Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Hadeska22 #31155 üzenetére

    SSDOK képet még nem tettél be, azon látnánk, hogy milyen driverrel hajtod. Elvileg a MS féle szabványos AHCI driver kéne, de ha az van fent, akkor az AMD-félét is megpróbálhatod. Meg az SSDOK-os képen látszana a partíciók alignálása is, az okozhat még lassúságot, ha nincs rendben.

    Nálad valami gond lesz, mert nem annyira rossz SSD az, hogy ilyen lassan bootoljon. A BIOS/UEFI tesztek végétől számítva (tehát nem a gépbekapcsolástól kell mérni) kb. 10 másodperc alattinak kéne lennie a bootnak vele frissen telepített Windownál, rommá belakott sokéves Windows-telepítésnél sem kéne 20 fölé mennie. Az A6-os AMD procit nem tudom mennyire gyenge, amióta behozták ezt az A6-8-10-12 számozást, nem tudok kiigazodni rajta melyik proci melyik kategória, hol vannak egymáshoz képest, melyik Intel CPU-nak felelnek meg. Belépő szintű az A400, kicsi írási terhelhetőséggel (ez nem számít, mert az írási statisztikád nézve nem írsz rá sokat, sőt, még inkább kevés is), a gyengébb vezérlő miatt bencmarkokban kisebb értékeket kapsz vele, de a gyakorlatban általa nyújtott sebességérzetnek nem kéne érezhetően elmaradnia egy drágább SSD-hez képest.

    Egyébként pont ezért nem szoktam javasolni, hogy aki SSD-t vesz, hogy ráklónozza a sokéves Windows-telepítését. Működik, de nem célszerű. Egyrészt a particionálóprogramok nem annyira haladó felhasználók kezével működtetve hajlamosak elbökni az alignálást, másrészt pendrive-ról SSD-re a Windowsnak marha gyorsan fel kéne mennie, meg a programoknak települnie, szóval nem annyira lassú a belakás, mint HDD-vel. Mióta a MS rollup frissítésekkel dolgozik Win7-8-10-en, azóta a frissítéseknél sem kell napokat várni, mire megtalálja őket meg települnek. Ha nem ragaszkodsz a Win7-hez, akkor Win10-ből lehet friss lemezképeket tölteni, amiben hivatalosan benne van az összes frissítés, vagy csak a legutolsó havi hiányzik legfeljebb, amit gyorsan leszed.

Új hozzászólás Aktív témák