Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz makoss #33272 üzenetére

    Ezek az USB-SATA adatperek belimitálják az SSD sebességét. Még ha tud is az adatper UASP módot és USB3.1-et, akkor valahol 400-450 MB/sec környékén tetőzik a maximális átvitel, hiába tudna az SSD 550 meg afölött menni. Ha meg csak USB3.0-ra dugod, akkor még ennyit se megy. Ha ócskább adatperrel próbálod, ami csak BOT módot tud (hála istennek a Samsung T5-ön nem ilyen van), akkor meg olyan 300 MB/sec környékén tetőzik. Ez ilyen műfaj, az SSD semmiképp nem fogja tudni USB-n kifutni magát, ha beledöglesz sem.

    Amit ilyen netes videókon magyaráznak, az az USB adott verziójának az elméleti sávszélessége, de az azért elméleti, mert annyit nem lehet rajta átpaszírozni. Az oka az, hogy az átvitelkor metaadatoknak is át kell mennie, nem mind hasznos adat.

    Én épp ezért is vettem magamnak olcsóbb belső SSD-ket külsőnek használva ASMedia vezérlős adatperekkel, mivel nem kell sebességbajnoknak lenniük. Csak USB3.0 portom van, így elég limites, amit át lehet nyomni rajta még UASP módban is. Persze még így is köröket ver akármilyen pendrive-ra (mellette alig drágább, és nagyobb tárhelyet ad), egy kivétel, a Corsair Voyager GTX, de az is pendrive-nak álcázott SSD.

Új hozzászólás Aktív témák