Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz Saccco #67338 üzenetére
Hát ja, csak mindenki brushlessre vált. Az aio kontrollerek korában semmivel nem bonyolultabb. Láttam 716-os coreless motoros épített drónos videókat, és tényleg nagyon jók tudnak lenni. Így értettem amit írtam, hogy második gépnek valószínűleg nem fogja ezt átépíteni, hanem belekezd egy brushlessbe.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
DJGABI
addikt
-
st6969
őstag
válasz Saccco #67572 üzenetére
& a többiek
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét, na meg főleg, hogy szóba álltok a nagyon kezdőkkel is.
Szerintem black friday környékén megcsípek egy H31-est, és azzal megyek tovább.
Egyelőre FPV-zésre nem gondoltam (úgy érzem, hogy az jóval magasabb szint, mint ahol én vagyok), egyelőre csak röptetnék úgy, hogy látom, közben 1-2 fotót elkattintok.
Később ki tudja... -
Saccco
nagyúr
válasz Saccco #67581 üzenetére
Shutterbug úr nagyon nem hülye.
Olyan halk ez a gép, hogy szinte nem is lehet hallani. Valamint úgy repül, mint az álom. 2x260mAh GNB-vel repül 4-6 percet(!).
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
st6969
őstag
válasz Saccco #67572 üzenetére
Döglött akku.
Vennék egy pár akksit, hogy tudjam tovább használni bent. Itt kell valamire figyelni, vagy ha mAh stimmel, akkor OK?
pl.
F36-hoz ez jó lehet?
H67-hez pedig mondjuk ez?Nem ismerem az árakat. Túl olcsók/túl drágák? Gagyik? Köszi
-
Szancsó
aktív tag
válasz Saccco #67774 üzenetére
Á, az attól függ, mekkora a hely bent
Tegnap fiam ilyen kütyüjével próbáltam, csak olyan 60 négyzetméteren (raktárszerűen telepakolt házban), acro -ban. Srác kérdezte is, hogy mi van velem, mert 15mp -es darabokat sikerült kb. a levegőben tölteni... (Stab -ban nem volt gond, de csakazért sem hagytam annyiban. Tavaszig csak megtanulok repülni. Vagy összezúzok mindent...)My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Szancsó
aktív tag
válasz Saccco #67781 üzenetére
Hát ja, de mondjuk ez sem 2-3 darabból van összevágva - persze érthető okokból.
(Azért ennyire nem is akarnék belekockulni, a dologba, de majd igyekszem. Mondjuk egyelőre akksit kell venni ebbe is (még a 3" -ra se rendeltem meg, amit múltkor kérdeztem), ezek a 300 -as Uruav -ok hamar megfeküdtek.)Erről jut eszembe: van egy ilyesmi parallel board-om B6 -hoz és kipróbálnám inkább azt az 1S töltésre, mert lehet a kis töltő nyírja az akksikat. Az 1SJ - S1 -et össze kell patkolni? Az miért kell, ill. feltétlen kell rá? (Megvan hozzá, csak furcsállom: kissé barkács megoldásnak tűnik...)
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
senior tag
válasz Saccco #68277 üzenetére
A 'teszteléshez' igen.
Ez egy kis whoop, alján az akkuval, nem áll meg vízszintesen a talajra helyezve.
Ha így fel akarok szállni vele akkor ahogy picit is megmozdítom a gázkart és elindulnak a motorok csinál egy fél fordulatot még a talajon és egyből le is áll a motor, disarmol.Kézben tartva, igyekezve fixen fogni - nincs ez a jelenség amiatt teszteltem így..
-
MR007RM
addikt
válasz Saccco #68400 üzenetére
Vannak más drónok is. Nézz sok videót és véleményt. Ami neked kellhet arra széles választék lehet. (pl Xiaomi fimi a3)
Beszarok hogy itt Magyarországon csak nekem van ilyen.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
peti634
csendes tag
válasz Saccco #68726 üzenetére
"Akkor nézd már meg az Orqa-t is. "
Néztem ezt is, de ez már b+ kategória"Nekem Skyzone Sky02X-em van. Teljesen jó. "
Ezt is láttam több videóban. Viszont továbbra se nagyon tudom eldönteni hogy melyik a jó ár/érték arány.
Az meg hogy melyik kényelmes, nyilván nem tudom, sajnos :SA pár órányi szimulátorozás után már egész jól kezd menni
-
ot93
senior tag
válasz Saccco #68965 üzenetére
Oké lenne, de fpv szett hiányában azt addig nem tudom nézni, míg nem lesz fpv szettem. Mondjuk vagy egy otg vevőm (eachine), azon mondjuk tudnám fogni a jelet, de akkor is kéne vtx meg társai a gépre. Egyelőre full fpv nélküli lesz a gép. Egyelőre ez a terv, meg a keret is ennyit enged egyelőre. Tehát az osd nem járható út
Peaceliker
Igen, csipogó lesz. Még arra is gondoltam, hogy akkus csipogó, ami akkor is működik, ha kiszakadna az akku a gépből Bár eddig ilyen esetre nem volt példa, igaz a legerősebb gépem a bugs3 volt eddig. De amúgy büszke vagyok rá, hogy még csak 2x ütköztem vele, az is enyhe volt. Amúgy túlságosan féltem a gépeimet, így elég lassan fejlődök, mert mindig az óvatosságot tartom szem előtt...[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Blizzardking
őstag
válasz Saccco #68798 üzenetére
Na, közel egy év után benéztem a topikba, és megint költözhetek össze Joshua Bardwellal
Köszi hogy bedobtátok ezt az rpm filtert, fogalmam sem volt mi fán terem. Felraktam a whoopomra, holnap fogom kipróbálni.
Esc firmwareből van 96KHz-es, azt próbálta valaki rajtam kívül 1S-en?
Itt egy videó, holnap belecsapok a lecsóba!
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Niczo
senior tag
válasz Saccco #69268 üzenetére
Nem zoom, pont ez az hogy ugyanoda lett helyezve a két drón, és ez a különbség.
Igaz az R11 kamerája valamivel lejjebb van beépítve, és szerintem kicsit mintha előre is dőlne, de akkor is fura.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
twine
veterán
válasz Saccco #69583 üzenetére
Ha nagyon copónak érezném a hd-s configot, ott van a mob7-ről megmaradt kamera, egy kedves topictarsunk azt írta simán lehet ,hogy működőképes maradt, csak én vagyok a tudatlan balfék, és nem megfelelően teszteltem...
De ha mégis kuka lenne az a kam. Akkor van a fiókban egy zsír új AIO....azt is rá tudom elvileg akasztani...
De szerintem kompromisszumkesz leszek és nekem egyelőre megfelelő lesz a HD-s verza. Nem vagyok én akkora racerpro egyelőre sajnos, hogy a gép legyen a szűk keresztmetszet ... szerintem...Köszönöm mindenkinek...
Ennél több infót kívánni sem lehetett volna... Köszönöm...
Délután ha sikerül minden logisztika körülöttem, rendelem az UR85HD-t[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Saccco #69587 üzenetére
Nagyon örülök most ennek a dealnek...
Az első mobula7-ert 29.000.-ft-ot fizettem mindennel (szállítás biztosítás)együtt...
Jelen pillanatban banggood 28.800-at számol rá mindennel együtt Kínából..
Mob7HD 46.000.- alatt sehol nincs a földön...
Szeretek jó áron vásárolni[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #69600 üzenetére
en meg mindig ott tartok megakadtam 2017ben
ezt tegnap tuningoltam 2S-8520-rol a tuningosabb 2S-8523-ra[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #69602 üzenetére
a játék a lenyeg.....
ha szar a PiD ez is tud imbolyogni nem 1x-ru 4 percig nem leesni
[link]
de ha jol be van lőve azert ez is hasit mint vmi gyenge hurutos 2S kefementes
[link] [link]CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
twine
veterán
válasz Saccco #69621 üzenetére
Nem zárkózom el tőle
De egyelőre még kipróbálom, milyen a hdwhoop életérzés
Aztán később lehet, hogy kérek én is hozzá tőled egy olyan "kozdarabot ",amennyiben lenne rá energiád-kedved-lehetoseged
Más:
Másfél év fiókban állás után végre tegnap este kipróbáltam a Zer0-t fpv-ben...
Most,hogy kb két hete nem repültem a 2S BL whoop-al , most jöttem rá, mennyivel "megbocsájtóbb" a mobula7,és valóban mennyivel kezesebb(erőből ugye sok mindent lehet menteni)...
Nagyon jó a kis brushed whoop... Hiszen a gyorsabb motorok vannak rajta, hv 300-as aksi...és szuper a Zer0 lap is...de azért tök más repülési élmény a 2S BL whoop...
De jönnek az esős és hideg idők, jó lesz ez a kis szúnyog bent a házban mafláskodni -
Peaceliker
addikt
válasz Saccco #69639 üzenetére
Beértek. Azért pár éve nem nagyon voltak értelmesek. Volt kefés 55mm gépem 1s 8520...hát éppen lehetett vele repülni, de csak lendületből azt is. :-) volt dustx58 am... Hagyjuk is. :-D mi is volt 0703/05 12kkv? 1s alig repült az is marha keveset kávédaráló hanggal. :-D
Utána jöttek asszem 716 meg 615 kisebb gépek, azok már elég értelmesek voltak, én mondjuk lehet későn ugrottam bele mert nemsoká már tinyhawk al repültem ami 100x értékesebb... De akkoriban valahogy 65mm még mindig nem vt vmi faja bl ben. Tavaly jött a gondolat hogy építek, össze is vásároltam, csak nem épült meg, aztán jött a hype is rá pont :-)
Ja közben volt vmikor toothpick előd cuccok 1103 65mm de nem vt még értelmes aio lap és csak racerstar motor vt ami tré. Aztán most már 1102-03 bol tonna felé, jó lapok, sok váz stb.Szerk :
Így vissza olvasva azért nem lehet mondani, hogy ne lettem volna tesztelgetes kedvemben, mert ez mind volt. :-)
Plusz jó pár másik nagyobb, más gép. Pl babyhawkal repültem bent meg picit könnyebbé építve, 110t 65mm kertre, 3col stb. De az tény hogy azóta élem a legjobban a kerti repülést, mióta van sailfly :-)[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz Saccco #69639 üzenetére
"Tudom, hogy a szabályok miatt is."
Oszt áruld már el nekünk is hogy milyen szabályok miatt, mert én nem tudok semmi ilyesmiről.
Tehát nem repülhetsz semmivel engedély nélkül, ahhoz is csak nehézségekkel juthatsz hozzá.
Vagy kimaradtam valamiből és kreáltak jogszabályt??
Mindegy is, mert a gondolata megszületésekor már régen elavult lenne az is. :-Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Saccco #69675 üzenetére
Értem, tehát kint továbbra sem repülhetsz, mert mint ahogy gondoltam nincs semmilyen új szabály.
A lakásban meg drága pénzem repkedjen aki akar, azt szabad szemmel is látom minden nap.Mert hogy árakban az eladók nagyon is kihasználják ezt a bolondériát az biztos, mert naponta látom az oldalakon hogy kifordult magából a világ.
Ez miatt is hanyagolom már ezt a totyikot, csak végigfutom és kész.
Ez a topik már nem az a topik, ha érted mire gondolok.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest