Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rederik
tag
válasz Buci21 #28146 üzenetére
Kösz a tippet, csak mivel lényegében az erősítő a hangkártya is egyben, szerettem volna automatikusra csinálni a dolgot. Ha van bekapcsolt erősítő, akkor van kiterjesztett monitor is, ha nincs nincs. EZ eddig ment is, csak az ablakok másztak össze vissza.
Nem is beszélve arról a windows bug-ról, hogyha nem a jobb oldali a kiterjesztett képernyő, akkor az ikonok az erősítő bekapcsolását követően átmásznak a másodlagos kijelzőre. Persze, hogy nálam bal oldalon van az erősítő/tv a monitorhoz képest:-)
-
pacuha10
csendes tag
Van egy ASUS M3N78 Pro alaplapom integrált GPU-val, amivel kezdettől használom a gépet. Vana rajta PCI-e foglalat és bővítés gyanánt vettem bele PCI-e videokártyát. Valamiért a videokártyával nem indul el csak csökkentett módban. Ha nem csökkentett módban indítom, akkor állandóan újraindul a gép, még a win7 betöltődése kezdetén. Próbáltam újratelepíteni a rendszert, de furcsállom hogy telepítés közben a megszokott fekete-fehér képen van amelyik betű piros, van amelyik szokásos fehér. Továbbá telepítés közben amikor már színesre vált a telepítő, néhol szabályos csíkokban piros rizsák láthatók a karaktereken. Szóval megszakítottam a telepítést és GHOST-tal fisszaraktam egy korábban mentett rendszeremet. Vajon a PCI-e foglalat, vagy a videokártya rossz, netán valamilyen BIOS beállítás szükséges? Mivel a videokártyát más gépben már láttam működni, így feltételezem hogy a foglalatom rossz. Viszont korábban volt már rövid ideig PCI-e kártyám és többé-kevésbé rendben működött. Azzal annyi probléma volt néha, hogy mindjárt indításkor rizsás, szellemképes látványt produkált. Ilyenkor reseteltem és néhány reset után mindig rendesen indult. Innentől nem volt gond. Akkor arra gondoltam hogy az a régebbi videokari a hibás, ezért kivettem. Most viszont az alaplapi foglalatra gyanakszom. Van valakinek tapasztalata ilyesmiben?
[ Szerkesztve ]
-
pacuha10
csendes tag
Azt kifelejtettem hogy sűrített levegővel kitisztítottam a PCI-e foglalatot hátha elkoszolódott, de nem segített.
-
thyeby
őstag
Hogyan kell megnéznem, hogy a gépemben pontosan milyen videokártya van? Honnan tudom, hogy az XP-m 32, vagy 64 bites?
Több fa van, mint asztalos!
-
idlof
csendes tag
Sziasztok a hardveraprón vettem egy tagtól egy AGP-s ASUS 7600GS 256MB Silent, vagyis hűtőbordás videókártyát. Az a szitu vele, hogy mikor beraktam a gépbe, akkor már bootoláskor úgy jelenítette meg a karaktereket, hogy foltosak voltak a betűk, szürke helyett, szürke fehér foltokkal.
A BIOS-ba belépve pedig a karakterek kb 15-20%-a eltérő színű volt, mint szokott lenni.
Nekem azt mondta, hogy nála ment a kártya én meg csak beraktam a gépbe és ezt a hibát produkálta. Miután beraktam egy másik kártyát, aminek csak 32mega memóriája volt, azzal hiba nélkül megjelentek a karakterek, visszaraktam ezt a kártyát és hibásak voltak.
Szerintetek mi lehet az oka ennek?
Tanulság, jobban jártok ha saját szemetekkel győződtök meg róla, hogy működik az, amit vesztek.
Bárcsak én is így tettem volna. Onnan lett gyanús a tag, hogy miután felhívtam, hogy mit csinál a kártya, mondta, hogy nehogy már ilyen összegeken szarakodjunk. Ami valahol igaz, mert tényleg nem kéne, csak a korrektség hiányzik az ő részéből. -
-
thyeby
őstag
válasz pacuha10 #28158 üzenetére
A rendszer menüre gondoltam én is, de nem ír ez számomra érdemit:
A videokártyával pedig az a gond, hogy nem tudom elindítani, így az eszközkezelőben sem látható semmi.
(Vettem egy használt gépet. Működött. Nem volt nekem jó a Win7, kicseréltem XP-re. És most itt lettem videovezérlő nélkül.)szerk:
Bocs, a képet nem jól loptam ki, mindjárt korrigálom.[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz thyeby #28166 üzenetére
No, azt sem értem, hogy most mi történt:
PrtScn-el kiloptam a rendszer ablak tartalmát. (Azon a gépen, amelyik most nem látja a videokártyát.) Kimentettem pendrive-ra. Másik gépen, (amelyikről most kommunikálni tudok) nem látja a fájlt, illetve üres tartalommal látja a fájlt a rendszer. Fogalmam sincs, hogy van ez?Több fa van, mint asztalos!
-
törölt tag
Egy VGA-nál a TDP az egész kártyát jelenti vagy csak a GPU-t? És ha az egész kártya, akkor kb. abból hány % a GPU?
-
pacuha10
csendes tag
válasz bandi0000 #28163 üzenetére
Amikor frissen visszahúzott win7-et elindítottam az új vga-val, akkor magától 800x600-as felbontásban elindult a rendszer. Aztán drivert keresett és telepítette is. Az eszközkezelőben is kiírta az nvidia 7600 stb-stb kártyát. Viszont felbontás beállításnál már nem találtam az én 1680x1050 beállításomat, csak az alap beállításokat. Ekkor újraindítottam hátha segít valamit, de ekkor mindig kékhalál jelentkezett és újraindult. Ezt korábban elfelejtettem megírni. Alaplapon legfrissebb bios van és a vga biost is frissítettem(remélem megfelelően), de nem tudom ezt hogyan lehetne ellenőrizni, mármint a vga biosát.
-
pacuha10
csendes tag
válasz bandi0000 #28174 üzenetére
Úgy láttam számolja a memóriát. Ugyanakkor ezen az oldalon [link]azt találtam, hogy a vga bios fríssítésnél directx 9-et ír. Ez azt jelenti hogy csak olyan rendszeren lehet vga bios frissítést csinálni amelyiken directx 9 van? Az enyémen directx 11 van telepítve.
Ugyanakkor csökkentett módban 800x600-ban elindul.
[ Szerkesztve ]
-
pacuha10
csendes tag
válasz bandi0000 #28182 üzenetére
Felraktam az xp-t, utána beraktam a kártyát, indítottam a rendszert, de nagyon lassan indult a gép. Végül elindult normál módban. Xp kérte a drivert és fel is tettem. Miután a meghajtót telepítettem összezuhant a kép és rizsás, szellemképes, remegős lett. Újraindítottam és újraindítás után minden alkalommal rettentő sokáig gondolkodott a gép mire elindult, de mindig kékhalál lett a vége. Azért érthetetlen számomra az egész, mert ezt a kártyát láttam működni annál akitől vettem. Az előző kártyám is hasonló problémát okozott, bár azzal azért többnyire elindult a gép. Azt a kártyát odaadtam a tesómnak kb két hónappal ezelőtt, mert kíváncsi voltam nála műxik-e. így kb két hónapja van nála, de eddig semmilyen probléma nem jelentkezett. Érzésem szerint nálam lehet a hiba, de nem tudom mi lehet az. Minden esetre vettem egy az enyémhez hasonló lapot használtan és jövő héten hozza a posta. Kíváncsi vagyok azzal működni fog-e.
[ Szerkesztve ]
-
Chibass
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, ha tudnátok tanácsot adni.
Most vettem egy új videokártyát, típusa:
asus hd7870-dc2tg-2gd5-v2, előtte egy hd5770 Sapphire vapor-x volt. A gondom az, hogy az új kártya a boot ideje alatt szétcsúszott képet produkál, de csak addig, amíg a Windows (7, 64bit) be nem tölt, és nem kéri a jelszavamat, utána minden hibátlan! (játékok hibátlanul futnak, próbáltam furmark stressztesztet is, azt is viszi, nem szemetel egyáltalán, amiből esetleg memória hibára gyanakodhatnék).A szétcsúszott kép azt jelenti, hogy a kép el van tolódva jobbra kb 1/3 arányban, és a lecsúszott részt jobbról beteszi két részletben a kép bal oldalára (nagyjából 3 függőleges csíkra szabdalva a képet, majd küldök prtscreent is, ha szükséges).
Én az alaplapomra gyanakszom, ami egy Gigabyte GA-P55-UD3 v1 típus, ez csak PCIe 2.0-t tud, bár talán ez nem probléma, de lehet, hogy a 2.1 (úgy hallottam javítottak a szoftveres részen, troubleshoot, stb) vagy 3.0-s típusnál (a kártya maga ilyen) már nem csinálna ilyet. Félek hogy van valamiféle kompatibilitási probléma, akár szoftveres gond, de nem nagyon adnak ki újabb BIOS frissítéseket. Van valami tippetek, hogy mit kellene teszteljek? Valaki ütközött már hasonló problémába, hogy csak az oprendszer betöltésig produkál ilyet egy kártya? Egyébként HDMI kábelen keresztül kötöttem rá egy Panasonic plazma tv-t. Elég tanácstalan vagyok, ha tudnám biztosan, hogy a videokártya hibátlan, és majd egy új alaplappal nem hozza ezt a jelenséget, azzal kibékülnék..Nagyon köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!
-
Chibass
tag
válasz BomiBoogie #28190 üzenetére
Valóban a hardver cserét úgy végeztem el, hogy közben szoftveresen nem nyúltam hozzá semmihez, mivel gondoltam ugyanaz a catalyst kell mind a két kártyához. Szerinted, ha leszedem a Catalyst-t és újra telepítem az változást hozhat mondjuk a BIOS képernyőnél? Ezt én furának találom, mert pont ez a vicces, hogy a windows környezetben már hibátlanul működik a megjelenítés (egészen pontosan onnantól, hogy kéri a jelszavamat, a windows töltésénél még ugyanaz a helyzet), tehát az első tizen-x mp-ig produkálja a jelenséget.
-
lori89
csendes tag
Nos ime a kerdes Adot a Sapphire Radeon HD6670 1Gb Gddr5 kartya es van valami olyami a dobozan ,hogy HyperMemory Support...es azt szeretnem tudni mi is ez a HyperMemory ahogy en gondolom belehet alitani biosba h a rambol vegyen el es a videokartyahoz adja igy megno a videokatya memoria..vagy mi..?
-
Chibass
tag
válasz BomiBoogie #28193 üzenetére
Köszi, ezt a ki és visszarakást meg fogom próbálni este, hátha tényleg ilyen banális a megoldás.
-
vekk200
tag
válasz Chibass #28198 üzenetére
Pedig a kártyával lessz a bibi szerintem az illesztő programot frissítsd és úgy nézd meg...nekem egy Asus HD 6850 ES produkálta ugyan ezt csak nállam annyi volt a kül hogy 2 3 reset és vége is volt.
Ja meg azt nézd meg légyszives ha átkötöd egy normális monitorra akkor is ezt csinálja e..[ Szerkesztve ]
-
Chibass
tag
válasz vekk200 #28199 üzenetére
Sokat túrtam a netet is, de szerintem több mint valószínű az a gond egyszerűen, hogy a hdtv nem egy monitor, és a boot ideje alatt nem kap olyan képfrissítési frekvenciát a VGA-tól, amilyet szeretne. Ez az elgondolás azt is alátámasztja, hogy a Windows és a driverek betöltése után miért működik minden hibátlanul. Azért eléggé megijesztett ez a jelenség, mert hiszen az előző videokártyámnál nem volt ilyen probléma. Lehet a régi csak 60hz frissítést küldött jelként (ez a maximuma a tv-nek), a mostani meg többet, és ezért esik szét a kép. Még azon is elgondolkozom, hátha nem hdmi 1.4-re kellene a TV-n bekötni, hanem 1.3-ra, esetleg a videókariról egy dvi-hdmi alakító is szóba jöhet próbaképpen. Sajnos most monitor nincs a közelben, amin tesztelhetném.
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest