Új hozzászólás Aktív témák

  • mgy

    senior tag

    válasz Teréz Atya #13301 üzenetére

    Gyönyörű tiszta, szerintem az enyém új korában nem nézett ki így. Most meg... :D :D :D

    Tettem egy próbát a hurka aksikkal, tanulságos. Rámértem, 4.7V volt mind a négy (egy megmenekült, mert este leszedtem tolómérőzni :) ) Hétvégén nem mértem időt, de biztosan közelebb volt tíz perchez egy menet, mint öthöz, 8-9-re becsülöm. Na, most 4, nagy nyögések közepette 4.30, egynél 5 perc, na de ennek már semmi értelme. Friss aksival mind az ördög, olyan a gép, mondjuk az első másfél perc az sikongatós, de aztán már csak kínlódás.Megmértem a végén is 3.7V környékére merülnek, amikor a gép már megáll magától. Fél óra elteltével itton 4V-okat mérek. Tökre nem értek hozzá, nem vágom mi történik most.
    Tanulópénz megfizetve, 16 dollárral kellett a kasszához fáradnom. :)

    Kérdés persze megint van. Amíg a rendes töltőm megérkezik, használom az ótvart. Hogyan tudom megmérni a töltőáramot? Megszakítom a vezetéket, csinálok valami oldható kötést, s ott méricskélek, ha kíváncsi vagyok?
    Illetve, mit kezdjek ezekkel a felfújt aksikkal? Óvatosan, pontosan látva a töltőáramot a kapacitásuk x%-ig tölthetem őket? Vagy inkább a feszültségük legyen a korlát? 4.2V fölé ne?

Új hozzászólás Aktív témák