Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
ASUS USB AC54 B1 wifi adapter USB 3.0-as. Viszont hiába dugom a 3.0-ás USB helyett, csak 2.0-val csatlakozik.
AMD MSI B450M PRO VDH PLUS alaplap, W11 (De W10 alatt is ilyen volt).
Nem lehet valahogy USB 3-ra állítani?
Köszönöm!
-
BTom1970
tag
Van egy router, DHCP lekapcsolva rajta. Ilyenkor hogyan tudok belépni a menüjébe?
Windows csatlakozott hozzá mert, "Csatlakoztatva" van. Jelszót elfogadta.
192.168.0.1 és 192.168.1.254 stb. ilyenekkel nem tudok belelépni."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
tag
válasz Csupingo #132303 üzenetére
Át lett már soxor állítva. Bútorokat kéne elpakolni, hozzáférni sem egyszerű. Ezért gondoltam, hogy belelépek, le szeretném állítani, hogy ne szórja a jelet feleslegesen. Talán zavarja az új routert.
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
tag
válasz Grave_444 #132307 üzenetére
Ez a program csak a laptopot, telefont és az új routert hozza ki. A régiről semmit.
DHCP-t leállítottam leutóbb benne, de a SSID-je látszik. Net előfizetés sincs rajta már egy ideje. De szórja a jelet, ezért állítanám már le."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
törölt tag
válasz BTom1970 #132317 üzenetére
Kapcsolódj rá a régi routeredre wifin, és a indíts egy parancssort rendszergazda üzemmódban. (Keresőbe írd be cmd és a megjelenő parancssor alkalmazás alatt ott lesz, hogy futtatás rendszrgazdaként.) A parancssorba írd be az ipconfig szót majd üss egy entert. A default gateway lesz a routered IP címe, amivel már elvileg be tudsz lépni a felületére. De én kihúznám a konnektorból valahogy.
-
BTom1970
tag
válasz #85619712 #132318 üzenetére
Default Gateway nem volt.
IP cím a 169.255.90.180 vagy valami ilyesmi volt, amit akkor kap ha nincs rendes IP cím.Kikapcsoltam az újat, de a régi így se láccik. Marad a pakolás, ennyit már nem ér meg.
Köszi azért!"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
NextDNS-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hogyan tudnám tiltani a teljes google adservices-t? Elvileg az általam választott szűrőlisták is blokkolják, - azért gondolom mert a https://analytics.google.com/ weboldalt nem jeleníti meg - viszont ha rákeresek mondjuk a "cipő" szóra, akkor simán feldobálja az AD-vel kezdődő találatokat, jobb oldalon Ads·Shop now keretekkel stb.
Denylist-be ezek vannak még tiltólistán:
*.www.googleadservices.com*.partner.googleadservices.com*.pagead2.googleadservices.com*.googleadservices.com
NextDNS a routeren van.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
celafat
aktív tag
Sziasztok. Ismer valaki olyan programot, amivel mp4 kiterjesztésű videókból lehet levágni a végét? Jó lenne ingyenes, de ha jól működik, akkor akár fizetős is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz mezis #132298 üzenetére
kicsit tesztelgettem, azt vettem most eszre, h elsosorban Skype videohivasnal tortenik ez, h alig/lassan porog fel a hutes, es felmegy az SSD 63 fokra. ez normalis?
normal hasznalat, bongeszes, kis jatek alatt ugy nez ki, mukodik.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz Pyttawrx #132327 üzenetére
koszi, h kikerested, akkor emiatt gondolom nem erdemes aggodni.
viszont az tovabbra is bosszanto, h ahogy latom, leginkabb akkor porog fel a hutese a laposnak, ha a proci melegszik - nyilvan ertheto - de ujratelepites elott nem tapasztaltam ilyet, h Skype videohivas kozben nem hut, vagy csak alig, es felmaszik 64-5 fokokig. a HDS monitorozo program mar regota fut a hatterben, feltunt volna, mert ugyanigy volt beallitva a hatarertek.
elvileg minden driver fent van, a Win10 energiamanagement profil is ugyanaz, az oprendszer up to date, nem tudom, mi baja lehet akkor.
ahogy nekem tunik, a videohivas folyamata melegiti a gepet, de nem annyira, vagy a procit nem annyira, h triggerelje a hutest, csak amikor mar ilyen magas tartomanyban van az SSD. nem tudom, h ez esetleg nem jatszik kozre?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Gyanítom, hogy a téma saját topikjában hiába várom a választ, ezért ha nem gond felteszem a kérdést itt is. Engem olyan, rendszerpartíciómentő progi érdekelne, ami hordozható (portable) és lehetőség szerint ingyenes. Cél az, hogy egy pendriveról futtatva le tudja menteni a rendszerpartíciót egy másik adattárolóra és természetesen később vissza is lehessen állítani vele a képfájlt egy másik merevlemezre, akár Win alól, akár a saját bootolós megoldásával, ha van neki olyan. Az sem lenne hátrány, ha hozzáférhetőek lennének a lemezképben tárol állományok is. -
kocsiska15
tag
erre esetleg valaki valamilyen tippet..? vagy egy másik topik ahol rákérdezhetek?
-
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #132336 üzenetére
Talán a tápegység, vagy a vga sípol nagyobb terhelés, több fps esetén. Ez akkor is előfordulhat, ha viszonylag nagyobb teljesítményű a vga és nem "szeretik egymást" a táppal. Véletlenszerű felállásokban is előjöhet, ezért is szokott megoldódni a vga, vagy a tápegység cseréjével.
Ha tudsz, akkor érdemes másik tápot szerezni és azzal is tenni egy próbát.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kocsiska15
tag
válasz Csupingo #132337 üzenetére
Köszi a választ!
A helyzet az, hogy ez idle-ben, böngészésnél van, játék vagy egyéb terhelés közben nem tűnt fel. És nem igazán sípolás - legalábbis nem folyamatos a hang, szakadozó, tehát mintha a venti forgásával lenne kapcsolatban. Ezért is figyeltem a VGA adatait és tűnt fel, hogy a 750 RPM körül adja ki a hangot.
Sajnos cuccokat nem tudok bele szerezni most, úgyhogy ezzel így jártam.
Még megpróbálok angolul guglizni, ill. ha más nem valahogy megpróbálom átállítani a GPU ventijének beállításait, elkerülve, hogy 750-en menjen... (bár ezt most így alapból fogalmam sincs hol és hogyan lehet). -
Csupingo
veterán
válasz kocsiska15 #132338 üzenetére
Nekem is sípolgat kicsit a tápom böngészésnél is, pedig nem annyira vacak. Régen valami Vargáné kiadás kergetett az őrületbe, le is kellett cserélnem. Sajnos ez ilyen, de az is lehet, hogy neked lesz igazad és a ventilátor csinálja.
A ventit szerintem lehet állítani a vga driverben, vagy pl. msi ab-vel is. Kérdezz rá a kártya topikjában, vagy a driver topikban.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
inf3rno
nagyúr
Windows és Linux közötti dual bootnál megoldható valahogy, hogy a Windows-on ne kelljen mindig beállítani az órát?
Buliban hasznos! =]
-
Vismajor01
addikt
A google sir h teli a tárhelyem.
Hogy a fenébe tudom letölteni az összes képet egyszerre? Nincsenek albumban, csak backup mentései a képeknek.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
inf3rno
nagyúr
-
nagyúr
Van egy canon szkennerem, ami usb-ről kap áramot. Nincs rajta kikapcsoló, ennek következtében minden gépindulás, alvásból felélesztés esetén kalibrálja magát. Nem csinálja túl hangosan, viszont felesleges, hogy naponta akár 8-10 alkalommal elvégezze, mivel ritkán használom. Kihúzgálni nem szeretném a kábelt, így azon agyalok, hogy az usb aljzatot tiltom le arra az időre, amíg nem akarom használni. Mi lenne ennek a legpraktikusabb, leggyorsabb módja?
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Holnap vagy holnapután tervezek venni egy félkonfigot itt HA-n: lap, proci hűtővel, memóriák, ssd, táp. Viszont az eladónak nincs még itt pozitív értékelése. Azt beszéltem meg vele, hogy lemennék hozzá, és kipróbálnám vásárlás előtt, amibe bele is egyezett. A kérdésem az lenne, hogy mivel lenne érdemes gyorsan letesztelni az említett alkatrészeket, illetve lecheckolni, hogy minden oks. A hangsúly a "gyors"-on van, nem akarnék több órás memória tesztet elindítani, kivárni. Sose vettem még használtan gépet, csak egy laptopot, de azt is csak a próbaterembe, videók, zenék lejátszására, nem elsődleges gépnek. Kértem az eladót, hogy az ssd-ről mutathatna egy hdd sentinelt, de állítása szerint nincs a gépben se ssd, se a táp. Majd visszek egy ssd-t win-nel telepítve, amin van hdd sentinel, és ránézek.
Minden tanácsot szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok