Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim74

    nagyúr

    Szóval jöjjön a történet...

    Azzal kezdem, hogy hamut szórok a fejemre és mélyen elnézést kérek Mindenkitől :B
    Nem írom le a hibajelenséget, mert kb. két oldalon keresztül bárki megtalálja :DDD.

    Amiket próbáltam:
    - ONT újraindítás
    - router újraindítás
    - asztali géppel mérés (ONT-n, és routeren keresztül)
    - laptoppal mérés (ONT-n, és routeren keresztül)
    - kábelek cseréje
    - asztali gépen live linuxot bootolva mérés (ezt csak routeren keresztül próbáltam, mert linuxban nem vagyok otthon és már nem volt kedvem megkeresni, hogyan lehet PPPOE kapcsolatot létrehozni).

    Bármit csináltam a letöltési sebesség 500 Mbit körüli érték főlé nem ment. Már elmentem egy fórumtárshoz is mérni, hátha a useremmel van gond. De ott hasított 900 felett.
    Mivel mindenhogy próbáltam mérni, így úgy gondoltam, hogy az eszközeimmel nem lehet gond.
    MDanny fórumtárs addig erősködött, hogy reseteljem a routert, míg (hála az égnek) rászántam magam. Gyorsan belőttem a fő dolgokat és ekkor dobtam egy hátast. 930/330-at mértem :Y
    És itt jöttek a kérdéseim, hogy hogy a túróban mértem közvetlenül az ONT keresztül is alacsony sebességeket? Erre MDanny azt válaszolta, hogy valószínűleg se a linux, se a Windows nem képes kezelni a Ryzen puffervezérlését. Én ehhez nem értek, de az tény, hogy az asztali gépem és a céges laptopom is Ryzen-es...

    Szóval igen, user error volt és nem a DIGI volt a ludas, el kell ismernem. Viszont, a fenti sztori alapján én úgy gondoltam, hogy mindent megtettem, hogy kizárjam a saját oldalamon a hibákat, eszembe nem jutott volna, hogy az ONT nem tudok egy Ryzen 1600X + 16GB DDR4-es géppel rendesen sebességet mérni.

    Még egyszer köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget és a felém tanúsított végtelen türelmet :R.

Új hozzászólás Aktív témák