis sült marha húsiját? / Pénteken ismételték a "hal a tortán-t" vagyis egész héten, de Laci pénteken főzött / Én szoktam úgy lesütni csirke combot, hogy jól befűszerezem, teszek alá valami zsiradékot, fehérbort hogy abban párolódjon, lehet tenni rá fokhagymát, vöröshagymát, paradicsomot, paprikát vagy akár gombát is karikára vágva és a köretet is elkészítem vele, mert a tetejére karikázott burgonyát teszek.Alufólia alatt párolom kb:50-60 percig majd addig sütöm, míg megpirul a teteje. Fincsó hami!„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1365 üzenetére
Talán egy fincsi lecsós szelet? Vagy csak lecsó? Igaz! Ha tojással szereted és virslivel, azt ajánlatos a melegítésnél hozzátenni.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1368 üzenetére
Wáóóóó!
Ez nagyon jól hangzik! Már nyelek is nagyokat! Sajnos a férjem nem nagyon,sőt egyáltalán nem szereti a gombát, de azért ezt a receptet lehet kipróbálom.
Azért, ha anyósa tejfölös gombapörit készít nokedlivel, arra nem mer nemet mondani. Bezzeg, ha én teszek valami ételbe egy keveset, azt kipiszkálja a tányér szélére!
Egy jó töltött dagadó is finomabb, ha a töltelékébe van egy kevés gomba! Én teszek a húsos töltelékbe igaz sokan beízesített kenyérrel akarják felturbózni szegény dagadót.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
werszomjas
őstag
válasz ngabor2 #1371 üzenetére
én annyira nem tudom a menetét de arra készülj hogy mocskos meló lesz és sokáig tart
de lehet hogy csak mi csináltuk bénán, tavaly főztünk itthon mi is először.
de kb úgy kell ahogy elsőnek írtad, meg úgy tudom az is fontos hogy mikor hűl kifele akkor fejjel lefele kell őket fordítani.
hajrá!!!
üdv
-
addikt
válasz ngabor2 #1371 üzenetére
Nem kell szeletekre vágni, elég ha félbe, max negyedekbe vágod és úgy teszed az üvegbe, hogy a magház az üveg alja felé nézzen. Felüntöd sziruppal, ráteszed a szalicilt, vagy na-benzoátot, lezárod, kicsit megrázod és mehet a gőzbe.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
ngabor2
nagyúr
válasz ngabor2 #1386 üzenetére
no, meg is van.húsleves helyett csak leveskockát sikerült beletenni, de úgy is jó lett.
majdnem olyan sűrűségű, ahogy általában a leveseket szeretem (megáll benne a kanál), de ennél nem is probléma. találtam egy helyet, ahol a főzőtejszín olcsóbb volt, mint a tejföl, és vlóban jó sűrű lett tőle. 4 tojásból galuska bele, 4-féle gomba, 2 nagy fej hagyma... tehát nincs belőle kispórolva a lényeg.
-
-
Timocicu
aktív tag
válasz ngabor2 #1393 üzenetére
Én jó kg - másfél kg húsihoz szoktam tenni: egy TV. paprikát és két kisebb vagy egy nagyobb paradicsomot. Ha csípősre szeretném, akkor teszek bele hegyes erőset is. D így is teljesen más az íze, mint ezek nélkül, viszont sokkal többet sem jó bele tenni, mert át is fordíthatja az ízét lecsósra. Persze úgy sem rossz, csak nem mindenki szereti.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Bordoi
őstag
válasz ngabor2 #1400 üzenetére
Csak azért, mert egyszer a sógorom elment gombát szedni. Szerencsére nem bízott magában és a közel 5 kiló gombát elvitte a piacra bevizsgáltatni.
Mindössze 2db. ehető volt közte.Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
ngabor2
nagyúr
válasz ngabor2 #1403 üzenetére
jól elbeszélgetek itt magammal...
tehát amit csináltam: szokás szerint látszólag ösze nem illő dolgokat sütöttem össze. ismét az ehető kategóriába esik a végtermék
gyümölcsös sült csirkecomb kéxarvas módra:
4 egész csirkecomb
3-4 alma
2 körte
1 kis cukkíni
1 cékla
só
frissen tört színesbors
delikátelkészítés:
a csirkecombokat kettévágom, megmosom, kicsit megborsozom, delikátozom, és egy beáztatott cseréptálba 180 °C-on kb. 1 órán át előfőzöm. közben meghámozom és kiskockákra vágom a gyümölcsöket. ha a hús nagyrészt megfőtt (nem kell teljesen megfőnie, merta kkor a végén szétesik), ráteszem a gyümölcskeveréket, és további 1 órán át összefőzöm.A gyümölcsök levet eresztenek, amiben a hús megfő, és átveszi az ízét. köret nem is kell hozzá, hisz ott a sok gyümölcskocka. a cékla szép színt is ad neki, nomeg az íze is benne lesz. én ezekkel a gyümölcsökkel próbáltam, de szerintem bármilyen egyébbel is lehet próbálkozni. szokásomtól eltérően nem tettem bele gombát, de lehet, hogy nem is baj, az már sok lett volna a jóból. birsalma is lett volna itthon, csak így is majdnem kifolyt a leve a tálból, annyi gyümölcs lett rajta.
remélem hűlés közben még inkább átveszi a hús az ízeket, mert így frissen megkóstolva még éppcsak lehetett érezni. a bors és a delikát nem rontotta el, de egy kis sót még elviselt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- noblechairs Hero fekete/piros gamer szék eladó
- Prémium autómatricák kedvező áron! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs