Új hozzászólás Aktív témák

  • PLaci58

    őstag

    válasz spileraaa #20858 üzenetére

    Hali. Kicsit hosszú leszek!
    Kedden bementem a Digihez és vettem egy [C2-t] . Nem azonos a Romániában árult C2-vel !

    Még nyáron kihoztam két kártyát és vettem egy R1-et is.
    A C2-vel a cél az volt, hogy menjen a WoWiFi a másik kártyán is, mert a régi telóm nem tudta még a 4G-t sem. A térerő nálunk szinte semmi, de az R1 szépen megy a WiFin. keresztül. Állítólag éppen aznap kapták frissen, melegében a készülékeket. Megvettem, kértem, hogy tegyék bele a SIM kártyát, de mondták, hogy nem nyúlhatnak a készülékhez. Oksa, majd otthon.
    Itthon betettem a kártyát, bekapcsoltam és egyből azzal jött, hogy állítsam be a WiFi-t, meg letöltött frissítéseket (120MB). Akkor kihagytam a frissítést, sikerült továbblépni. Térerő semmi, WoWiFi semmi! Gondoltam előbb be kell regisztrálnia a kártyának a hálózatra, ezért addig mászkáltam az udvaron, amíg bejött a 4G, aztán el is tűnt. Más szolgáltató kártyával szépen működött a teló ezért kizártam a készülék hibáját.
    Mérgemben megcsináltam a frissítést (másnap kiderült, hogy adtak is papírt, hogy hogyan kell egyből a szoftvert frissíteni, szóban sajna semmit nem mondtak :D ) Frissítés, újraindulás után a helyzet változatlan volt, térerő semmi :(( . Próbáltam beállítgatni mindent (APN, hálózat, WiFi ...), de semmi eredmény. Feladtam, gondoltam másnap visszaviszem a készüléket, aztán küszködjenek ők.
    Ahogy nézegettem az Appokat, van egy olyan, hogy DIGI online, rákatt, jéé TV-t lehet(ne) nézni. Valamit kiírt románul én meg kiléptem :D .
    Na innentől kezdve (nem állítom, hogy ettől!) a telefon átment (szerintem) Román nyelvűbe. :((( Visszaállítani nem tudtam, csak gyári állapotba állítással (azt valahogy kibogarásztam). Minden Happy, újra itthon vagyunk, de pár perc után megint átváltott, holott nem is jártam a beállításokban! Megint gyári állapot, ez még vagy 2x. Aztán maradt magyar nyelvű. Ami feltűnt, hogy nem tudtam többé előhozni a Digi APN-t (először megvolt). Valami "I-TIM" APN-ek voltak 222-es országkóddal! Gondoltam átmentünk románba, de akárhogy írtam be új APN-t nem jelent meg. Akkor gondoltam, hogy a kártya átváltott Románra és ezért nem tud beregisztálni. (Ma megnéztem, a 222 Olaszország és a TIM is Olasz szolgáltató). Másnap unalmamba betettem a másik Digis kártyát, azzal nagyon gyengén, de lett 4G.
    Visszamentem a Digihez, elkezdtem előadni a dolgokat, de nem voltak rám vevők, rövidre zártam ,kértem a kártya cseréjét, mert hibás.
    Simán kicserélték, ugyanazt a számot visszakaptam. Kártya telóba, térerő még mindig semmi. Morogtam, de mondták, hogy lehet, hogy csak 24 óra múlva lesz aktív a kártya. Kocsiban, indulás előtt SIM kikapcs-bekapcs és Egyből minden HAPPY, 4G, LTE max térerővel.

    Amit nem értek, hogy hogyan tudja a telefon így tönkretenni a kártyát?

    Mindegy, a teló szépen működik, kicsit gyengébb a kijelző mint az R1 (kontraszt kevesebb) és telefonálni is lehet rajta :DD .
    Képek: bal oldalon a friss szoftveres R2 :D a jobb oldalon a C1.
    Vannak még hibák :D Érdekesek a szín megnevezések:

    Van ahol nem telik az idő, minen 5 perc:

    Verziók és kijelző:

    Ennyivel magasabb az R2, de az első kamera foglalja középen a kijelzőt, a C1 sarkosabb, szélesebb picit és szinesebb, kontrasztosabb.

    [ Szerkesztve ]

    "Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Új hozzászólás Aktív témák