Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #106250 üzenetére
Én megetettem annó 1-2 játékkal simán, 1080p-ben is.
Véleményem szubjektív...
-
DR|FTK|NG
veterán
Ahogy gondolom tudod, a plusz VRAM nem hátrány. Meg amúgy is, add el nekem a +4GB-ot.
-
HSM
félisten
válasz DR|FTK|NG #106252 üzenetére
Igen, de ahol nincs szükség rá nem hoz semmit, miközben a 390-ekért jóval több pénzt kérnek, amikor praktikusan ugyanaz, mint a 290, csak +4GB rammal....
Tehát hátrány is, mert drágább vele a kártya, és nem minden játék használja ki. Azért is írtam, amit.
Engem a 290 jobban meggyőzött az ár/érték arányával, azért is lett az. Nem is nagyon játszom (és nem is tervezem) olyan játékkal, ami többet igényelne 4GB-nál.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Sajna ez az ami nekem is elég erős érv, de mostmár rendben lesz az autó, nem fogok annyit melózni járni, jön a hideg, több időm lesz kockulni is, január óta nem játszottam semmi újjal, van mit pótolni.
Gyuri: Szerencsére (főleg mivel közel duplájáért terveztem autót venni, mint sikerült) maradt pénz drágább vga-ra, 980 ti is lehetne, de az a baj, hogy a 390-et is majdnem túlzásnak érzem, emiatt gondolkodom a 290-en is
Tehát inkább akkor félretennék pl egy jó síelésre vagy ilyesmire[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz norbert1998 #106256 üzenetére
Hádde 50 vs 70k. Azaz 20k sielésre?
Amúgy nyilván neked kell tudni milyen távra veszel vga-t és miket akarsz játszani milyen felbontáson.
Ha ezeket összerakod nagyjából marad 3-4 vga a porondon. Aztán lehet agyalni melyik gyártó melyik verzióját érdemes.
Használt 470-s cumók mennyiért mennek?DR|FTK|NG: csávó "" ez feltünt ugye?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
HSM
félisten
válasz DR|FTK|NG #106254 üzenetére
Tényleg gyönyörű, csak a ~10FPS sebesség nekem mégis élvezhetetlenné teszi.
Majd meglesem VSR-el 1440P-ben, mennyit kér. FHD-n, ahogy játszani szoktam (Ultra+4X-es MSAA FHD, 100%), Mantle-vel 2,5-3GB körül beéri.
(#106255) Gyuri27:
(#106259) Gyuri27: 60 körül mennek a 4GB-os 470-ek. Hát, nem tudom.... 50 alatt már tetszenének is.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #106261 üzenetére
Várj még egy kicsit mig aprópénzért dobálják majd a 480-as kàrtyákat.
Másik alternativá a GTX 980, lassan lecsúsznak azok is olyan 70 K szintre.
A matuzsálemi kriptaszökevény Radeonokat hagyd azoknak akik negatívan tuningolnak meg ventilátor kollekciókat akasztanak rá hogy tartsa a gyári órajelet.
Viccet félretéva ha tetszik a 3 éves technológia, akkor inkább a 390, több vRam és kicsit csiszoltak a chipen is. A 290/290X-bõl inkàbb csak valami fasza VaporX...a többivel csak a baj van.
De ajánlom neked a zöld oldalt, ott kevesebb a Copàs, cumizás, tákolás. A 980 simán megyen 1500 MHz körül, az meg FHD-ra rendben van.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #106262 üzenetére
Persze, Zöld kártyával a nap is világosabban süt! Oh wait...
Egyébként ha a Hawaii kriptaszökevény, akkor a fél évvel később bemutatott Maxwell is az. Még egy kis vicces adalék, hogy a 290-es Radeon már fél évvel korábban masszívan fejletteb architektúra volt.
Amúgy a 290-ből is vannak teljesen jó darabok. Nem feltétlen kell Vapor, teljesen jó a Tri-x, a PCS+ is. Sokan elvoltak a DC2 és MSI kártyákkal is. Többek között én is elvagyok a DC2-vel. A hátuljára elővigyázatosságból (ugye a hűtetlen memóriacsipek, amik néhány GTX-en is ugyanígy főnek gyárilag) rakott csendes 700Ft-os venti meg aztán nagy tákolás volt. Még másfél év garim is akad rá, ha bármi nyűgje lenne.
Ami meg a drivereket illeti, örök kedvenc: [link].
Nem, ha Nv-n nem kerek valami akkor az OS meg user error! Ez véletlen se cumizás/tákolás, igaz?[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
A 980 és a 290X között kb 1 év különbség van.
Tákolás, nem tákolás a zöld oldalon még senki sem akasztott ventit a kártyára, senki sem vette visszább az órajelet hogy ne forrjon, és negyed annyi gebasz van velük.
ZöldUfó havernak meg egy win frissitésre volt szüksége, túl új volt a kártyája.
A Radeon nagyon fasza fejlett, majd @Habugival egyūtt sírhatnak éjjelente mert játszanának a vadi új játékal de böfög a Radeon és szakadozik a játék.
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #106265 üzenetére
Ha pontos számokat akarsz, 2014 szeptember 19 és 2013 október 24. Ja, 11 hónap.
Persze, a zöld oldalon inkább gariztatnak, őket a 110 fokon izzó VRM sem zavarja. Nem véletlen nem lehet mérni egy rahedli Maxwell kártyán a VRM adatokat, jobb ha azt senki nem látja.
Jah, túl új, lol... A win10 az win10, nem volt rá normális support, ennyi a történet röviden. Nem mindenki szeret a VGA használatba vétele előtt fél napot windózt update-elni. De mivel ez zöld driver, így ez nem számít copásnak úgy látszik. Oh wait...
"majd @Habugival egyūtt sírhatnak éjjelente mert játszanának a vadi új játékal de böfög a Radeon és szakadozik a játék."
Hát hallod, ezen felborultam a röhögéstől!
Tényleg, olyan sokszor böfögött be a radeon, és voltak játszhatatlanok az új játékok, hogy csak na... Állandóan cserbenhagyott, én meg ezt élveztem, hogy nem tudok játszani, mert az jó. Tök logikus nem? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #106264 üzenetére
Olcsó pénzért még fogjuk rá...de nekem akkor sem kellene. Én egy ideig csak kivülrõl fogom szemlélni a Radeonokat...
Csak figyelj mit veszel mert a 290-es zabál mint egy rossz Lada, forr mint hajdanán megboldogult nagyapám pálinka fõzdéje.
Megértem hogy tetszik kevés pénzért, én is bele estem abba a hibába hogy kipróbálok különbözõ Radeonokat...de aztán valahogy mindig a zöld oldalon kötök ki. Vagy elektrolit függõ vagyok, vagy szeretem a gondtalan játékot röccögés, döccögés és le dadogás nélkül...csöndben...70 fok körül.
@HSM: ne haragudj, Vasárnap éjjel van még nálam. Most nincs kedvem eltáncolni azt a nótát amit a VS topicban táncoltak veled. Jól érzem magam, minden frankó körülöttem...ezt most nem boritom fel egy ilyen vitáért.
Próbálj ki te is egy ujabb zöld kártyát, aztán majd indulhat a tangó. Addig pedig míg nem próbálod ki velem nem fogsz tangózni...nincs hozzá meglévõ tapasztalatod. Ez van...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #106267 üzenetére
Zabál, mint egy rossz Lada... Ja, 200-250W a 290X OC. Minden normális csúcs kártya ennyit kér enni. A csúcs-Maxwell-ek is. [link]
Forr, mint a pálinka főzde... 1050-en nálam simán megfogható játékban 75 fok körül a vacak DC2 is. Hú, de meleg.Köszi, a Zöld kártyákat meghagyom elektrolit-függő uraságodnak. Jössz itt a tengernyi tapasztalatoddal, amikor az sok neked, hogyan szerelj rá egy ventit a kártya hátuljára. Meg böfög nálad a Radeon, meg a jóég tudja, milyen senki másnál nem létező gondokat produkál. Ehhez nincs szükségem kipróbálni a zöld oldalt, hogy lássam, mennyire megalapozatlan, amit a Radeonokról rendszeresen írsz.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ha összeszámolom, lehet dupla annyi Radeonom volt nekem mint neked..de lehet tripla is.
A 7990 óta nem volt a kezembe egy olyan piros kártya amire azt mondanàm hogy jó. Nekem nem bejövõs, vagy már nem bejövõs az Abu féle képzeletbeli haladzsa...nem hiszek bennük.
Nézzük meg a ref. 200X-et meg a kortárs ref. 780Ti-t...vagy egy MSI Gaminget...melyik is az ami forr? Na látod...pedig majdnem egyformán zabálnak...
Vagy meséljek neked az OC Dream furykáról?
Én nem azért fizetek ki 200+ k huf-ot egy kártyáért hogy póthütést szereljek rá...ez nem én vagyok...berakom és müködjön ugy ahogy kell. Barkácsolni a garazsban szeretek, nem a gépházban.
De mondok, hagyjuk inkább...ne táncolj ha nem tudod a lépéseket. Itt ebbe a topicban nyeregbe vagy mert inkább az AMD szinpátia létezik, de más topicokban "megettek"...tehát hagyjuk inkább.
-
Habugi
addikt
Kedves egészsígedre tesókám de nehogy azt hidd ám rosszat akarok.
Mondom egy jó kis GÉTÉIKSZ kell neked, 970 mindenre elég, nézd meg Gerzsonka milyen ráfeszülten nyomja, nagyon jampi lett ahogy feljött a téma, nem hiába hallod-e, én mondom neked nem hiába, javadat akarja!
GTX na.., ez zöld tesó, érted, ZÖLD, hát ezt maga a földanya dobta ki magából pasztmek, innentől miről is beszélünk ugye?
Ennyi, nem kell bonyolítani, hallgass rám és nagyon gengszter leszel tesókám meglátod.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #106269 üzenetére
"Ha összeszámolom, lehet dupla annyi Radeonom volt nekem mint neked..de lehet tripla is."
Ez csak pénz. De halkan szólok, legalább 15db Tahiti-s kártyám volt, szval lehet mennyiségben is vezetek.Nem a halandzsa a lényeg, nem is értem, miért kell Abu dolgaival idejönni ködösíteni. A Radeonok működnek, most. Minek ködösíteni? A 290X-em is működik, és viszi a játékaim, MOST. A Tahitik is működnek, a Polarisok is.
"melyik is az ami forr? Na látod...pedig majdnem egyformán zabálnak..."
Mr. Tapasztalat, a tranzisztorsűrűség fogalom mond neked valamit? A 780 Ti 561 mm²-en adja le a ~20W-al kevesebb hőjét, míg a 290-es Radeonnak csak 438 mm²-e van. Igen, emiatt némileg komolyabb hűtő kell a 290-ekre.Az OC dream Furyka... Nem OC dream, ezzel bakot lőttek ez tény, de attól még jó kártya, és azt kaptad, ami rá van írva. Azon legalább 4GB a 4GB, ha érted, mire célzok.
Ja, hát igen. 200 000 forintért lehetett venni vatta új 290X Lightningot vagy Vapor-X-et is, csak betetted, működött. Semmi pót hűtés nem kell nekik. De egy szintén vatta új 160K-s 290X Tri-X-nek vagy PCS+-nak sem.
Nekem a használtan 58K-ért vett kártyára belefér egy 700Ft-os venti, nem törik le a kezem rátenni. Inkább, mint 70-80K-ért venni egy Vapor-X-et, amire nem kell."de más topicokban "megettek"
Asszem! Olyan mélyre süllyedt a "szakmai" színvonal néhány megrögzött zöld fan topikba érkezésével, hogy inkább azóta messzire elkerülöm azt a fórumot. Nem azért, mert megettek, hanem egyszerűen azért, mert elegem lett a sületlenségekből, és a lelki békém megtartása érdekében inkább hanyagolom azóta.(#106270) miklosss2012: Jó filmen nem alszol el. De most nem nagyon jut eszembe semmi. YT?
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
John Wick amennyiben még nem láttad..!
Lefekvés előtti egyszer nézősökből a jobbik fajta.Esetleg S04E05 - Revulsion.. , ámbár mégsem, ezt közösen szoktátok.
(#106272) miklosss2012:
Idézném gyikut..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MrM94
addikt
Meg vagyok halva.Hulla vagyok.Szó szerint orrvérzésig dolgoztunk 2 embernek indult el az orra vére.Nem bírok majd holnap mozogni,de szerdától vasárnapig totál megérte.
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Gyuri27
félisten
-
Habugi
addikt
Korán kelő népshég.., nyitva már a pékség.., hétfő van ez rémség.
-
Habugi
addikt
válasz Gyuri27 #106281 üzenetére
Rádférne egy thai masszázs két örömlány társaságában, megnyílna még a korona csakrád is vazze..
Egyébiránt pedig..
Ha rámosolyogsz a világra, a világ visszamosolyog rád..
..csak bírd ki röhögés nélkül..
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Reggelt.
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
válasz Jakuskacsa #106240 üzenetére
mitől olyen homályos meg olmosódott az egész játék? nekem tök alap grafikának tűnik az egész, ezt próbálták elrejteni?
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
norbert1998
nagyúr
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz xatos3 #106285 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek!
Ez így néz ki, mármint ha süt a nap azért, ha nem süt a nap azért. Vannak részek amik tök jól néznek ki, aztán újra jön a homályos molylepke invázió, és ilyen lesz tőle a játék. Pedig nálam ki van kapcsolva a blur motion.. szóval még az sem lehet. Tegnap odáig jutottunk a játékkal, hogy felfüggesztettem. Van egy küldetés, ahol egy épülő templomból kell kisöpörni a ganyét. kb 4x (nem túlzok, 4x) lőttem rommá az egészet, erre újra ott lesznek az emberkék. Mint kiderült a küldetésben később jön az a történet amikor oda kell menjek és valami maffia vezért kell kinyírnom. Addig ugyanúgy visszaszivárognak...
Szóval én befejeztem, ez nem maffia, hanem egy rakás bug, és inkább gta6 mint maffia 3.
Borzasztó a játékmenet, állandóan belepofáznak a játékba (videókban mesélik el a jövőben, hogy mi is volt épp akkor), a karakter főleg közelharcban sosem tudja, hogy mit akarok tőle, halomra lőnek közelharcban, én meg nem tudok semmit tenni ellene, mert nem úgy reagálja le a játék, mint ahogy én szeretném. Köpedelem... talán egyszer téli magányomba előveszem újra, de kétlem, mert egy játék sem hozott ki belőlem ilyen ellenszenvet. Konkrétan nem élvezem, hanem dühít ha játszom.
Ezt a játékot vártam már februártól, erre kaptam egy marék szart...A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Whysperer
addikt
Reggelt.
Szerintem meg RX480 vagy GTX 1060 6GB aztán csókolom.. kettő közül én 1060-t vettem olcsób bvol t,de RX 480 vennék azért is újra 8) Amúgy 1060- nem rossz,de ha nekem még egyszer valaki azt mondja ,hog yaz NV atz tökéletes AZt kiröhögöm.. Én nem tudom Ti melyik univerzumból írtok ide meg a többi NV-s merre jár ,de ,hog ynekem a NV több driver szarságot produkált mint összes ATI driverem együtt véve 3 éve alatt. 8)
Példa!!, Ha egy játékom FUL SCREEN WINDOW módba van... akkor bugos a kép meg beakad a zene ,de ha vissza rakom FULL SCREEN-re akkor hibátlan. meg ilyenek... Én ilyenekkel még nem találkoztam .... Mielött jönnek a reakciók ,hogy
Hát ,de hát hát ,de hát.... elötte közlöm,hogy nem az a lényeg,hogy jóbb vagy rosszabb Én ezt azért írtam le,hogy közöljem NV sem olyan hibátlan mint ahogy itt és másik fórumokon tálalva van,hogy vedd meg tedd be és kva jó.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz norbert1998 #106290 üzenetére
Akkor 4 GB-os RX 470??
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
xatos3
senior tag
3.2, hát nem lepődök meg nekem is egy rakás szarnak tűnik, nem is értem hogy adhatták ki ezt az első és a második rész után
ilyenek hogy hozzád beszél egy karakter, de nincs animálva az arca, illetve idle animációk elindulnak, pl nyújtozkodik meg tornázik forgolódik
iszonyatosan kevés programozást vittek a háttérbe hogy részletgazdag legyen a játék, sokkal inkább egy másfél év alatt összecsapott valami az egész, az autók fizikája meg még az első részben is jobb volt
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #106287 üzenetére
Arra van gari? Én mindenképpen olyan kártyát vemmék, amin van még legalább egy év gari, de inkább másfél és akkor lehet nyugiban használni.
Senki üzletét nem akarom rontani, de az a ramos dolog nem éppen bíztató. Persze, lehet csak szerencsétlen kártya, de ki tudja....
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest