Új hozzászólás Aktív témák

  • baphomet

    senior tag

    válasz #95488640 #20667 üzenetére

    Veterán szemmel nézve jó lett. :R A kezdők meg figyeljenek oda, holnap röpdolgozatot iratunk belőle! :) Minden elismerést megérdemeltek Sylc-cel és Cooper911-el együtt ezekért a hiánypótló videókért.

    Néhány gondolat ezzel a landolós videóval kapcsolatban:
    Ez egy szakmai fórum. Az állomás bejáratának hivatalos megnevezése: levélbedobó nyílás. Tartózkodjunk a jövőben az efféle pongyola kifejezésektől, mint az "állomás szája", ha kérhetném! :DDD

    Nemrég jött rá valaki, hogy a bejárat nem közvetlen a bolygó felé, hanem annak az "alja", déli pólusa (nevezzük, ahogy akarjuk) felé néz.
    Imígyen:

    https://www.youtube.com/watch?v=mkJ9MqnQEiw

    Sok értelme egyébként nincs ennek a tudásnak, mert azt nem nagyon lehet kitalálni, hogy éppen merre van a bolygó teteje/alja. :N

    A pontosan 75%-os tolóerővel való megközelítés valóban nagyon hasznos infó. Annyit pontosítanék, hogy 7s-nél (igazából 6, de hagyjunk egy másodpercnyi időt elbambulás esetére) kell levenni a gázt 75%-ra, majd, ha sebesség belép a kék zónába, akkor vissza lehet tenni 100-ra, így pont 1s-nél bukkan fel a safe disengage ready üzenet, úgyhogy legyünk fürgék.

    Ezen felül van még egy módja a állomás ettől is gyorsabb megközelítésének. A "bolygófék", gravitációs fék használata. Ilyenkor menjünk padlógázzal bolygó felé, és mikor kb. 5s-nél bejön a slowdown üzenet, akkor tolóerő nullára és bolygót megkerülve hagyjuk, hogy az lassítson le bennünket, majd amikor becéloztuk az állomást, már jöhet a 7 másodperces szabály. Ez nem minden esetben működik, ha túl kicsi a bolygó, vagy túl messze van állomás, akkor nem feltétlenül leszünk így se gyorsabbak.

Új hozzászólás Aktív témák