Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
Udv!
Kedden kotik az optikat be.Van egy Asus N18u-m, ez az optika hogy mukodik? Hoznak egy modemet es ott lan porton keresztul kell osszekotni a routerrel? Illetve ilyenkor portot ugyanugy routeren keresztul nyitok?
DokY | www.zsolti.hu
-
djzolee91
tag
válasz djzolee91 #66729 üzenetére
Azon gondolkozok most, hogy nem egy switch-et veszek, hanem egy routert a Digi akcióban (http://digi.hu/informacio/tp-link-router-akcio-az-euronics-ben) és a mostani TL-WR1043ND v1-et meg switch-nek használnám mögötte, a maradék lan-os eszközöknek.
Ezek közül a TP-LINK Archer C2300 AC2300 és a TP-LINK Archer C7 AC1750 tűnik tetszetősnek. Valakinek van infója vagy tapasztalata ezekkel, hogy mennyire jók, melyik éri meg, van-e valami hibájuk?
A mostani TL-WR1043ND v1-et switchnek használva, mennyi az áteresztő képessége?
Optikai Digi 1000/200-es netünk van, okos tv, 5 teló és 1 tablet, és 4 laptop/pc használná a netet, ha lehet úgy, hogy ha valaki gyorsan tölt le vagy fel, akkor a másiknak a lefele és a felfele ága ne lassuljon be.
-
D@niel
addikt
egy tenda ac10 mennyivel lehet jobb választás, mint a xiaomi router 3g, továbbra is az ezres diginethez?
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
Brandynew
őstag
válasz djzolee91 #66904 üzenetére
Ezek a routerek rosszabbak, mind a Xiaomi Mi Router 3G, cserébe pedig nem is olcsóbbak. Akkor meg miért?
Persze erre a routerre vásárlás után még Padavant kell telepíteni (leírás), amihez talán nem árt egy kis technikai beállítódottság.
Viszont AC-s wifivel erre képes, ezt egyik TP-Link sem mondhatja el magáról a kategóriájában:
(Kábelen persze átjön a teljes Gigabit.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Brandynew #66909 üzenetére
Beleolvastam ebbe a padavan leírásba, háát... elég pilótavizsgás, akár téglázhatja is a routert nem?
A gyári kínai felület meg háát, nem épp felhasználóbarát, legalábbis európai embernek nem.
A Mi Router 3G szerintem hardcore geekeknek kockáknak való, akik nem félnek a kihívástól, nemvéletlen olcsó, mert kínai belpiacos, de a használhatóvá tételéhez tudás kell, szerintem csak az válassza aki járatos a moddolásban és akár unbrickelni is tudja ha kell.A Dlink Dir842-ről mi a véleményed? Most tesztelem, vezetéken kihajtja a gigabitet, raktam is be róla képet.
5ghz wifi sebességet nem tudtam tesztelni mert nincs ezt támogató telefon/tablet nálam. Olyan van a dobozára írva hogy Full DFS support on 5ghz, ez nem azt jelenti hogy ennek is van olyan jó az 5g-je mint a MI 3G-nek?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
djzolee91
tag
válasz djzolee91 #66908 üzenetére
A TP-LINK Archer C2300 AC2300 és a TP-LINK Archer C7 AC1750 tűnik tetszetősnek. Valakinek van infója vagy tapasztalata ezekkel, hogy mennyire jók, melyik éri meg, van-e valami hibájuk?
Optikai Digi 1000/200-es netünk van, okos tv, 5 teló és 1 tablet, és 4 laptop/pc használná a netet, ha lehet úgy, hogy ha valaki gyorsan tölt le vagy fel, akkor a másiknak a lefele és a felfele ága ne lassuljon be.
-
Kroni1
veterán
válasz djzolee91 #66913 üzenetére
Papiron ugyan erősebb a 2300-as mint az ASUS AC66U B1, de a C7-nél az biztosan jobb router szerintem. Megkockáztatom, hogy a C2300 sem tud annyival többet amennyivel drágább, és az ASUS gyári fw-vel tud olyan extrákat is amit a TPLink-ek nem.. A digi1000-eshez én a helyedben lehet ezt az AC66U B1-est venném, ha árukeresőn megnézed most van ahol 25e, annyiért szerintem bestbuy!
-
rooney8
aktív tag
Na vegre megcsinaltak a folyoson a dolgokat, megy az 1000-es csomag, ahogy kell neki.
Kabelen 900 korul jon, de amin kellemeset csalodtam, az a wifi sebesseg. Egy sima tp-link archer c5 van es ilyen sebesseget hoz wifin (termeszetesen 5ghz-n): -
Kroni1
veterán
válasz djzolee91 #66915 üzenetére
Melegebbek a Broadcom SoC-k, de ez mindig igy volt, és nem okoz problémát.. Cserébe sokmindent tudnak amit a TP nem. pl. VPN, stb. Nekem ami nagyon tetszik a Wifi ki-be időzítés, éjszaka alvásidőbe én ki fogom kapcsolni a Wifi funkciókat, hogy ne sugározzon itt a házban a gyerekeknek meg nekünk feleslegesen annyit. (bőven elég az amit amugy kapunk máshonnan.. )
-
-
officecomp
csendes tag
6to4ra van állítva de nem értem miért lenne gyorsabb ip6tal Nem csak a címek változnak meg? csomagokat is másképp kezeli ettől?
www.OfficeComputer.hu - Minőségi használt számítástechnika elérhető áron.1032 BP. Ágoston u. 18. - 06 harminc / 73 73 788
-
őstag
A Szemernet szegedi szerverét választva csináltam egy speedtestet ma reggel, a többi tesztszerverrel rosszabb eredményt kaptam olyan 5-600mbit körülieket.
Ez a szerver esik hozzám legközelebb mivel szegedi vagyok.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Kedden jönnek szerelni ffth-t.Azt szeretném kérdezni,hogy nagyjából ez mennyi időt vesz igénybe?
9-11között ígérték hogy jönnek. -
zsolt501
nagyúr
válasz djzolee91 #66925 üzenetére
4 ismerősömnél is üzemel ASUS AC66U B1, és mindegyik dicséri a tudását és a WiFi erejét illetve a sebességét is.
A C7-ben Qualcomm Atheros 750MHz-s 1 magos CPU van 128MB-RAM 16MB ROM
AC66U B1: Broadcom 1 GHz, 2 mag 256MB-RAM 128MB ROM
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
válasz Kroni1 #66917 üzenetére
felesleges a wifit mindig ki be nyomni...
ez kb. olyan mintha égne az erdő és te eloltasz egy darab fát aztán várod hogy attól nem fog leégni minden
ha te lenyomod akkor szólj minden szomszédnak körbe hogy ők is nyomják le
meg minden telefont is kapcsolj ki mellé plusz minden oldalon legyen árnyékolva a fal nálad
és estére még az ablakra is tegyél alufóliát hogy garantáltan árnyékoljon minden
a wifi a mobil mellett kutyafüle sugárzást nem csinál, pláne ha este nem használod akkor főleg
a mobil még készenlétben is többet sugároz a torony felészóval csak tipp hogy felesleges ki be kapcsolgatni rajta a wifit, nem arra lett tervezve
djzolee91
az Asus igen tud melegedni de ha nem 35fokos lakásban vagy akkor nem megy 80fok fölé és 100-120-at is simán kibír szóval max én is azért hűtöm hogy 50fokos legyen panel lakásban és akkor mondjuk 6év helyett elmegy 8-at is de addigra meg úgyis lecserélemattilav2
win10 alatt használd inkább a speedtest alkalmazást
letöltésre az még legjobban mert nem böngészőt használ hozzá!!!
feltöltés néha kicsit téved de letöltésre penge jól mér
Budapest Voda Telenor Telekom szerverek valamint Dunaújváros DIGI ezeket nézddjzolee91
évekig TP-Link WR1043ND V2 routerem volt
a C7-ben ugyanez a SOC van annyi hogy + 30MHz-el gyorsabb de a 2,4GHz-et meg a NAT-ot az viszi
5GHz vevő van pluszban mellette csaknos a TP-Link után az Asus AC66U B1 igencsak komolyabb wifiben ugyanabban a lakásban
ahol a TP-Link 2,4GHz-en 10megabitet tudott már csak ott az Asus még vígan 20-25-30-at hozott stabilabban, 5GHz-en meg ahol a 2,4 20-25megabit ott 120-150megvan 5GHz-en pedig közte van 2 panel fal a lakásban. (53nm L alakú erkélyes panel, router nagyszobában)
szóval wifire bitang jó a TP-Link után pedig lóg rajta úgy 6 okostelefon egyszerre
LAN-on meg ugyanazt hozza mint a TP-Link hiszen mindkettő kihajtja a gigás netet, ott nagy eltérés nem tud lenni. ja Asus-ra van Merlin ahol 2havonta jön fejlesztés
TP-Linkre van 1-2gyári FW utólag aztán csá soha többé nem foglalkoznak vele, tudom van alternatív FW de ott meg nincs HW NAT Gargoyle meg DD-WRT alatt szóval ez vanrészemről az Asus nyert
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
válasz officecomp #66918 üzenetére
Nekem 9ms pingem van méréskor, ez magasnak számít?
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
DSPx
tag
válasz attilav2 #66930 üzenetére
Szervertől függően változik a pinged, fölösleges túllihegni ezt a dolgot.. Teljesen normális. Ping mindenkinek más és más helytől függően. Budapesten valószínűsítem hogy 0-3-ig van magyar szerverekre. Debrecen DIGI hálózattal pl 4-5ös ping van jelen. Én Telekomosként Debrecen mellett 20 kilóméterre 5-7 pinget tapasztalok magyar szervereken..
Huawei P10
-
nagyúr
válasz attilav2 #66930 üzenetére
Bizonyos alkalmazások futása esetén 100-150 feletti ping már okozhat némi gondot. Akkor reklamálj, ha problémát tapasztalsz, vagy olyan szolgáltatási szintet, ami nem éri el a szerződésben rögzítetteket. Tehát nem kell túlparázni a dolgot meg naponta méricskélni a sávszélt.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
őstag
Megnőtt a kapcsolódási idő a webhelyekhez, gyanúsan sokáig tartott a kapcsolódás különösen linux alatt, de windows alatt is lassabban kapcsolódott az oldalakhoz, aztán nyomtam egy router reboot-ot és megjavult. Ezekszerint a Dlink dir842 hibája volt, szerencsére csak kölcsönbe van nálam ez a gigabites router. Még nem vettem gigabites routert de ezekután tplink archer c7 lesz inkább. Linux alatt annyira megnőtt a kapcsolódási idő hogy a csomagtelepítő timeoutolt, ledúrtam a belakott jól bekonfigolt arch linuxom, mert azthittem ott van elcsesződve valami, pedig csak a router szórakozott
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
A szolgáltatói zte f660rv1 ont-ról is megosztanék pár infót, én egyből bridge-ba rakattam mert nem szeretem a szolgáltatói eszközöket, de egy munkatársammal akinél ugyanezt telepítették és router módba hagyta, megnézettem a menüjét. A 192.168.1.1 kapásból 404-et dobott, egy kis guglizás és egy román oldalon levő kép alapján meglett a megoldás: 192.168.1.1/start.ghtml ezután a felhasználó: user jelszó: digi kombóval be tudott jelentkezni. De ez valahogy igénytelennek tűnik hogy a szolgáltatói eszköz elsőre 404-et dob ha be akarunk lépni. A szerelők nem árulták el a belépési adatokat sem nekem sem a munkatársamnak, igaz nem is kérdeztük, egy román oldalról tudtuk meg hogyan lehet belépni és konfigurálni a routert(port forward egyebek). Itt van ez a román honlap
-
M@Db0Y
senior tag
válasz attilav2 #66936 üzenetére
Nálam simán bejön a kezdő oldal, nem kellett semmiféle trükk. Wifi részével is meg vagyok elégedve, ugyan csak 2,4Ghz-et tud de nálam erősebb jelet szór azonos frekvencián mint a xiaomi 3g.(ezt nem értem, hogyan lehet de így van). Sebességben telefonnal 50Mbit, notival 120-150Mbit körül megy.
Akinek elég az 1 gigabites port és a 2.4Ghz wifi annak felesleges váltani szerintem, mert meglepően jól működik az f660rv1. -
Kroni1
veterán
válasz TeeJay #66927 üzenetére
Szerintem meg pont hogy nem felesleges:
- jót tesz a lelkemnek
- a szomszédokénál talán több hatása van rám annak, amivel egy házon belül lakom
- nálunk 2 mobil van a háztartásban, éjjelre azokat is kikapcsoljuk, még véletlenül se visszük be a hálóba.
- Az AC66U B1 bekapcsolt wifivel 11W-al fűti a környezetét, kikapcsolt wifivel a fűtőértéke csak 6-7W, tehát majdnem fele annyi, ami biztosan nem árt neki."felesleges ki be kapcsolgatni rajta a wifit, nem arra lett tervezve" - mondjuk akkor már csak azt nem értem, hogy ezt az időzítő funkciót a router menüjébe miért rakták bele az ASUS mérnökei. Mindenesetre egyszer beállítani kb 20 másodpercet vesz el az életemből, de azért ki fogom bírni.
Az ablakra nem teszek alufóliát, mert azért imádok veszélyesen élni! Viszont ha elhagyom a lakást azt csakis a gondolatolvasó ufók ellen védő alucsákómban teszem!
-
Brandynew
őstag
válasz Kroni1 #66938 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, ha kikapcsolod, de értelmét én sem látom. Ez az időzítés inkább arra van, ha az alkalmazottaid/gyerekeid hozzáférését akarod szabályozni.
Nem fog csökkenni a mikrohullámú sugárzás mértéke, mindenkit vastagon körbevesz a mobiltornyokból, rádiótornyokból és más adótornyokból érkező jel, és persze ott van a szomszéd wifije, mobilja, sőt a bekapcsolt bluetootha is stb.
Az, hogy egyetlen kis wifit kikapcsolsz a maga maximálisan 1 Wattos adóteljesítményével, az semmilyen változást nem eredményez a környezetedben.
11 Watt helyett 6-7 Wattot vesz fel kikapcsolt wifivel? Egyrészt ebben nem vagyok biztos, mert kikapcsolás nélkül is takarékos állapotba vált, ha nem kapcsolódik rá senki, másrészt ez a 4-5 Watt azt jelenti a gyakorlatban, hogy naponta 0,8-1,2 Ft-ot spórolsz meg a villanyszámlán (35,3 Ft-os áramdíj+rendszerhasználati díjjal számolva).
Persze ez is pénz, de ez pontosan az a szint, mintha éjszakára kivennéd a számítógépedből a gombelemet, az egeredből az akksit és még az égőket is kicsavarnád.
Tapasztalatom szerint, akik ennyire tartanak ezektől az elektronikai eszközöktől, rendre alsókategóriás mikrohullámú sütőt használnak, aminek nem annyira jó az árnyékolása; a lámpáikban pedig nem LED van, hanem halogén, vagy akár hagyományos izzó. És akkor megspórolgatják a mikrohullámú sugárzást, közben az ebéd mikrózásánál megkapják az egy éves adagjukat egyben, a lekapcsolgatással/kihúzogatással meg spórolnak annyit a villanyszámlán, amennyit egyetlen LED lámpa beszerelésével lehetne megspórolni.
Ja és a lekapcsolgatás/kihúzogatás meg a fokozatos amortizációját gyorsítja ezeknek az eszközöknek.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Tapasztalt e valaki ma 22:00 körüli időben Szegeden internet hibát?
Ha tudtok nézzetek már utána, mert nálam ma elment a net kb 30 percre. ami eddig nem volt jellemző.
Se routerrel se számítógépről nem volt net a számítógépnél 651-es hibát dobott.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Érden másnál is elment a net vagy fél órája? Tv működik...
Galaxy S23 256GB Cream
-
TeeJay
félisten
válasz Kroni1 #66938 üzenetére
panel telep közepén vagyok, kiállok telóval az erkélyre benyomom a wifi analizert és úgy 130darab 2,4GHz-es meg vagy 12-15darab 5GHz-es hálózatot mutat
valamelyik 2,4-es erősebb mint a saját szobámban lévő routerem, gondolom felső vagy alsó szomszéd
minden második panel tetején van egy mobil torony csillió nagy antennával azon felül itt van a 18-ban a radar is fent a Gilice téren az is tolja körbe a dolgokat
meg a DVB-T is megy éjjel nappal a Budai hegyekből kicsit combosabb teljesítménnyel mint a wifidszóval attól hogy lenyomod a wifit estére meg kikapcsolod a telefont 0,01%-al sem fog kevesebb sugárzás érni
ahhoz 200 méter mélyen kellene hegy alatt élni egy Faraday kalitkábana sok ki be kapcsolás meg kevésbé tesz jót mintha egész évben megy üzemi hőmérsékleten
remélem az ONT-t is lenyomod majd minden esteMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Jongbjon
csendes tag
Tegnap este a Digi telefonos ügyfélszolgálatán keresztül kértem, hogy állítsák át a ZTE F660 RV1 eszközömet bridge üzemmódba. Ma reggel küldtek egy SMS-t amiben csak azt írták, hogy a hibabejelentés lezárásra került. Valószínűleg át is állíthatták, mert az ASUS routerem konfig oldala rögtön kéri az ISP felhasználónevet és jelszót, amit viszont azóta sem kaptam meg. Várható még, hogy küldik, vagy reklamáljak?
-
Kroni1
veterán
válasz Brandynew #66939 üzenetére
Te is félreértettél, rohadtul nem tudunk mit tenni a sugárzás ellen, de van akinek a lelkét megnyugtatja, hogy feleslegesen a saját cucca nem sugároz a saját gyerekei és mások felé. Ok, csepp a tengerben, de leszarom, nekem így jó. Rengetegszer csak rohadtul későn ébredünk rá, hogy mi mennyire is káros.
Szerencsére én nem panelban élek, nem sok wifis szomszéddal vagyok körbevéve, a földút túloldalán a szántóföld..
A mobiltelefonok sugárzását is el lehet bagatellizálni, de azért készült pár független kutatás, és bizony nem túl rózsás a helyzet. A zsebben mobilt hordó férfiaknál egyértelműen kimutatható az indikáció meddőségre, nem is csoda, hogy ebben a fenemód civilizált és rohanó európában a nők egyre nehezebben tudnak teherbe esni. De tőlem nyugodtan kelhet mindenki a párnája alá rakott telefonra, ami bizonyítottan rontja az alvás minőségét, én elfogadom."11 Watt helyett 6-7 Wattot vesz fel kikapcsolt wifivel? " ITT a videó róla, nem csatlakoznak rá 8-an, mégis eléggé marginális a különbség. De megint félreértettél szerintem. Napelemes rendszerből nyerjük az áramot, rohadtul nem a költségek miatt érdekes nekem a fogyasztása. Itt is volt téma nemrég, az AC66U és a Broadcom-os ASUS-ok eléggé forrófejűek, ezen tud kicsit segíteni ha közel fele annyi hőt termel mikor nincs szükség rá, ergo nem tesz neki rosszat. Tudok olyat aki évek óta időzíti a routert, nem hiszem hogy emiatt hamarabb fog tönkremenni.
"Tapasztalatom szerint, akik ennyire tartanak ezektől az elektronikai eszközöktől, rendre alsókategóriás mikrohullámú sütőt használnak, aminek nem annyira jó az árnyékolása; a lámpáikban pedig nem LED van, hanem halogén, vagy akár hagyományos izzó."
Nálam csak minőségi LED izzók, és szalagok vannak mindenhol, a mikrónk is felső kategóriás beépített, úgyhogy lehet én vagyok a kivétel.."Ja és a lekapcsolgatás/kihúzogatás meg a fokozatos amortizációját gyorsítja ezeknek az eszközöknek." Ezzel egyetértek, de ezt az egyre gyatrább minőség és leginkább a tervezett avultatás segíti elő. (az első izzó még mindig ég.) Erről az amortizációról amúgy egy motoros márkatársam jut eszembe, aki nem használja a motorján a markolatfűtést még nagy hidegben sem, mert akkor tönkremegy...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha vissza állíttatom a zte -t router módba akkor mekkora átfutási idővel számoljak? Kinek mi a tapsztalata? Azonnal megcsinálják vagy valamennyit várni kell? Vacillálok hogy visszarakatom, mert egy jó gbites router drága, egy gbites switch viszont olcsóbb lenne, most csak kölcsönbe van nálam gbites router.
Bekötéskor a szerelő azonnal bridge-ba tudta rakatni, de mint fentebb Jongbjon írta üfsz-on akkor ezekszerint hosszabb átfutási időre számítsak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 3D nyomtatás
- Crypto Trade
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?