Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz xeon forever #72748 üzenetére
lényegtelen... technikailag a cat5 100Mbit/s sebedséget tud, a cat5e és cat6 tud 1Gbit/s-t...az,hogy a gyakorlat x-y cm-en mit eredményez,az pusztán szerencse... akinek megy örüljön...de egy laikus ide beolvas, ami lejön neki hogy 1000mbit meg cat5 és rohan megvenni,otthon összedug mindent mindennel és vörösödik a feje meg elkezdi felsorolni a szép magyar szavakat mert 1000 helyett csak 100at mér...
!Távolságtól függetlenül!
!100Mb/s Cat5!
!1000Mb/s(1Gb/s) Cat5e vagy Cat6!Légyszi, olyat még véletlenül se ajánljon senki, hogy a 2 eszköz közé jó lesz egy rövid Cat5ös kábel is, mert így terjed a hülyeség.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #72751 üzenetére
cat5-öt már nem hiszem, hogy tudna venni bárki is...
The Truth is out there...
-
twine
veterán
Na most egy kicsit eldobta az agyam a szíjjat....
Ismét beszéltem egy ügyfélkapcsolati munkatársal, hogy így a 37.napon wtf van az időpontegyeztetéssel, és a szolgáltatás bekötésével!?
Utána nézett és azt látta a rendszerben, hogy a legutolsó bejelentésemre az a válasz, hogy nem él a "fejállomás" otta környéken, uh, egyelőre nem tudnak bekötni!Kérdem én akkor mi a retekért kötöttem szerződést?
EZ mi???
Szerződéskötéskor azt az információt kaptam, hogy "igen, mostantól, lehet kötni a szerződéseket, 30 napon belül kapom a szolgáltatást"...ezzel én azt feltételeztem , hogy "éles" a rendszer, működik a környéken az infrastruktúra....Várhatom a szolgáltatást...
Mikor ezzt szóvátettem, a telefonos munkatársbnak, azt válaszolta,,,,"hát szerződést lehet kötni attól..."
MItől, b@sszam3g aq kva ég?!?
Ha nem él rendszer a körnéyken, akkor hogy a fszmba, és legfőképp miért kötünk szerződést?
És miért vállalunk 30napos bekötési határidőt?Nem bírja az agyam összerakni....
Vagy ilyenkor megvárnak 100-200-500 szerződést, és akkor azt mondják, rendben van elegendő ügyfelünk, élesítsük a rendszert vagy mijaf@sz???Elnézést a vulgaritásért, de az ilyenek miatt nagyon mérges tudok lenni...
Átverve érzem magam....MOst ismét felvettek egy bejelentést, és azt mondták értesíteni fognak....
Bár ezt most nem igazán értem miről!?
HOgy "most már él a rendszer, szerződés kötés után "x" idővel, ?
VAgy várj majd egyszer csak élesítjük a fejállomást?
Ehhhh....
nem vagyok boldog...[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Csak hogy tiszta legyen, ez a szabvány a minimumot jelenti aminek meg kell felelnie a kábelnek, nem pedig a maximumot.
Switch Tax
-
iMaverick
addikt
Légyszi, olyat még véletlenül se ajánljon senki, hogy a 2 eszköz közé jó lesz egy rövid Cat5ös kábel is, mert így terjed a hülyeség.
Nem ajánlotta egyikünk sem. Csak leírtuk, hogy láttunk már ilyen "csodát". Pont.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
válasz iMaverick #72756 üzenetére
csodák nincsenek... inkább szerencse... láttam már én is furcsaságokat... pl.2eres telefonkábellel behúzott 230V-os világítást... wifiantennából,2eres telefonkábelböl meg koax kábelből összetákolt DVB-T antennát is láttam már...és az volt benne az érdekes, hogy jelerősítő nélkül maxos jelerősség volt vele...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Gyurka6
őstag
Az is butaság, hogy, távolságtól függetlenül, 100-120 m-en túl egyes kábeleken már nem jön a net, másikon meg 130m-en is...
Gyurka
-
CirrMee
addikt
válasz Lackooo84 #72740 üzenetére
Speedtest windows appal méred ugye nem böngészőből bohóckodsz? Mert azok nagyon szar értékeket mutatnak...
Legalább olyanról állíts ilyet, ami tényleg hihető.
Tudom, a csordaszellem itt azt mondja, hogy a szpídtesztapp' a legf*szább a mérésre, de a múltban már többször cáfoltuk, én pedig nem egyszer képeket is mellékeltem az alátámasztására. Ahogy elnézem újfent itt az ideje kiszórni megint, és mielőtt jössz a "de a te géped egyedi eset" kijelentéssel, közlöm hogy párom gépén dettó ez van, a szülők asztali gépén, illetve laptopon szintén - igazából olyan gépet nem is tudok az ismeretségi körömben, amin "normálisan mér" (értsd: legalább hihető eredményt dob) ez a csodaprogram. A bohóckodó böngészőt meg nem is említem...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Laccoss
addikt
válasz CirrMee #72759 üzenetére
Hol vannak a weboldalon a szépen futó hírdetések, bannerek? Milyen böngészőben nézted? Hány youtube videó futott a böngészőbe, ill. megnyitva hány ablak van, ami még véletlenül sem terheli le a gépet, nehogy valós eredményt mutasson?
Ezért kell a speedtest app. Egyébként meg, senkit sem érdekel kinek mennyi a sebessége, ez csak egy pillanatnyi viszonyítási pont, a következő másodpercben már mérheti a dupláját is.
-
válasz Gyurka6 #72758 üzenetére
igaz...félreérthetően írtam azt hogy "távolságtól függetlenül", mert max.100m lehet az utp hossza, ha hosszabb távra kell vinni akkor kell egy aktív jelerősítő eszköz(switch vagy router)
-
CirrMee
addikt
válasz Laccoss #72760 üzenetére
Hol vannak a weboldalon a szépen futó hírdetések, bannerek?
Ublock Origin...
Hány youtube videó futott a böngészőbe, ill. megnyitva hány ablak van, ami még véletlenül sem terheli le a gépet, nehogy valós eredményt mutasson?
Alapesetben lustasági okok miatt vagy félmillió lapfül van megnyitva. Igazából ha terheléses oldalról nézzük, akkor az elméleted szerint csak kevesebbet kellene mutatni, nem többet. Ha ez megnyugtat, egyetlen lapfüllel is ugyanezt az eredményt kapom (a kép amúgy így készült). Ellenben az app csak magában futott.
Ezért kell a speedtest app. Egyébként meg, senkit sem érdekel kinek mennyi a sebessége, ez csak egy pillanatnyi viszonyítási pont, a következő másodpercben már mérheti a dupláját is.
Most röhögjek, vagy sírjak kínomban? A névleges dupláját...?
Az app teljesen összevissza értékeket mutat, rohadtul nagy szórással (lefelé 300-450 a leggyakrabban). Az az egy biztos pont benne, hogy a közelébe sem kerül a valóságosnak. A böngészős meg nagyjából hasonló értékeket dobál minden mérésnél (névleges alá nem kerül).
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
nagyúr
Kiemelheted, aláhúzhatod, attól még butaság marad. Rack szekrényen belül is simán kábelezünk Cat5-tel és messze nem 100Mbps az átvitele, ami nem csoda, tekintve, hogy nagyjából ugyanaz, mint a Cat5e, mindössze a Cat5e szabvány teljesítéséhez több specifikációnak kell megfelelni. Namost a sávszélesség nincs közöttük.
Ajánlani meg senki sem ajánlott Cat5-öt, csak az lett leírva, hogy pusztán attól, hogy Cat5 kábel van a rendszerben, nem korlátozódik a sávszélesség 100 Mbps-re automatikusan. Vásárolni meg egyébként se nagyon lehet már Cat5-öt, tehát mindenki vegyen Cat6-ot. De azért ne menjünk le dedóba.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
CirrMee
addikt
válasz Lackooo84 #72764 üzenetére
Egyébként miből gondolod, hogy a több a jó?
Mondjuk abból, hogy a böngészős esetleg minimális szórással dolgozik, az app meg teljesen összevissza (lásd előző hozzászólást). Ha esetleg egy nagyobb fájl letöltésnél a matek a böngészőt igazolja, azzal elégedett vagy?
Nekem az app tökéletes, ugyanannyit ír, mint a DU.
Ezért írtam, hogy baromság a tökéletességéről regényeket írni, amikor azonnal meg lehet cáfolni az ellenkezőjét. Ha valami tökéletes, az mindenhol normálisan mér. Újra leírom, hogy kapásból egy halom gép a közvetlen környezetemben szintén ilyen összevissza értékeket dobál az appal - ez minden, csak nem megbízható.
Én nem azt írtam, hogy a böngészős tévedhetetlen, hanem azt, hogy ezt az ócska appot ne írjátok már le annyira a legbiztosabb mérési módszernek, mert ez a kijelentés egy ordas nagy hazugság ebben a formájában.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Lackooo84
nagyúr
válasz CirrMee #72767 üzenetére
Lehet lemaradtam valamiről, szerintem senki nem írta, hogy az app vagy bármi tökéletes, viszont az köztudott, hogy a böngészők szarul mérnek, főleg a chrome. Lehet, hogy nálad összeissza mér az app, nálam mindig kb. ugyanannyit mér. Ebből is látszik, hogy nálad lesz valami probléma. Ez az egyik, a másik meg, hogy nem kell rögtön ilyen hangnemben reagálnod, mert legközelebb mindent fogsz kapni, csak segítséget nem, és szerintem jogosan...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
ToBeY
nagyúr
Van e a diginél valami adatkorlát,vagy lehet töltögetni nyugodtan?(nem több TB gondolok)
-
Laccoss
addikt
válasz CirrMee #72765 üzenetére
Hol vannak a weboldalon a szépen futó hírdetések, bannerek?
Ublock Origin...
Nem mindenki használ reklámblokkolót, a többségnél az is meglepő, hogy ha nincs tele a böngészőjük az egyes programok mellé opcionálisan választható keresőmotorokkal, vagy vírusokkal.
Most röhögjek, vagy sírjak kínomban? A névleges dupláját...?
1000 Mbit-re gondoltam, hisz 450 Mbit egy 500 Mbit-es csomagnál nem számottevően kevesebb.
-
CirrMee
addikt
válasz Laccoss #72772 üzenetére
1000 Mbit-re gondoltam, hisz 450 Mbit egy 500 Mbit-es csomagnál nem számottevően kevesebb.
Azért a mellékelt képen látható 100 megás különbséget nem nevezném pici tévedésnek. Mint említettem, volt már 200 -as különbözet is, ezek mocskosul nem "hibahatáron belüli" értékek.
-
pane
tag
Tanúságot levonva.
Aki AN5506-02-FG csodát kap az NE használja hozzá mellékelt utp kábelt!
Ma helyette betettem egy CAT5E és lám a SEBESSÉG -
TeeJay
félisten
havonta csak 3 TB-ot lehet mert afelett csúnyán néznek itt rád a többi 1000-es netet fizető DIGI-sek
szóval ha közeledsz a 3TB-hoz ne nézz több youtube-on meg ne töltögess mert meg leszel kövezve itt
amúgy 120TB-ig nyugodtan nyomhatod mert garantált minimummal (300/75mbit) annyit lehet egy hónapban tolniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
ezt mondd meg a lépcsőházban lévő CAT5 kábelnek is hogy nem tudhat gigabitet
10-12éve mikor kiépítette a DIGI a hálózatát sima CAT5 kábelt húztak úgy hogy lent nem csatlakozó van a végén hanem egy kötődobozban van a 8 ér szétkötve, fent az ajtó előtt van egy toldó meg bent a lakásodban annyi amennyit te tettél be és láss csodát CAT5 kábel végig és 1000-es net megy rajta
hogy a fenébe lehet ez?mondjuk nálam már jobb a helyzet mert lent már csatlakozó van rajta és ONT-be vagyok dugva, lakásig CAT5 kábel jön kértem a srácot hogy tolja be az ajtó mellett fúrt lyukon és bentre tegyen csatlakozót hogy csak 1 toldás legyen
toldó rajta bent meg 10méter CAT6 kábel megy a routerig és simán gigabit megy[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
válasz TeeJay #72779 üzenetére
kizárt dolog hogy cat5ös kábelen 1gbit elmenjen...mondjuk találtam itthon Cat5e-s kábelt ami csak 100Mbittel csatlakozik a router és pc között,majd kimérem melyik ér rossz...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz st3v3np3t3r #72780 üzenetére
mondom ezt a kizárt dolgot mondjad annak a 20méter lépcsőházi CAT5 kábelnek ami a 3.-on lévő DIGI doboztól jön a lakásom bejárati ajtajáig
meg mondjad a DIGI-nek akik 10-12éve CAT5 kábelt húztak mindenhova
és vígan megy rajta mindenhol a gigabit még 2-3 toldás után iskár hogy nem fotóztam le az eredeti állapotot bekötés előtt ami volt
lent 3.-on kötődobozban szétszedve az erek ilyen benyomós izébe
azt kiszedte a srác és krimpelt rá egy UTP dugót és ment be az ONT-be
fent az 5.-en az ajtó előtt volt egy másik UTP dugó azon egy toldó onnan meg egy 3méteres kábel ment be az ajtókereten keresztül a lakásba és azon volt előző tulajnak valami
én már úgy kértem hogy az ajtó előtti kábelt húzzuk be a lakásba és ott krimpeljen, azon toldó és CAT6 kábel routerig
csodásan megy a gigabitMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DonMaster
addikt
válasz st3v3np3t3r #72780 üzenetére
nem kizárt.
50m-nél rövidebb távon normális minöségű cat5 kábelen átmegy az 1000-res net.
persze valami noname kinai foson aminek a szinei sem olyanok ami az ISO szeirnt meg van adva, azon a 100 is jo ha átmegy,de normális cat5 kábel az majdhogy nem cat5e -nek is megfelel, durván fogalmazva, de ha nem hiszed, probáld ki, vegyél pl 2m-es cat5 kábelt, normális nem noname -ben és dugj össze vele 2db gbits-es eszközt és lás csodát 1000 lesz nem pedig 100, ezt csináld meg egy noname gagyi cat5 kábelle nah ott nem biztos az 1000 ott téynlegesen lehet jo esetben 100.
[link] HUP -os link nem régi pont cat5 témáról.
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
ToBeY
nagyúr
A digis routeren tudok torrent klienst futattni usb hdd rákötésével?
-
xeon forever
addikt
válasz TeeJay #72781 üzenetére
Elvileg a 100Mbps sebesseg 4 eren megy, 1000-pedig ha az osszes be van kotve. Ott mar csak azon mulik, hogy milyen anyagminosegbol vannak a kabelek es a tavolsag. Itthon a hazban a leghosszabb kabel 65meter siman lemegy a 800Mbps*abban a gepben kicsit gyengusz a proci.
Egyebkent meg mazsolazzatok az ertekek kozott...Mikrotik szerintem jol mer.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
BlackJack21
tag
válasz xeon forever #72787 üzenetére
Nocsak, van még más is, aki Operát használ.
-
xeon forever
addikt
https://mikrotik.com/product/RB750Gr3
Kb 1eve hasznalom. 18K HUF volt teljesen meg vagyok vele elegedve.
(#72788) BlackJack21: Igen jol latod. Teljesen megfelel a hetkoznapi igenyeimnek...ha valami kompatibilitasi problemaba futok akkor hasznalom az Internet explorert az adott folyamatra.
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
DonMaster
addikt
válasz xeon forever #72787 üzenetére
100hoz 2par kell 1000hez 4par kell. Viszont a cat5 nel is 4par van bekotve ahogy a cat5e nel is ennel fogva anyagminoseg a tavolsag fuggvenye hogy cat5 on megy e az 1000
-
DonMaster
addikt
válasz xeon forever #72791 üzenetére
Tisztaban vagyok vele csak erthetobben vagyis koznyelven probaltam nem szaknyelven ahogy irtad , hogy ne legyen kesobb kerdes.
-
TeeJay
félisten
Szerintem meg Kínában legyártottak pár csillárd km UTP kábelt egyikre CAT5 másikra CAT5e jelzést raktak de tök ugyanaz
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
TeeJay
félisten
válasz DonMaster #72795 üzenetére
mivel a két kábel azonos így az e betűt egy sima teszt után megkaphatja de azzal biztos drágább is
azért mondom van egy gép kínában, legyárt vele 5millió km UTP-t egyik CAT5 lesz mert egyből dobozolják
másik 5millió km meg CAT5e mert letesztelik és viszi a gigabitet
ennyi
nem kell ezen annyit agyalni, megy még 2 toldás után is akkor nincs gondMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
TeeJay
félisten
válasz DonMaster #72797 üzenetére
és ami rendes színnel van az nem készülhet kínában?
ma már szinte minden ott készül vagy india vagy vietnam vagy a környéken
én vettem 10méter készre szerelt CAT6 kábelt és meglepő volt hogy nem tűnik olyan merevnek nincs a közepén az érpárokat szeparáló műanyag
neten egyik fotón a CAT6 kábelhez jár másiknál csak CAT6a kábelhez van
sűrűn van csavarva az látszik meg masszívabb is mint a CAT5e
aztán majd kiderül viszi-e a 10gigát azon a 10méteren ha eljön az idejeMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Froclee
őstag
Sziasztok. Ma kötöttem bridge-be (cat5e) egy TP Link AC1750-el, ami OpenWRT-t futtat. 1 Gb netem van és ~320ra csökkent. Van valami ötlet mit nézhetnék meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest