- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Hát, köszi, annyi támpontot ad, hogy vszleg nem mi fogunk egymásnak jó tippeket adni metroidvania játékok terén
Az S-kategóriádból 5 játékkal játszottam, ebből 4 az amúgy valóban kiváló alapötlet ellenére nagyon gyorsan az idegeimre ment, és abbahagytam (Ori, FEZ, HLD, GM), egy pedig kb. hidegen hagyott (Hollow Knight). Ugyanakkor a Yoku nálam S, Axiom Verge és Luna Nights meg A. A metroid-rokon csoportból meg a Dead Cells S(+).
Szóval, láthatóan nem ugyanazt szeretjük a műfajban[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Van egy Metroidvania listám, amit angolul vezetek. Csak 2D-s és/vagy indie címek kerülnek fel rá, meg egy-két játék, ami elég hasonlóságot mutat egy MV-vel, hogy annak lehessen nevezni. Talán ezek rangsorolása/pontozása adhat némi támpontot neked a Curse of the Sea Rats kapcsán.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Köszönöm, így már a helyére kerültek a dolgok!
A műfaj egyébként nem új számomra, mert a 8 & 16 bit-es időkből való, hasonló játékokkal játszottam már; a "Castlevania"-t és "Metroid"-otis ismerem SNES-ről, valamint az Ori mindkét részét megvásároltam, ráadásul a Steam-es kívánságlistámon is megtalálható még jó néhány cím ebből a kategóriából...
Csak azt nem tudtam, hogy a műfaj neve "Metroidvania".
Illetve "persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem"!
Mindenesetre az jó, hogy nem "rougelike", mert öreg vagyok én már ahhoz, hogy százszor nekifussak egy játéknak. Ha meglátom bármelyik játékban, hogy a "permadeath" az egyik jellemzője, akkor azonnal ignorálom.
A "Curse of the Sea Rats" viszont most felkerült a kívánságlistámra.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
nagyúr
Érdekes lett a konklúzió része a dolognak, különösen a FIST-es összevetés - én alapvetően élveztem a FIST-et, annak ellenére, hogy amiket felhoztál hibájaként, azzal szinte mind egyetértek. Viszont nagyon jól volt összerakva a világa, szórakoztató volt benne mászkálni, jó volt a power-up struktúra, ill. nekem a zenék is teljesen bejöttek.
A CotSR-ből igencsak jól jönne egy 30-40 perces demo, mert így nehéz eldönteni, hogy az értékei miatt el lehet-e nézni a hibáit (amik a leírtak alapján sokkal inkább a játékmenetre hatnak, mint a FIST esetében)."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy én voltam félreérthető, ez esetben elnézést. A játék nem roguelike, vagy roguelite, mindösszesen arra akartam utalni a bevezetőben, hogy a rogue és a Metroidvania műfajú játékok az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek fejlesztői és játékosi oldalról is egyaránt az indie világban, és rengeteg készül belőlük (két domináns műfaj lényegében). Utána írtam is, hogy a Curse of the Sea Rats az utóbbi zsánerbe (Metroidvania) esik, nem a rogue-ba, amire utaltam is, hogy nem szívlelem.
Örülök, hogy meghozta a teszt a kedved hozzá! Korrekt kis játék, az tény, és megér egy próbát. Viszont ha még új számodra a műfaj, azért talán első körben az olyan nagyágyúkat ajánlanám, mint az Ori második része, a HAAK, vagy a Hollow Knight. Ezek a 10/10-es darabok.
-
Piftuka
veterán
Köszi az ismertetőt!
Bevallom, egészen idáig nem ismertem a "metroidvania" műfajról, ezért utána kellett olvasnom...
Az biztos, hogy az általad összegyűjtött pozitívumok és a játék képi világa meghozza az ember kedvét ehhez a játékhoz, ám engem éppen a felsorolt negatívumok tartanak vissza, és a bevezetőben említett "2D rougelike".Tehát ebben a játékban is permanens az elhalálozás? És olyankor lehet kezdeni a legelejéről az egészet?
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win10 PRO - 3év garancia - MAGYAR
- ÚJ Lenovo IdeaPad 1 15ALC7 - 15.6"FHD - Ryzen 5 5500U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Intel LGA-775 DDR3 Konfiguráció, LGA-775 DDR2 Félkonfig, és alkatrészek eladók (lehetőleg egyben)
- T14s Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Iphone 13 128 Gb