Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Bóti #2207 üzenetére

    De hát éppen ez az. A fehérjepor semmivel se természetellenesebb, mint bármelyik más kaja, amit a boltban veszel. Ha odafigyelsz, akkor olyat is tudsz venni, ami nincs telekúrva ízesítőkkel, káros nehézfémekkel stb. Sőt, a legtöbb ipari húskészítmény valamilyen fehérjeporral készül, hogy az ipari sztenderd fehérjetartalom meglegyen. Legtöbbször ez rossz minőségű szója, ennél a tejsavó, vagy a tojás sokkal jobb (esetleg kazein). Vagy például a cukrászdák tojásfehérje port használnak a sütikhez. Ez egyébként jó dolog, mármint a fehérjés desszert, király dolgokat lehet így összehozni, mely legalább olyan finom, mint a mamasüti, csak sokkal egészségesebb és még egy diétás étrendbe is belefér. A por állag nem azért van, mert az már természetellenes dolog, egyszerűen praktikusabban felhasználható így. Például az ősmagyarok csináltak olyat, hogy a húst megszárították, porrá darálták-őrölték, majd később vízben megfőzték. Gyakorlatilag ugyanez, csak több ezer évvel korábban. Mindenesetre megértem, hogy nem bízol a tápkieg gyártókban, érdemes akkor ebben az esetben tojásüzemből fehérjét venni. Például itt kapható a tojásfehérje minden formában. Persze nem muszáj, de ilyesmi kiegészítő nélkül az ember a saját dolgát nehezíti meg, de nagyon. Nekem pl ~250 g fehérje kell egy nap. Ezt csak húst kajálva elég nehéz bevinni. Nem lehetetlen, de nehéz, arról nem is beszélve, hogy edzés után a minél gyorsabb felszívódású fehérje és szénhidrát a legjobb, jelenleg a tejsavó ebben verhetetlen, meg ugye az említett szőlőcukor (ok, vitargo, de azt hagyjuk, drága és profiknak való). De mondom, az se igaz, hogy drága. A már említett Myproteinből 90 forint egy adag, ez tartalmaz ~20 g fehérjét. Ezt felöntöd 3 deci zsírszegény tejjel, hozzáadsz 100 g zabpelyhet és van egy tökéletes reggelid. Minden fontos makrotápanyag megvan benne, ami kell és az egész került kétszáz forintba. Extrázva kicsit, főzöl hozzá egy zöldteát, meg beveszel egy multivitamint, még mindig 300 alatt vagy, pedig már tényleg mindent megadtál magadnak, ami kell egy reggelihez. Ennyiért kapsz másfél kakaós csigát a sarki péknél, mondanom se kell, az mennyire szemét kaja, pláne ehhez képest. Szóval nem kell félni ettől, csak utána kell járni, nem elhinni azt, amit az átlag tájékozatlan ember, meg pólkócsvéd próbál beléd sulykolni, hogy a fehérje rossz és a kaja a jó. Ez nyilván baromság, hisz fehérje mindenképp kell az izmoknak, kiegészítőkkel csak a bevitelt könnyíted. Ha ugyanazt a mennyiséget húsból, halból, tojásból stb. nyomatod, az is megoldás lehet, csak nem mindig tudod megoldani, ezért macerásabb.

    (#2210) Physicist03
    Megértem, hogy nem szimpatizáltok vele, de nem igaz, hogy nem természetes. :N

    (#2211) Rabbitf_24
    Ha nagyon megállsz, esetleg próbálj ki egy pár napos töltést. Szemét kaja, sok ch és zsír stb. Pszichésen is jót tesz, meg leállítja a kortizol termelést. Valószínű azért stagnálsz most, az alacsony ch bevitel hosszú távon tud ilyet okozni. Hajrá, kitartást, drukkolok. :)

    (#2214) Pala
    3 hónap alatt ennyi izmot naturálban senki nem szed fel. Abban volt zsír, víz meg ch is rendesen, amivel betöltötted az izmaid. Ettől függetlenül szép eredmény, gratulálok hozzá, de ne hidd, hogy az mind színizom. Az meg, hogy nincs szükségünk annyi fehérjére... Nyilván relatív, hogy mennyi az annyi. Egy jó genetikájú, alacsony testtömeggel rendelkező kezdő kevés fehérjét igényel és gyorsan tud nőni. Azért illik megemelni legalább 2 -ra a fehérjebevitelt testsúlykilogramonkénkt, ha akar valamit az ember, ez egy 70-80 kilós átlagos méretű embernél ugye nem nagy mennyiség. Ezzel szemben én pl. 115 kiló vagyok, nekem az a mennyiség éppen szintentartáshoz jó, de fejlődni nem fogok.

    Ajánlom mindenkinek ezt a cikket, akit kicsit is érdekel az izmai, erőnléte fejlődéséhez oly fontos fehérjebevitel. Igen, hosszú cikk, de megéri elolvasni. Pala, te is olvasd el nyugodtan, vagy legalább nézd meg a harmadik táblázatot. Könnyen megértheted, hogy miért mondták, hogy csak növényi fehérjét fogyasztva miért nehéz izmokat építeni, illetve azt is, hogy neked állati fehérjét is fogyasztva miért sikerült mégis. A fehérjék minőségi besorolását találod ebben a táblázatban.

    Szerk.: Bakker, de hosszú lett. Bocs a regényért, nem akarom elárasztani a topicot. Nem szeretnék veszekedni, pusztán segítő szándékkal írom ezeket. Elhiszem, hogy van akinek ez furának tűnik és nem ért egyet ezzel, de ezek bizonyított tények, teljesen alap dolgok. Minden sportoló jó ha tisztában van ezzel, függetlenül attól, hogy saját testsúlyos edzést végez, súlyzóval edz, vagy éppen gyorskorcsolyázik (nyilván bármire behelyettesíthető).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák