Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz DJ. Ru$y #55500 üzenetére
Erre nem igazán tudok mit mondani, a sima levél, ha nem fér be és nem veszi át senki, akkor értesítőt hagyni kell annál is.
Az utóbbi időben azért nekem nincs gondom a kézbesítőkkel itt helyben, jó a viszonyom a körzeti postással és azokkal akik helyettesítik -4 fő-, a csomagosoknál is hasonló, akivel gondom volt azzal mostanában nem találkoztam, a másik 3 aki szokott járni azok is normálisak. De nálunk nem tudnak a csomagosok bejönni, így ha nem vagyok otthon, akkor másnap hoznak értesítőt.
Modjuk amikor másik városba vitték a rendesen megcímzett csomagomat, mint ahová szántam, a panaszra, hogy olvashatóan írtam -nyomtatva volt- és így 80 km-el arrébb vinni azért gáz, visszatérítették a feladási díjat.
De az ok nélküli küldeményeken ücsörgésüket, azt nem tudom megemészteni. Megjön és van amikor 3-4 napig semmi mozgás, máskor meg másnap átvehetem.[ Szerkesztve ]
-
cocky
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni eladásban.
Teljesen világos az egész folyamat egyet kivéve ami a szállítási költség. Amennyiben "Worldwide"-ot vagy akár "European Union"-t szeretnék beállítani, ugye ott is be kell írni a szállítási költséget, csakhogy az nem ugyanannyi pl. az USA-ba mint mondjuk Ausztráliába. Mivel elég nagy és nehéz dolgot hirdetnék nagyon nem mindegy, hogy hova mennyi pontosan a szállítási költség, mert sok tízezer lehet a difi és nem akarom, hogy valaki azért ne vegye meg, mert egy magas költséget lát, pedig rá egy jóval alacsonyabb vonatkozna. Van erre valami megoldás? Persze azt sem akarom, hogy bárki többet fizessen csak mert egy magas ár van megadva.Előre is köszönöm!
-
Topikgazda
Úgy állítod be, ahogy akarod. Teljesen különböző költséget tudsz mindenhová beírni a cost rubrikába. Először az alap szállítást (Domestic postage) adod meg azután jöhet a variáció.
Itt kell megadni amikor a termék hirdetését készíted: Add P&P details
Van segítség is
Az USA oldalon is van lehetőség. Ha nem USA-ban van a termék, akkor flat rate shipping az alap, szokott ilyen üzenete küldeni, amikor beállítod ez az ebay.com regisztrációra vonatkozik.
Egy minta, csak a lehetőségek vázolására:[ Szerkesztve ]
-
Hurkafej
aktív tag
Hello!
Vettem egy 2800mAh power bankot, de csak 500mAh töltést tud a valóságban. Mit reklamálnàtok? Mennyire hatja meg őket a nem felelt meg a leírásnak dolog? -
pohár
félisten
sziasztok!
igen kezdő vagyok, szeretnék nem a saját címemre rendelni árut, lehetséges megadni valami másodlagos címet esetleg, vagy hogy kivitelezhető a művelet? (olvastam régebbi cikkeket erről, de mind ilyen 2008 körüli volt )
(tegnap Hong Kongból megrendeltem első árumat, egy Sandisk pendrive-ot 21.29$-ért, jól értem, hogy akkor ez még nem áfa-, vagy vámköteles?)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Moszy
tag
-
pohár
félisten
hol kell felvennem az új szállítási címet? eBay-en, vagy PayPalen? fizetés előtt, mikor átirányít a PP oldalára a rendszer, ott tudom majd kiválasztani, nem valami rejtett menüben előre kiválasztani elsődlegesnek, vagy hasonló?
a pendrive-ra köszi a választ
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Topikgazda
válasz Hurkafej #55512 üzenetére
Oké nem kell többször feltölteni. De azt nem írtad, hogyan mérted. Én nem tudnám megmérni, mivel nincs speciális műszerem, azt meg hogy mérni egyszerre a töltő feszültséget és a töltőáramot folyamatosan a feltöltési folyamat és utána a másik eszköz töltése közben, az elég macerás.
Lehet, hogy amivel feltöltöd az nem dolgozik rendesen.
Én is csak másoktól szereztem infót, ha ismered, akkor tekintsd tárgytalannak.
Link -
zeon.hu
nagyúr
ebay.uk-n másnál se látszanak az árak?
csak akkor látható, ha bal egérgombbal kijelölöm a helyén#?*@&!
-
dokee78
félisten
"Rajtuk keresztül tudsz eBay-ről rendelni, ha nem akarsz regisztrálni, kártyaadatokat kiadni vagy ha nem vagy biztos a dolgodban:"
Ez a magyar "customerhelp_hu@ebay.com "-re vonatkozik,vagy a szöveg alatti 3 tagra?
-
-
félisten
Üdv! Ez k megbízható memkaris tag azt kéri 2 üzi után, hogy küldjem el neki a rossz kártyát! Azt h kell? Soha nem csinaltam. Csomag mi kell bele miegymás. Jól megcumiztam! Se kari helyette én küldöm és mire belátja hogy szarrr addig kb vehetek itthon 12k-ért... köszi!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Hurkafej
aktív tag
Labortápegységgel töltve jól meg lehet figyelni a karakterisztikáját egy ilyen akkunak. Egy jó akku falná az áramot, áramkorlátot ezért be kell neki állítani. De ahogy nő a töltés során a fesz, úgy csökken az áram, tehát nem olyan emberfeletti dolog a töltés átkapcsolása kisebb áramra. Az áramgenerátoros mód sem menne sokáig, mert az áram tartásához nincs végtelen feszültség rendelkezésünkre, csak 5v.
-
Topikgazda
válasz Kolondrum #55522 üzenetére
Kaptál egy címet amit ráírsz egy A/11 jelű buborékos borítékra, kitöltesz egy a Magyar Posta oldaláról letölthető CN22 vámárú nyilatkozatot, amit kitöltve kb 9*10cm méretre kicsinyítve kinyomtatsz, vagy kérsz postán előregyártott CN22 vámárú nyilatkozatot kitöltöd és ráragasztod a borítékra.
Elsőbbségi ajánlottként feladod, Eu-n kívülre 20 g-ig 1240 Ft, valószínűleg ebbe a súlyhatárba esik (a boríték 5 g), de ha nem akkor 50g-ig 1370 Ft.
Feladod és kérsz számlát, az majd jó lesz ha visszaakarod kapni a visszaküldés árát.
Az eBay üzenő falon keresztül jelzed a nyomkövetési számmal, hogy elküldted az eladónak a hibás kártyát.Ha a Topik Összefoglalót kinyitod ezután a szöveg alatt le van írva, hogy miként kell a Paypal-től visszakérni a visszaküldés árát. DE csak akkor, ha a fizetés a Paypal-n történt, egyéb esetben ez nem működik.
Ha vissza kell küldenünk az eladónak a terméket (és PayPallal fizettünk), lehetőségünk van a visszapostázás díját a PayPalon keresztül visszaigényelni:+ segítség
Első[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
31-én visszaküldtem a kis csomagomat a feladónak, mivel nem passzolt a leírás, refoundot ajánlott egyből, korrekt volt. De egy hete ott a postán a levelem, nem vették át. Ma jött egy értesítő, valószínűsítem hogy visszahozta a posta. Na most nem elég hogy a 10 eurós dolgot 3,68-ért visszapostáztam, de még1x vissza kellene? Ki van zárva hogy ezzel többet foglalkozzak, hol lehet lezárni az egész bizniszt, adok neki egy semlegeset aztán rohadjanak meg a 10 eurós emberek.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Topikgazda
Kérdezz rá, hogy miért nem vette át.
Az eBay-n a visszaküldési case-nél beírtad hogy elküldted?
Ha tényleg ez jött vissza és a pénzt sem kaptad meg, akkor a ezt a Return an item lehet tovább vinni.
Mivel 6 napon belül vissza kell adni a a pénzt függetlenül attól, hogy átveszi vagy nem, ha nem történik meg akkor ezeket a lépéseket írják:From the Purchase History section of My eBay, find the returned item
Click View return details from the More actions drop-down menu
Click Ask us to step in and helpAz elküldési költséget, még ezt a keveset is a PP visszaadja küld el nekik a nyomtatványukat, mellékelve a posta költségről az igazolást, ha nincs számlád, akkor a feladóvevényt amelyen be lehet azonosítani a fizetett összeget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszi a címet majd elküldi nekem a mester.
Mindig nekem vannak gondok, jó cumis téma lett. Buktam a postát előre látom meg amit okozott az,hogy most nincs a kezemben a 64-es. Holnap után lesz időm mászkálni. Az is pénzbe fog fájni. Ehh.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Topikgazda
No ilyen sem volt mostanában: 5-én érkezés, ma, 10-én hozta a postás. (12 nap alatt ideért.)
05.08.2015 00:00 Arrive at Airport-(Yanwen's Track End) Yanwen's Track End Yc777622093ywMég véletlenül valaki azt hiszi, hogy nem kamu a Yanwen.
De a borítékon a YW szám alatt ott a tájékoztatás: Untracked.
Ezt elteszem, mert ha véletlenül azzal akarják a refundot elkerülni, hogy van tracking szám, akkor ez jó bizonyíték lesz[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Kolondrum #55532 üzenetére
Kitölteni 8 rubrikát, ebből 4 a saját adatod, tranzakció azonosító, kifizetett pénz, jelölni x-el,, hogy postán küldve, ezt elküldeni e-mailben egy megadott címre, csatolva a postán kapott igazolást képként.
Előtte egy linkre kattintani, hogy igénybe szeretnéd venni.
Nekem nem tűnik bonyolultnak.
Más is és én is segítünk.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Vásárolnék egy dolgot, van 3 eladó az értékeléseket összehasonlítva szeretnék dönteni.
Nézem a negatívokat és nem igazán tudok dönteni.
Az egyik részük azért negatív mert szállítás sérült -ez nem az eladó hibája-, hibás a termék ami megérkezett -kapott másikat és/vagy visszakapta az árát- ez miért negatív?
Későn érkezett az eladó várható érkezési idő táblázatában beírtakhoz viszonyítva (25 nap, 32. nap kapta meg, úgy 5-10 napos csúszások)
-az egy statisztikai viszonyítási alap, miként lehetne betartani?-.
A szerintem az igazi problémás eset: kommunikáció nincs, nem azt küldte ami ki lett fizetve, nincs vagy nagyon kevés, 3% alatti a negatívokhoz viszonyítva.
Mi lenne akkor a jó választási szempont?[ Szerkesztve ]
-
-
m0ski
aktív tag
Az érzés amikor a sinceritytrading-es küldemény egyszerre érkezik a Banggood UK raktárból küldött cuccal (feladva: 08.03.):
-
zeon.hu
nagyúr
Tudok úgy megadni új postázási címet, hogy az legyen az elsődleges, de a régi is megmaradjon?
#?*@&!
-
havri1
félisten
Másik ebayes topicban téma, hogy abban az esetben, hogyha bekerik egy termék számláját, ergo vámeljárás alá vonják, de kiderül, vamhatar alatt van, akkor is meg kell fizetni a kezelési költséget?
havri
-
Topikgazda
válasz zeon.hu #55538 üzenetére
Annyit adsz hozzá amennyit akarsz.
My Account, Addresses
A Primary shipping address hez újat adni, ha ott a listában mindkettő akkor egyszerűen lehet váltani köztük
Alul a Make this my default ship from address kockával tudod elsődlegessé tenni. A régít marad, te bármikor szerkesztheted, törölheted.[ Szerkesztve ]
-
Hurkafej
aktív tag
Én a rosz komunikációval úgy találkoztam, hogy én akartam kedves lenni, és nem caset nyirtni... Nem válaszoltak 1 hétig, majd a case után egyből megeredt a nyelve...
Az első verzo egyébként a legjobbnak tűnő. Nem tudom mit vásárolsz, de szállítás közben sérülhet, ha rosszul csomagolja. Mondjuk elküld 1 vázát szürke zacskóban... -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kora reggel rendeltem egy akkumulátor tokot. A termék leírásában 1-2 napos feladási határidő szerepel.
Azóta írtam az eladónak, hogy mikor adja fel a terméket, illetve hogy mi a helyzet a feedback-kel, mert az sem érkezett.Ha továbbra sem reagál a levélre (figyelembe véve persze az időeltolódást - Kínából jönne), és a terméket se adja fel/frissíti a státuszt, akkor mi az ajánlott következő lépés?
-
mirci18
addikt
Semmi várakozol és kész.
Sokszor van olyan hogy nem frissítik a postázási adatokat.
De a legtöbbször már vásárlás után 5 perccel rányomnak az elküldtem gombra még hétvégén is mert nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Topikgazda
A termék leírásában 1-2 napos feladási határidő szerepel.
14-40 nap alatt ér ide, akkor nem fér bele? Ha a 3. napon adja fel akkor sem tudsz mit reklamálni, mert a rendszer által kiírt szállítási időbe bőven benne lesz. Mi a Estimated delivery végső dátuma?a feedback-kel, mert az sem érkezett.
Amikor eladok valamit, akkor értékelem a vevőt amikor visszajelzi, hogy megkapta, miért sürgős?
A szabály 60 napot ír elő, ha a vevő vagy az eladó egyáltalán akar értékelni. Nem kötelező
Buyers and sellers should leave Feedback within 60 days after the listing ends.akkor mi az ajánlott következő lépés?
Ha ilyen türelmetlen vagy, ne vásárolj az eBay-n.
Már elnézést, ha túl keményen fogalmaztam.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
Neked azt se javaslom hogy itthonról vegyél bármit is magáneladótól. Attól hogy veszel egy 2 dolláros cuccot még nem körülötted forog a világ. Nyilván van sok 100 másik vevője. Azokat a tárgyakat mind be kell csomagolni, el kell vinni postára stb...
Majd reklamálhatsz ha 4-5 hét alatt sem jön meg.
Nekem is volt párszor hogy nem jelölte be hogy feladva aztán megjött 3 hét alatt.[ Szerkesztve ]
-
Jut eszembe mondtam már hogy nekem megjött a jelölt 14-40 nap helyett a cuccom, 9 nap alatt?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs