-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5301 üzenetére
Hehe, gondoltam meglepem a családot egy nagyobb kenyérrel, és most nagyobb mennyiségben csináltam, de olyan lett a tészta, mintha túlkelesztettem volna, pedig nem. Mintha a súlya miatt szétfolyt volna.
Mondták, hogy szép meg minden meg jó az íze is, de ez nem nézett ki úgy, mint azok, amiket a képeken küldtem nekik.
Egyébként elfogyott, ízre jó volt, csak sajnos kicsit laposabb, mint vártam. Előzőleg hugiék mondták, hogy ők elvinnék azt amit sütöttem, mert annyira tetszett nekik.
Úgyhogy megették az én kenyeremet az én eltett lecsómmal.Gyönyörű az a kenyér, elképzeltem legalább 4-5 szendvicset benne.
Sima lisztet használsz vagy búzakenyérlisztet?
[ Szerkesztve ]
-
-
arcsin
senior tag
válasz krizmo_ #5316 üzenetére
Nálunk pont most fogyott el egy nagyobb mennyiségű padlizsánkrém, úgyhogy nem kívánja senki. DE a tél folyamán ezt a sült fokhagymás témát beleveszem a receptbe. Köszi!
Megbolondítás gyanánt füstölt pirospaprikával szórtuk meg a kész kenyereket. Hát többre számítottunk, de volt némi hozzáadott értéke. -
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5316 üzenetére
Nálunk meg pont most fogyott el a tökleves. Én mondjuk mindig tudnám enni, a család már kevésbé. Én egy zöldéskockát szoktam belerakni, meg sok szerecsendiót. Aztán a tányérba még egy kis chilliport, hozzá meg tökmagolajat (és levesgyöngyöt tudom, tudom, de én szeretem). Ja és ha eszembe jut, akkor egy közepes sárgarépát is beledobok, cukor ízlés szerint, részemről minél édesebb, annál jobb.
Szóval most zellerkrém volt.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5322 üzenetére
Brokkoli is jó, én karfióllal szoktam vegyesen. Na meg a kukorica krémleves is megy nálunk. Raguból, a tárkonyos ragu szokott menni, de abból nem tudok keveset csinálni, a 4. napon már nem szokott őszinte lenni a mosolyom, amikor kiszedem a levest a tányérba.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5316 üzenetére
Elnézve a képeket amiket az ételkölteményeidről teszel fel, irigylem a kandúrod.
Tuti így néz ki.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #5372 üzenetére
A kukoricaliszt alapból gluténmentes, nem? Legalábbis mintha az derengene.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #5415 üzenetére
Ja, hát ami a boltokban van az általában tehéntejes, valami lében úszik, és ha ráolvasztod, akkor folyós levecses az egész. Nekem semmilyen szempontból nem jött be. Lehet, hogy az eredeti az működik, sosem próbáltam.
Igen, más konyháknál is általában ez szokott lenni, hogy az olcsóbb sajtok teszik ki a nagyját, és azokhoz adnak még drágább sajtokat kis mennyiségben ízesítőnek. Én is sokszor trappistát használok alapnak, és ahhoz adok valami komolyabb sajtot, hogy íze is legyen. Máskor ha csak olyan sajt van itthon, akkor megszórom zöldfűszerrel, annak is elég jól átveszi az ízét.
Az oregánóra mondják, hogy vad majoranna, rokon növények és elég hasonló is az ízük. Azt használják az olaszok is majoranna helyett. Nekem most éppen ez akadt a kezembe, mert nem találtam az oregánót, és elég jól helyettesítette. Amúgy érdemes pár cserépben zöldfűszert termeszteni. A menta, oregánó kiirthatatlanok, de a többi sem annyira nehéz, és sokkal intenzívebb az ízük, mint a bolti fűrészpornak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5437 üzenetére
Füstölt hátsó, szeretem hidegen mustárral és kenyérrel reggelire elmajszolni és a hátsó nagyobb.
Csak most bajban vagyok, mert az indukcióson nem megy az alu kukta, lehet vennem kell egyet. Vagy előző nap megcsinálom sima lábosba.
A kezednek meg jobbulást, ismerem sajnos.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5437 üzenetére
Az elmúlt hétvégén rántott dolgok voltak, köztük rántott pulykamáj, ahogy forgattam kezemen a fémcsipesz, felfröccsent az olaj, három ujjam terítette be. Őööö pisilős kúra na
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #5523 üzenetére
Na, akkor a recept.
190 g kovász (100% hidratáltság)
255 g liszt (nálam kb. ugyanannyi pásztói finomliszt, kamutliszt és kenyérliszt keveréke)
50 g barnacukor
1 csapott teáskanál só
2 egész tojás
20 g tej
80 g vajReggel a vaj kivételével mindent robotgépbe tettem, és a legalacsonyabb sebességen addig kevertem (a dagasztókéssel), amíg össze nem állt a tészta. Itt még elég száraz, de a vaj majd ad hozzá nedvességet. Mikor már nem volt benne száraz rész, letkartam és magára hagytam olyan 40 percre. Utána több részletben hozzáadtam a vajat, és kidagasztottam. Mikor kész, a tálban hagytam kb. 1 órára, aztán kivettem, deszkán picit átgyúrtam és letakrava pihnetettem megint kb. fél órát. Ezután jött a formázás. Ez egy negyedkilós sajt, úgyhogy egy kb. 20 centis jénai edény tetejébe tettem sütőpapírt, a tésztát a közepén ellaposítottam, és kinyomkodtam a szélére. A közepébe beletettem a sajtot, amit keresztben bemetszettem. A résekbe fokhagymaszeleteket dugdostam, megszórtam fűszerekkel (bors, bazsalikom, majoranna, oregánó - sajnos friss nem volt) és meglocsoltam egy kevés olívaolajjal. Kép. Utána letakarva (az edény aljával) hűvösebb helyen (19-20 fok) kelesztettem jó sokat, kb. 6 órát, amíg a tészta egy kicsit a sajt fölé emelkedett. Tojássárgája+tej+pici só keverékével lekentem és ment az előmelegített sütőbe.
Alsó-felső, 190 fokos sütő, 25-30 perc, gőz nélkül. Ilyen volt evés közben. Legközelebb a tészta mennyiségét csökkentem kb 1/3-dal, mert nagyon sok lett, nem gondoltam, hogy ennyit emelkedik sütés közben. Egyébként a tészta is finom magában, akár zsömlének is el tudom képzelni (briós recept egyébként). A sajt megolvad, nyúlik, átveszi a fűszerek ízét a sajátja mellé (érdemes a sajtot egy napig szobahőn tartani, hogy érjen), szóval nagyon jó cucc. Kettőnknek nagyon sok volt, kellett mellé a bor , még maradt is belőle (a borból nem). Szóval korai vacsira ajánlott max, vagy 3-4 embernek.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autodesk - Revit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Tombol az AI-láz: az NVIDIA már értékesebb, mint az Apple
- TCL LCD és LED TV-k
- Gran Turismo
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen