-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
senior tag
válasz krizmo_ #4911 üzenetére
Jól néz ki, hasonlót szoktam én is sűrűn csinálni így nyáron, csak abba kerül egy-két friss koktélpari is, ami nem fől szét teljesen, meg karikázott zöld olíva és spagettivel szoktuk enni. De kb. a többi stimmel az én receptemmel.
Sokkal üdébb, frissebb, kevésbé nehéz, mint mondjuk egy bolognai, nyári estékre tökéletes kis vacsora.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
őstag
válasz krizmo_ #4913 üzenetére
A paradicsom nálam úgy kerül bele, hogy a koktélparadicsommal indítom a dolgot. Az először egészben, olívaolajon megpirítom (kell fedő rá, mert kicsit fröcsög, főleg, ha frissen mosod ), mikor megpirult kiveszem, félrerakom és abban folytatom tovább. A végén kerül mellé.
Az olasz tésztaételeknél nálam a tészta főzővíz elmaradhatatlan a szósz készítéséhez. Amikor a tészta már majdnem kész akkor kezdem merni a szószhoz, a víz keményítő tartalma sűrít. A tészta is közvetlenül kerül a szószra, az is hoz magával a vízből, mert nem csöpög le minden, mikor átmerem.
A cukorral nagyon igazad van! Minden paradicsomos szósznak jobban kihozza az ízét a hozzá adott cukor. Ha esetleg egyszer van kedved, akkor egy kis tonkababot reszelj a paradicsomos szószhoz (mint a szerecsendiót). Nagyon érdekes íze lesz.
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #4929 üzenetére
Egyszer csináltam már én is. Az eredmény magáért beszél, nem lett rossz, de a kinézeten bőven kellett volna még dolgozni. Én is nyáron csináltam, de inkább télen kéne, mert a vaj olvadása tényleg nagyon nagy rizikó, amúgy meg nagyon sokat kell vele foglalkozni, ritkán van annyi időm, ezért nem is álltam neki azóta.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #4933 üzenetére
Nem a legjobb.
https://garatmalom.hu/shop/tbl-300-teljes-kiorlesu-tonkolybuzaliszt/ ez jobb egy kis búzasikérrel beütve, bár még ez is magas CH.
Amúgy PurPur kenyeret szoktam venni eddig az a legjobb.
Sajnos lisztet nem lehet venni.Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 907,0 kJ / 215,7 kcal
Zsír: 4,7 g
melyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 28,6 g
melyből cukrok: 2,4 g
Rost: 7,5 g (!)
Fehérje: 10,8 g
Só: 1,5 g[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #4978 üzenetére
Még csak most hűlt ki, az előző képen még éppenhogy kivettem a sütőből. Egy vékonyka szeletet levágtam belőle, az nem volt tömény.
A kép annyiban csalóka, hogy 2x ilyen magas a kenyér, csak a széle ennyire laposabb, igaz az egész nem olyan magas.
Aztán lehet csak hozzászoktam a bolti puffasztotthoz.
De már ez is bőven haladás az előző alul kelesztett és tömény kenyereimhez képest.
Hjaj, el fogok hízni még jobban. -
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5004 üzenetére
Jól hangzik a fűszerolaj. Szeretem, amikor az olajos-fűszeres pác is ízt ad a húsnak, általában abban is szoktam sütni még utána ha marad. Ki is próbálom majd.
A kenyérke alakul, most már rájöttem hol rontom el. Még nem vagyok a végén, de egyre jobb.
Az a kis kanálka a fakanáltartó, anyám talál néha jó dolgokat a konyhába.
(#5003) FPSTunker
Köszi neked is!(#5005) Digitalpimp
Köszi a linket![ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz krizmo_ #5060 üzenetére
Igen csak néha nem tudom mi a mérték.
Most vagyok 80kg, januárban voltam 73.
Bár akkor meg azt mondta az endokrinológus, hogy hízzak egy kicsit.
Hát megtörtént.
Bár ha azt vesszük, hogy 4 éve 110kg voltam akkor még ez is elmegy.Mr.Csizmás a pattintós tejszínt ki ne hagyd ám!
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5065 üzenetére
Mozgás, az nekem némi séta, mondjuk elmegy a busz, és 1 órát kéne várni a következőre. Akkor a telirakott Banya tankkal haza sétálok, kb 25perc. Egyéb mozgás amit kertművelés közben el tudsz képzelni. :) A hajolgatás csak nagyon óvatosan, némi össze meszesedett medence csont a két felete lévö csigolyával okán.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5071 üzenetére
Két hete kötöztem a paradicsomot, meg ha már ott jártam ki is gyomláltam, meg a paprika, és a padlizsán közt is. Úgy kb 40 négyzetmétert, aztán a következő négy öt napban azt hittem végem, olyan izomlázam volt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
-
arcsin
senior tag
válasz krizmo_ #5148 üzenetére
Kérdés, ha már tárolók. Spagettitésztának szeretnénk venni valami hosszúkás, ha lehet kocka alakú, elfektethető tárolót, nem túl drágán ( max 2ezer ft). Ötlet?
Amúgy lisztre annyit, hogy a komáromi lisztek bebogarazódtak otthon nagymamámnak szinte mindig. Még anno, Komárom-Esztergom megyében laktam még nő 15 éve. Azóta nagyi titkát gyárt a komáromi lisztgyár, nem simán komáromi lisztet Lehet azóta javult a gyártás, de kerülöm.
[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5148 üzenetére
Van illóolajam, amit a családtól kaptam, allergiás is vagyok rá. Alma, fahéj meg narancs illat van még. Vagy van olyan, ami vonzza a bogarakat és hangyákat és inkább ne használjam?
(#5149) arcsin
Nálam most az Első Pesti Malom lisztje volt problémás, és pont a Nagyi Titkával nem volt eddig semmi gondom. Most van még itthon Gyermelyi, remélem az nem problémás.#5150) krizmo_
Ha a Garat ennyire jó, akkor legközelebb tőlük rendelek és kipróbálom őket.(#5151) bugizozi
Hát, ilyesmit mondtam volna én is. Amikor nekem ilyen kell, akkor csontos oldalast sütök valami ketchupos-mustáros-mézes mázzal meg valami alkoholban, általában sör.
Amerikában nagyon mennek ezek az Instant Pot főzések, sztem ha rákeresel találni fogsz sok mindent.[ Szerkesztve ]
-
#75501312
törölt tag
válasz krizmo_ #5188 üzenetére
Nem láttam azóta sem hangyát, sem pedig bogarat a lakásban 2 napja. (Na jó, bejött 2 poloska)
Szóval valószínűleg tényleg a lisztből jöttek ezek is, a kis világosbarna gömbök meg a kikelő hadsereg lett volna, szóval még lehet időben megfékeztem egy inváziót.
Fura, hogy a kajás szekrényből levendula illat jön, de ha ez megvéd a külső kártevőktől, ám legyen. -
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #5219 üzenetére
Jó, de mi az az "alacsonyabb hőfok" és mennyi az "addig"? Egyáltalán milyen fajta húsból lehet ilyet csinálni? Zsírosabb, vagy szárazabb hús a jó hozz? Olyasminek hangzik, mint a kocsonya, annál is addig kell főzni, amíg megpuhul a bőr, aztán utána még néhány órát, mert ha kihűl, akkor még simán összeugrik ilyenkor és rágós lesz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5231 üzenetére
Én is ha nem kapok lapockát vagy szép tarját, de a comb lényegesen szárazabb hús.
Szombaton kofitált sertékaraj készült a Krockpotban. Kilecven fokon tizenegy óra alatt 1,3 kg csontozott karaj, 0,8 kg zsír. A fűszerezés szárazon só, tarkabors, mellé dobva a zsírba 5 gerezd fokhagyma.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen