Új hozzászólás Aktív témák

  • vadpanda

    lelkes újonc

    válasz Lajosnagy17 #34998 üzenetére

    Azt gondolom 1 és 6 szektor között bármi lehetséges, attól függően, hogy mekkora forgalomra számítasz az adott területen, illetve a keskenyebb antenna nagyobb nyereségű lehet. A 6 szektoros Kóny azt jelentheti, hogy oda nincs más tervezve. A tervezési anomáliának tűnő Csorna viszont azt, hogy oda lényegesen több van tervezve 1 állomásnál.

    Ha sok állomásban gondolkodsz és végleges állapotra tervezel, akkor egy város széli "kisforgalmú" helyen megelégszel a 3 szektorral (kisebb kapacitás, de kevésbé zavarják egymást), míg a város központba, forgalmas utak találkozásához, vagy ahova nincs tervezve más és a forgalmat el kell vinni valahogy oda mehet a több szektor igény szerint. Jó eséllyel amikor valaki megtervezte nem volt ráhatása, hogy melyik mikor indul és ennek megfelelően mindent a végleges állapotnak megfelelően gondolt ki.

    Hiába lefedett egy település, ha a szomszédja nem az úgy nehéz előfizetőt szerezni, a kis forgalom miatt viszont nem is látszódik az igény a bővítésre. Amikor 1-2 évet kell várni néha egy áram bekötésre megeshet, hogy a könnyebb ellenálás irányába mozdulnak (darab az darab) és azt építik, amit lehet. . A szűz területen fejlesztés mindíg problémásabb, nincs bejáratott kapcsolat az áramszolgáltatóval, a helyi vízművel, nincs szomszéd torony, ahonnan átlövöd az átviteltechnikát, stb. Előbb utóbb viszont rá kell fordulniuk a Dunántúlra, ha akarnak valamit...

Új hozzászólás Aktív témák