Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    Mesés egy nap volt!

    The Sea Beast
    A tengeri fenevad

    Még engem is meglepett, mennyire felnőttes és komoly tudd lenni néha a könnyed gyermek mese külseje mögött. Vagy inkább mellett. Persze semmi váratlan csavar nincs itt, egy klasszikus történetet látunk, mindenféle meglepetés nélkül (azon kívül hogy a film negyedénél átváltunk Így neveld a sárkányodra, mely egész addig eszembe sem jutott, de amúgy teljesen adja magát..).

    A karakterek (főleg a kislány karaktere) és az eredeti szinkron hangok) jól működnek, a látvány világ, a grafika egyszerűen zseniális és aprólékos (mondjuk Vörös szerintem kicsit alul lett tervezve), a zene (meg a hangulat) kaland filmes és kalózos, én ebből bármit és bármeddig el tudok fogyasztani.

    Sajnos a vége kicsit csalódás volt, tök jól megalapoztá, aztán villám gyorsan lezavarták. Erősen folytatás, majd a második részben elmeséljük illata volt. Jól szórakoztam, abszolúte megérte az idejét, de az ez utáni mese azért kicsit rontott az értékén.

    The Mitchells vs the Machines
    A Mitchellék a gépek ellen

    A történet alapja itt is klasszikus, az apa nem tudja feldolgozni, hogy a lánya felnő és változik, a kiscsaj pedig csak új barátokat, új dolgokat akar megismerni, eltávolodnak egymástól aztán a végén megértik egymást és családi összeborulás .. bla bla..

    De mindezt egy olyan remek, friss és újszerű (jó, a Spider-Verse azért megelőzte) köntösben, annyira egyedien, hogy öröm volt nézni. A humor kegyetlenül betalált, ezekkel a gyors vágásokkal csak úgy szórták a viccesebbnél viccesebb, néha már-már klipszerű jeleneteket, filmes utalásokat. Néha tényleg ilyen 3-5 másodperces sketcheken tudtam a legnagyobbakat röhögni (pl. szamár túra a szerpentinen).

    Közben tök jól működik szatíraként, ahol viccet csinálnak modern életünk megannyi sajátosságából (pl a közösségi médiákban a tökéletes képek és "pillanatok" hajszolása vagy a mi történik ha egy fél napra leáll a facebook vagy elmegy az internet).

    Érződik rajta a lélek, az egyéniség, és elég csak megnézni a end credit, hogy rálássunk, milyen csapat és milyen gondolatok állhattak emögött a projekt mögött. Klissés és univerzális, de olyan szépen mesél a család fontosságáról, hogy szerintem kevesebb nem fogadott hívása lesz ezután az édesanyáknak, ott legalábbis, ahol megnézik ezt a rajzfilmet. Nagyon jó volt. 10 pontból malac-kutya-vekni kenyér. :D

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák