Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gus-T.
tag
Sziasztok.
Szerintetek mennyit gyorstítana a 3D-s render-időmön ha egy EVGA GTX580 3GB!!-ot lecserélnék egy szintén GTX, de 680-ra? (2 vagy 4GB -ra)
Tudom hogy cad kártya kellene (quadro v. Firepro), de imádok játszani
szóval lenne értelme? Hozna 20-30 %-ot render sebességben? (3Dmax, Cinema4D, CS6, corelX6...)
-
kromatika
veterán
válasz BomiBoogie #27302 üzenetére
köszi.tehát akkor bármiféle képen kötöm,akkor sem lesz jobb minőség attól,mintha sima vga kábellel kötöm ösze a vga-t és a monitort.
-
kromatika
veterán
válasz BomiBoogie #27304 üzenetére
köszönöm,így már világos.
-
Tarill
őstag
valaki meg tudná mondani mi az az ASIC Quality? google nem sokat dob magyarul
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Vakegérke
félisten
válasz Tarill #27306 üzenetére
ASIC = Application Specific Integrated Circuit
Angol elektronikai szakmában használatos rövidítés. Jelentése: berendezésorientált áramkör.
Szóval ennek megfelelő minőség.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Tarill
őstag
válasz BomiBoogie #27307 üzenetére
köszönöm ilyet én is találtam de nem lettem okosabb.
Ennek a valóságban van valami jelentősége?
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Szerintetek is magasak ezek a hőfokok? Mert szerintem igen.
A kartya egy GTX 560 Ti MSI HAWK.
A neten átlagba 65-70 fokokat latok.Felmegy 80 fokig,van mikor 85-88-ig is
Az a 95 fokos memory temp se semmi...legalabbis szerintem,de a gpu fok tuti sok.
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
válasz BomiBoogie #27312 üzenetére
Közben mar szerkesztettem a hsz-t mert a képet nem tette be. 79-80 fokos a GPU de van mikor felkuszik 88-ig is.(ha az asszony befűt )
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
válasz BomiBoogie #27314 üzenetére
A ház elég jól szellőzik,de ha leveszem az oldalát akkor is ugyanezeket a hőfokokat produkálja, úgyhogy szerintem nem a szellőzés a gond.
Elgondolkodtam az újra pasztázáson,de nincs itthol paszta és meg nem vettem, amúgy MX-4-re gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
Gus-T.
tag
Üdv.
Van tapasztalata valakinek, hogy egy kis CAD ill 3Dmax-nál mekkora a különbség a 670 és a 680 között????
Esetleg százalékban?? Van oldal ahol ezt össze tudnám hasonlítani ?? (pl renderelésnél, stb..)
-
crysis88
tag
válasz BomiBoogie #27317 üzenetére
A ventiszabályozást mar próbáltam,100%-on is csak 1-2 fokkal hűvösebb.Nem értem mitől ilyen magasak a hőfokok?majd megpróbálom újrapasztázni MX-4-el.Elgondolkodtam egy Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II-n is de elég drága.meg amúgy rámenne az én kártyámra?A leírásban szerepel a GTX 560 TI de gondolom az a REF, vagy akkor mindegyikre jó kell legyen?
-
törölt tag
Most hogy az 1 Gigás karim kihalt és helyette egy 512 MB-os lépett a helyére felvetődött néhány kérdés. Ez a dinamikus memó hogyan megy? Mikor megtelik az 512 akkor leveszi a ramból? Automatikusan vagy állítani kell? Ki is lehet kapcsolni? És ha igen melyik a jobb? Ha hozzávesz a lassabb ramból, vagy ha inkább kitörli a sajátjából hogy helyet csináljon az új adatnak? Vagy ez nem is így megy?
És a bónusz kérdés. 32 bites rendszernél (4 Giga ram, 4 Giga korlát) CF esetén csak az 512 esik le, vagy akkor már 1 Giga?
-
crysis88
tag
válasz KAMELOT #27323 üzenetére
Rendben. ahogy szerzek pasztát bemázolom
Gondolkodtam új hűtőn is de nem szívesen dobok ki ennyi pénzt
[ Szerkesztve ]
-
jenei0330
tag
Helló, valaki tudna nekem segíteni abban hogy mi szükséges ahoz, hogy 1ilyet Csináljak, hd 5670 512 ddr5-öm van.
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Hatalmas gondom adódott az immár 6 éves kártyámmal. A szóban forgó vga egy 9800GT OC. WoWozás közben egyszer csak lefagyott a gép, és újraindítás után már a boot képernyő is furcsa volt, mivel össze vissza fekete pöttyök tarkították a boot screent. Windows töltés alatt a feket részben már ugyanezek zöldek voltak, és miután felállt a rendszer a Windows (7) egyszerűen nem érezte, hogy rendes vga hajtaná a gépet. FullHD helyett 1600x1200-ban fut, és mintha az integráltat használná. Kiszedtem, megtisztogattam, vissza raktam, ugyanaz. Mi lehet a baj? Végleg megadta magát? Pár hónappal ezelőtt csinált már ilyet, de akkor egy ki-be rakás segített rajta, most már az sem. A segítséget előre is köszönöm!
-
blunderbuss
csendes tag
Sziasztok!
520m és 630m kártyák között mekkora a teljesítménybeli különbség?
Jelenlegi gépem: 520m, b960-as dual core és 4 gb ram, de kb 30 ezer forintot rászánva cserélhetném egy i3 2328M-os processzorra, 630m-es gpu-val és 4 gb ram-mal.
Játékok terén mekkora lenne a különbség? (elsősorban itt gondolom a gpu a döntő, mert a két processzor között nincs lényeges különbség)
És mielőtt még le lennék hurrogva, igen, tudom hogy "egyik sem alkalmas igazán játékra", de nekem a mostani gép nagyjából max felbontáson viszi a far cry 2-t, simán játszok vele az új tomb raiderrel mediumon, szóval nekem ez már gamer laptop kategórai
De azért lehetne gyorsabb, nem futnak rajta hibátlanul a régebbi játékok sem max beállítással, Oblivion, Stalker CoP eléggé lomha, meg szeretném kipróbálni az L.A. Noire-t is, az talán már eldöcög egy 630m-en.Szóval kíváncsi lennék a véleményetekre.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Végleg megadta magát.
(#27332) blunderbuss
Itt mindent megtudsz, a 630 erősebb.[ Szerkesztve ]
-
blunderbuss
csendes tag
válasz BomiBoogie #27333 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Igen, néztem én is benchmark táblákat, de nekem a 3dmark pontszámok nem sokat mondanak, nem tudom, az a valóságban mit jelent. Ebben tudnátok segíteni?
Pl: "a 630m másfélszer gyorsabb mint az 520m" vagy valami ilyesmi, %-ban kifejezve.Vagy hogy az említett játékoknál kb mekkora FPS növekedést jelentene a csere (tudom, ez sok mindentől függ, minden játéknál más és más, de úgy kb.)
De leginkább, a lényeg: 30 ezret megérne e rászánni a cserére, mennyivel mennének jobban a játékok általánosságban.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
talmam
tag
Sziasztok egy gyors kérdés mi éri meg jobban ? 7870 CF vagy 7970
jelenleg 1 Asus HD7870-DC2TG-2GD5-V2 van a gépben de 3D játszogatáshoz kevés mondjuk nem életbevágóan fontos csak ha a monitor alkalmas rá akkor jó lenne használni )
köszi a válaszokat -
syberia
veterán
-
cashback
őstag
Üdv.
Létezik hogy GT520-as kártyából adtak ki 64 és 128bit-es verziót is?
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
jenei0330
tag
-
jenei0330
tag
-
jenei0330
tag
válasz BomiBoogie #27346 üzenetére
igen
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. VGA összehasonlítós oldalt tudnátok nekem adni?
KöszönömNem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Sixty21
aktív tag
válasz BomiBoogie #27349 üzenetére
ezer hála
lehet én vagyok a vak de nem találok olyan funkciót
amúgy egy 5670 vga-t meg egy nvidia 220gt 1gb-ot szeretnék össze hasonlítani melyik a jobb.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest