Új hozzászólás Aktív témák

  • lajos0001

    tag

    Sziasztok!

    Kérdés: találkozott-e valaki már ezzel a problémával, hogy:

    500-as csomagnál a letöltés ok (többnyire 525-547; 460 alatt gyaklag sosincs), a feltöltés viszont hétköznap este kb. 18-23 óra közt, szombat-vasárnap kb. 16-23 óra közt a garantált 50 Mbit/s minimum alatt van a digi tesztje szerint is, speedtest (bp-telenor) tesztje szerint is. Reggel 7-8 óra körül 107-108, onnan folyamatosan süllyed napközben. Éjféltájt lassan elkezd újra növekedni, reggel ismét 107-108, mindez következetesen minden egyes nap.

    Digis szerelő kijött, mért saját laptopjával, jegyzőkönyv készült, hogy tényleg nincs meg a garantált minimum. Kb. 2 hét múlva (talán az ismételten emailben jelzett kötbérigényem hatására) kaptam egy telefonos visszajelzést üszitől, hogy a hibát javították (állítólag fejállomásprobléma volt), mérjek újra. Kb. 2 hete mérek naponta a jelzett időben, abszolút semmi változást/javulást nem látok.

    Körülmények: a gép kb. 1 éves, izmos i7-es konfig, vastagon a minimum hw-követelmény fölött, a router asus rt-ac68u (switch-csel; a switch másik portjából jön ki a zte + telefon), hw és opsys beállítások optimalizálva (hálókártya is), legfrissebb driverek és firmwarek vannak fent (de tuning nincs). Vírus/trójai/stb. kizárható reálisan. Túlvédelem sincs, a tűzfal/antivírus érdemben nem lassít. Az asus rt-ac68u helyett csak a zte csodát használva sincs különbség, a kanócot direkt a gépbe dugva az eredmények még sokkal rosszabbak. Linux és windows alatt gyakorlatilag ugyanazt látom, a probléma nem opsysfüggő.

    Ja: társasházban vagyok, de a kábel állítólag nem switchből, hanem ONT-ból jön be hozzám.

    Van-e valakinek konkrét tapasztalata, mi okozza a problémát? Mit lehetne reálisan tenni?

    Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést a hosszú textért.

Új hozzászólás Aktív témák