Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz Rivaul #27201 üzenetére
De az apu a HD 6000-s sorozat (HD6450) és nem hiszem hogy együtt is menne egy kisebb HD kártyával...
Meg aztán nem hiszem, hogy egy HD7770 szintet hozna, a kártyán GDDR5 ramok a gépben DDR3 ramok.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz BomiBoogie #27203 üzenetére
1, Akkor jól gondoltam
2, Biztos hogy nincs összefüggés, de a kártyán lévő GDDR5 ram órajele (4000 Mhz) is gyorsabb, mint az alaplapi DDR3 (1600 Mhz), e mivel teljesen más így ezt a tényt nézni értelmetlen, külön külön persze de együtt nem hiszem.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Rivaul
addikt
válasz BomiBoogie #27203 üzenetére
Azt tudom hogy azzal igen s fölötte már semmivel de alatta se
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
NyuszyCaster
senior tag
sziasztok
csoda történt!!
a kártyám volt tulajdonosa 3k t akar vissza utalni nekem hogy gariztassam le a karit
HTC desire 500
-
imrex6
tag
válasz NyuszyCaster #27206 üzenetére
Vannak még jóindulatú emberek! (főleg ha annyi elég rá bár ezt nemtudom)
-
NyuszyCaster
senior tag
uraim nem vagyok bolond de lenne egy kérdésem
ez mire való mejdnem egy millioért??
AMD FirePro W9000 6GB DDR5 PCI-Express
HTC desire 500
-
Rivaul
addikt
válasz NyuszyCaster #27209 üzenetére
Grafikai tervezésre, játékok készítésére. S még nem is olyan drága ilyen célokra.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz NyuszyCaster #27211 üzenetére
Kicsit le kategorizáltad amit írtam Persze hogy lehet rajta játszani! Csak nem arra a piacra van elsődlegesen.
-
Rivaul
addikt
válasz NyuszyCaster #27213 üzenetére
Nézd meg a PNY Quadro kártyákat. PL: EZ nevetséges a teljesítménye számodra de még is annyi mint egy "csúcs" kártya. Más a felhasználási terület.
-
Rivaul
addikt
válasz NyuszyCaster #27215 üzenetére
1 gigás bőven elég. Mivel játékra kell gondolom, ha nem elég akkor maga a kártya se elég már a feladathoz. Ha van még hasonló kérdésed privátba kereshetsz mindig, úgy nem telítődik a topic
-
Buci21
addikt
válasz NyuszyCaster #27215 üzenetére
1 gigást, a HD 7770-nél nem a memória lesz kevés, előbb fogy el a kakaó, minthogy láthatnál bármi előnyt a 2 gigából
-
Zunex
tag
Szasztok!
Egyy Sapphire 6870 tulajdonosa vagyok és lenne egy problémám vele. Amikor bekapcsolom a gépem akkor maxon fúj és 4-et pittyeg a gép. Újraindítom ugyan ez. Csak akkor indul el a gép, ha lenyomom a tápot és várok 5 másodpercet. Visszanyomom a tápot és minden megy, ahogy szokott. Valaki tudna ebben segíteni? Próbáltam biosban mindent egyesével. 1x volt az, hogy mindent visszaraktam gyárira bioszban és a hiba eltünt. Másnap bekapcsoltam a gépet és folytatta ezt tovább. Valaki találkozott ezzel vagy ki tudna segíteni?Üdv, Zunex
-
Buci21
addikt
nekem is egy ugyanolyan kártya csinálta, tápot cseréltem s tádá megy
szerk: akk ne cserélj tápot. Ha a lap 4et pityeg, az tuti VGA hiba. Nekem nem csipogott, szal lehet, h nem ugynarról van szó, most egy Enlight 450W-os szervertáp az új büszkeségem, ezzel nem csinálja. Előtte Codegen 430-as volt.
[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
nem akarok okoskodni...
De lehet hogy az ASrock köszön el szépen lassan nincsenek jó tapasztalataim az ASrock lapokkal még annó a PCI-E korszak elején volt valamilyen ASrock lapom pontosan nem tudom már milyen de a kari azt hiszem x1950 pro volt és valami ilyesmit müvelt a gép vele egyik napról a másikra
kipróbáltam a karit másik gépben és tökéletesen ment (és talán még ma is megy..) s próba után vissza a kari a gépembe és megint ugyan az nem indult csipogott majd egyszer csak nem csinált semmi.....
NEm akartam senkit megsérteni megbántani az ASrock lappal kapcsolatban és főleg nem akarok általánositani!!!!
szinte kizártnak tartom hogy a táp vagy a vga a hibás
[ Szerkesztve ]
HTC desire 500
-
Buci21
addikt
válasz NyuszyCaster #27226 üzenetére
nekem is Asrockom van szóval nem tudom, ezt most mire véljem xD
-
Zunex
tag
válasz NyuszyCaster #27226 üzenetére
Tudom, az asrock nem a legjobb és õszintén megvallom az elsõ gondolatom a lap volt. Eddig nem volt gond vele. Gondoltam csak vmi fail vagy kihúzódás. Utána be is bizonyosodott mert másik gépben simán jól muzsikált a kártya. Csak gondoltam van rá megoldás, de kifogytam az ötletekbõl.
[ Szerkesztve ]
-
Gus-T.
tag
Eligazítanátok a témában?
Adott egy i72600k + ASUS sabertooth P67 + 16G ram + 256 samu SSD
és egy EVGA 580gtx 3GMostanában el kellett kezdenem 3Dmax és Cinema 4D-t használni és hát a renderidő... noss hát nem erre van a gtx, tisztában vagyok vele. (tudom firepro vagy quadro)
De olvastam, hogy többeknek sikerült egy pc-be összerakni a két karit (volt: gtx + firepro, és volt gtx + quadro)
Annak ellenére, hogy többen is határozottan állították, ilyet nem lehet.Szóval egy 580 mellé mit ajánlotok ? (3Dmax és Cinema 4D -hez)
Ill a legfontosabb:
- ennek a telepítési metódusáról tud valaki megbízható infókat?
- melyik kártyáról van meghajtva a monitor és hogy mondom meg a 3D-nek hogy a a fire/quadro-t használja a rendernél, de ha épp nem 3D-zek akkor term a gtx-et használja?Ja és sima 2 monitoros rendszerem van kiterjesztett asztallal... semmi faxni.
TUDOM nem egyszerű, de talán el tudtok irányítani... köszönöm.
-
petakpa1
őstag
Video és flash gyorsítás szempontjából számít az, hogy adott Radeon HD szérián belül milyen a kártya? Pl 4350 e szempontból ugyanazt tudja mint a 4650 vagy 4670?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz BomiBoogie #27234 üzenetére
Összehasonlítottam a kártyákat GPUreview-on
4350 80 shader processor 600 MHz-en
4650 320 shader processor 600 MHz-en
4670 320 shader processor 750 MHz-en
A kérdés igazából az, hogy video és flash gyorsítás szempontjából számít e a shader processzorok mennyisége illetve órajelük mértéke?Pl. előfordulhat-e olyan, hogy egy magas bitrátán tömörített h.264 videó egy 4350-en már akad de a 4650 még elviszi a több shader processor miatt,
vagy 4650-en már épp akad, de a magasabb órajel miatt 4670 meg még épp elviszi?Vagy videógyorsítás szempontjából csak az számít, hogy mindhárom kari HD4xxx szériás?
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz BomiBoogie #27236 üzenetére
Ok köszi, nekem is ez volt logikus, de gondoltam jobb ha valami szaki megerősíti
Órajellel mi a helyzet ha videogyorsítás a cél, akkor 4650 vagy 4670 inkább?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
varmi2
nagyúr
válasz petakpa1 #27235 üzenetére
Üdv!
Hagy mondjak ellent a többieknek. Persze egy játéknál számít hogy hány shader processor van az adott gpu-ban, illetve a frekvencia is. DE videonézésnél, és flash gyorsításnál nem. a 4350-es ati, ugyan annyira jó, mint a 4670-s, ha a filmnézés a lényeg, nincs különbség. Nekem jelenleg egy alaplapi hd3200-as ati vga van, ami 40 shader magot számlál 500MHz-en. És a legbrutálisabb killa semple mkv film is röccenésmentes.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
petakpa1
őstag
-
varmi2
nagyúr
válasz petakpa1 #27242 üzenetére
Nekem az adatlapomon látható (athlon2 x2 250) A barton az talán tényleg kevés. De ha a barton kevés lenne akkor kevés lesz minden videokártyához is, mert ez a hardveres videolejátszást minden általad felsorolt kártya támogatja.
NyuszyCaster: bár most nem asrock lapom van, de nemrégiben volt (asrock 880G ext.3), és teljes mértékeben meg voltam elégedve vele. Sosem volt semmi gond vele, és húzni is tudtam a phenomot benne rendesen. És el is kényeztettek, mert jött új bios és belemehetett bármilyen fx proci is.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Dominó85
addikt
válasz NyuszyCaster #27245 üzenetére
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapom van - 25k volt!
Nyilván minél többe kerül valami, annál jobb az anyaghasználat, az alkatrészek minőségének ellenőrzése, az összeszerelés, no meg a tudás. Az Asrock-nak volt régen egy igen rossz periódusa, de ma állítom neked az egyik legjobb, megbízható márka. Személyes tapasztalatból elég gáz fikázni egy márkát. Nekem például a Gigabyte és Sapphire márkákkal vannak rossz tapasztalataim. Na és? Nem veszem meg. Ennyi, attól még nem kell lefikázni és általánosítani.* Péter - 06302461862 *
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata GeForce 9600GT tuninggal? Én a saját Leadtekemen egészen derék órajelet hoztam ki Afterburnerrel, ami eddig stabilnak bizonyult:
GPU: 650 -> 750 Mhz
Shader 1600 -> 1800 Mhz
RAM: 900 -> 1000 Mhz (ezt nem is erőltettem tovább, mert a ramok eleve 1 nanosak, és nincs rajtuk hűtés)Terhelés alatt max 54 fok AC Accelero L2 Plus hűtéssel minimum fordulaton.
Jól gondolom, hogy ezt tovább erőltetni nem nagyon érdemes? Így is eléggé szép eredmény szerintem.
-
mcs
veterán
válasz BomiBoogie #27248 üzenetére
Legújabb játékokat élből kilövöm, mert a többségüknek egyrészt minimum erős 4 magos proci kell, másrészt kb. háromszor erősebb kártya is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest