Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Zola007 #125033 üzenetére

    Ennyit sem adnék mikor 100-200k-ért vannak emberek 1 millió bruttó is elég lenne, egyszerűen MENJEN a versenyszférába ha ő annyira jó hogy több milliós fizetést is ki tud harcolni mert akkora igény van rá.

    Egyszerűen nem látom azt, hogy igazán hátrány lenne ha "szerényebb" képességű emberek vezetnek egy adott közintézményt, nincs hatalmas verseny - mint pl. a tech szektorban, ahol lehet nem mindegy milyen stratégiát választ egy Apple és társai cég -

    Sőt még azt sem tartom indoknak, hogy kisebb lenne a korrupció mert "jól meg van fizetve" ha valaki kapzsi vagy egyszerűen nem fél a felelősségre vonástól úgyis megteszi amit akar.

    A másik probléma, hogy még mindig a pozíciót fizetik meg pedig egy tágas irodában pl. a Postánál személyi ügyeket intézni felső-közép vezetőként tuti jó meló lehet ERGO sokan el is vállalnák azt a munkát, 8-4-ig irodában, minimális felelősséggel az ilyen munkára nem hallottam hogy vadásszák az embereket. DE valamiért postai kézbesítő aki hóban, fagyban, kánikulában talpal, biciklizik hajnalban kel stb. pedig alig van ember.

    Nem lacafacáznék az ilyen helyeken felére harmadára csökkenteném a fizetéseket akiknek nem tetszik elmehet a tényleges munkavégzőket pedig megfizetném. Lenne nagy ribillió de mikor rájönne hogy a napos 8-4-ig irodáját egy 12 órás szalagmunkára vagy felszolgáló állásra cserélhetné vagy mehetne cigányokat tanítani biharbasznádra akkor vakarózni.

Új hozzászólás Aktív témák