Új hozzászólás Aktív témák

  • KaitouP

    veterán

    válasz AAntii #14368 üzenetére

    Bár előttem már írtak okos dolgokat, azért engedd meg akkor hogy segítsek neked és mindazoknak, akiknek rögeszméje az, hogy azért kell kell megszüntetni a crossplay-t, mert a konzolos csal, aimbotozik.

    #1:
    Ott kezdődik az, hogy eleve hülyeség a konzolos "csalókra" mutogatni PC-s fejjel, hogy imput alapú matchmaking működik a játékban. Rettenetesen sokszor leírtuk már többen is, hogy ez azt jelenti, hogy bekapcsolt crossplay esetén is a rendszer beviteli periféria alapján szűri a játékosokat és gyűjti, ergo a PC-s játékosok, akik túlnyomó többségben egérrel és billentyűzettel játszanak - és akiknek köreiben megfordul ez a kifogásolható, a "konzolos csal" duma - össze SEM kerülnek ezekkel a kontrolleres, konzolos játékosokkal, csak olyan konzolos játékosok ellen játszhatnak, akik csakugyan egérrel, billentyűzettel játszanak, miután a játék natív eszközkezelést támogat. Fontos megjegyezni, hogy konzolon az egerezés minősége korántsem olyan, mint PC-n. A tisztánlátás kedvéért, PC-s egeres akkor kerül össze konzolos kontrolleressel, ha egy party-ban van egy olyan haverjával, aki platformtól függetlenül kontrollerrel játszik, ez ugyanis vegyes lobby-t eredményez.

    #2:
    Az aim assist SOSE volt egyenlő az aimbotal, és sosem eredményez akkora segítséget, ami csalásként, vagy jelentős segítségként lehetne felfogni, tökmindegy mit mond az 1001.-ik nagydumás PC streamer, vagy bárki. Lassan 14 éve játszok a szériával, fele-fele arányban PC-n majd azt követően konzolon, utóbbin mind a mai napig. Előbbi esetén nem kétfilléres perifériákkal játszottam sosem, mindig komolyabb egerem volt, a gépem is a középkategória csúcsát, vagy a high-end alját nyaldosta, és a mai napig PC-zek és játszok rajta FPS játékokat, szimplán a Call of Duty az ami jó pár éve már csak konzolon létezik számomra, ennek oka pedig a megfelelő support, a nagy játékosbázis, és a csalásmentesség triumvirátusa. Nem volt könnyű, mert bár már akkor is konzoloztam párhuzamosan, kompetitív online fps-t mégsem ott játszottam nagyban, így kellett egy bő hónap, mire belerázódtam. Láttam és látom tehát mindkét oldalt.
    Az aim assist egy szükségtelen segítség ezekben a játékokban, mert:

    - a kezdőnek, akinek segítség lehet, nem igazán segít
    - a profi játékosnak meg nincs rá szüksége

    Miért nem ad valós mankót a kezdőnek? Egyrészt mert nem céloz helyetted és célozni sem fog megtanítani, szimplán minimálisan (!) lelassítja a célkeresztet akkor, ha a célkereszt az ellenfél játékos közvetlen közelébe (!) kerül. A látszólagos segítség viszont azonnal borul, amint egy ellenfél játékos kerül az előbb említett ellenfél elé, mellé, ilyenkor ez az aim assist meghülyül, a másik ellenfél bezavarja, a célkereszt elmozdul, végül ott kötsz ki, hogy egyiket sem tudtad lelőni, ők viszont ripityára szedtek téged. Ez a rettegett aim assist, a "csalás".
    Azt meg nem kell ecseteljem, hogy aki kontrollerrel tud célozni, annak miért nincs rá szüksége.

    Visszatérve az eredeti kommentre, amire reagáltam, ami nem a tiéd volt: valóban vannak okok, amiért nem kéne összeengedni a konzolos játékosokat a PC-sekkel.

    A PC-s játékos előnyei lehetnek:
    - Nincs hardveres limitáció, ezáltal nincs grafikai megkötés
    - Részletesen testre szabható grafikai beállítások, mellyel növelhető az ellenfél láthatósága
    - Bőven több fps érték érhető el, bőven magasabb képfrissítéssel. Konzol: 60 fps (már ahol tudja tartani) / 60 Hz, PC: 75, 120, 144 Hz, és ez még nem a vége
    - Egyedi képarány, pl. 21:9
    - Magasabb beállítható FOV érték
    - Nem sorolom tovább

    A konzolos játékos előnyei (???) lehetnek:
    - Aim assist. Ja, ez nem igazán
    - A fix hardver miatt minden egyes konzolos játékos egy szinten indul, nincs a hardverteljesítményből fakadó előny

    Kérdem én, most akkor ezek után, miről is beszélünk? Sorry a wall of text-ért, TL;DR ezt a tévhitet jó lenne elfelejteni. Továbbá nyomatékosan kérnék mindenkit, hogy bár mindenkinek lehet véleménye, ne menjen az egymásra mutogatás és a hangulatkeltés a topikban. Itt minden játékos egyenlő, játsszon bárhol, mindenkit megillet a tisztelet, a fair hozzáállás, és a megfelelő support. Ez nem a konzol vs. PC topik. Köszi hogy elolvastad! :)

    [ Szerkesztve ]

    God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

Új hozzászólás Aktív témák