Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz szabonagyur #33150 üzenetére

    Látom, nem érted. Ez akkor lenne jó példa, ha egy áremelés után hagynának az alacsonyabb árú átnevezett csomagokban, és ha ezután váltani akarnék másikba, természetes dolog lenne, hogy az új (magasabb) árat kéne fizetnem. Csakhogy áremelés esetén nem hagynának az alacsonyabb árú csomagban.
    Szerintem senki nem hivatkozna arra a fordított esetben, hogy márpedig ő a régi, lezárt, már nem értékesíthető alacsonyabb árú csomagárat akarja fizetni, abszurd is lenne, hiszen tudja, hogy az árak már megváltoztak. Most is ugyanez lenne természetes csak fordítva, a csökkentett árak miatt, elvégre másik csomagot veszek. És itt is abszurd, hogy olyan áron akarják adni, amilyenen nem lehet két okból: 1. ÁSZF, 2. az A jelzésű csomagból nem A jelzésű csomagba váltva nem fizethetek A jelzésű csomagárat, ez a józan paraszti logika. Mobilszolgáltatónál is maradhatsz lezárt csomagban, de ha váltasz belőle, akkor csak élőbe válthatsz annak árán, nem pedig egy másik lezártba, még akkor sem, ha egy másik lezárt drágább. :)

    Flashget#33154: a mostani árcsökkentés sokkal többet jelent, mégis benyeli. A közműadó amúgy a legnagyobb érvágás (méterenkénti adó a kábelre), ami mondjuk az én melóhelyemnek milliárdos tétel és be kellett nyelnünk.

    wwenigma#33157:pont ez az alapprobléma, hogy ÁSZF szerint így van, a valóságban meg mégsem.
    Amúgy nem tudom, téged pisztollyal szoktattak-e bilire, hogy ennyire ugrasz mindenkire a nélkül, hogy valójában átlátnád, mit írunk, de hogy a szarkazmust nem érted, az fix. Amúgy is hajnalban írtam lefekvés előtt félkómában, ki tudja, mi járt a fejemben. Ha beleírtam volna a végére egy szmájlit, most kevésbé lennél frusztrált?
    Egyébként nem ártana rendet rakni a digi háza táján, mivel az ászf-jei eléggé szedett-vedettek, fentebb már említették a topnetesek kálváriáját is, akik még mindig többet fizetnek és 100/100-at kapnak, ha... mert pár hete még volt, akinél még mindig 80/25 volt. Szóval oké, hogy olcsó, nyilván nekem is számít, és hajlandó vagyok sok mindent elnézni nekik ezért az árért és minőségért, de nem mindent. A trehányságnak és dilettantizmusnak (ügyintézők) van egy elfogadható határa és ez már nagyon azt feszegeti nálam.

    wwenigma#33162: oké, végérvényesen kiderült, hogy mensturálsz. Van abban valami groteszk, hogy ennyire szívedre vetted, de ettől nem nekem lesz rossz. :)

    Azt csak a margóra, hogy az ilyen árcsökkentések lényege, hogy többen érezzék úgy, hogy nem sokkal többért sokkal többet kapnak, ezért elkezdenek felfelé váltogatni az emberek és többet fizetni. Én sem a 100/100-at akarom újrakötni 200-zal olcsóbban, hanem 300-zal többért emelni. De nem 1000-rel többért. Az infrastruktúra elvileg bírja, bőven nincs csúcsra járatva, tehát ott nem keletkezik jelentős többletköltség, viszont többletbevétel igen, mivel ezzel magasabb sebességű- és árú csomagokba csábíthatja a digi a júzereket, mert rentábilisabbnak érzik.
    Csak egy példa: moziünnep. Félárú jeggyel 5× annyian mennek moziba, mint teljes áron. Bukónak tűnik a félárú jegy, de mégsem az, mivel arányaiban többen fizetik ki, a vetítőt meg ugyanannyi bekapcsolni 1 és 100 embernek is.

    Üdv!
    (Bocs a hosszúért!)

    [ Szerkesztve ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák