Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz BestofJAVA #132400 üzenetére
Akkor lehet, ha USB-n a standard 512e helyett 4Kn illetve 4Ke logikai / fizikai szektorméretet használ a külső HDD (lásd 4Ke vs 512e), akkor az MBR korlátja egészen 16 TiB-ig kitolható. Viszont ezt a külső HDD-nek támogatnia kell USB-chip firmware szinten - amit Windowson pl. így (is) lehet lecsekkolni - , máskülönben nem működik. Vagy ha alapértelmezetten nem támogatja, akkor másik opcióként a gyártónak kell biztosítani olyan programot, amivel utólag lehet módosítani, lásd pl. az egyes WD My Passportok esetében a WD Quick Drive Format programot és az XP kompatibilis módot (4Kn ill. 4Ke), annak eredményét.
"Ha odaadom a Linuxnak, formázza és particionálja, de csak 2 terát képes aztán használni MBR-ként.
Egyelőre a Windows-ban készített MBR sem jutott tovább, de szeretném."Ha USB-n 512e szektorméretet használ a külső merevlemez, akkor nem meglepő és ez esetben nem fog menni MBR alapon a 2+ TB particionálása, meg nyilván nincs olyan hogy "több kicsi MBR" és társai.
[ Szerkesztve ]
-
BestofJAVA
tag
válasz King Unique #132401 üzenetére
Köszönöm gyors és hozzáértő válaszodat.
Esetleg tudnál javasolni konkrét USB HDD-t vagy SSD-t?
Lehet 16TB vagy akár kisebb is. Már 2TB MBR usb disk is alig van, hát még nagyobb, ami usb-chip firmware szinten támogatja a 4Kn illetve 4Ke logikai/fizikai szektorméretet.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Matyflakes17 #132396 üzenetére
Egy szóval nem mondtam hogy a VGA lenne a hibás. Akkor tényleg csíkozna, vagy elmenne kép, de gép nem kapcsolna ki. Így még mindig azt mondom, hogy vagy táp hiba vagy valami túlmelegszik. Procit nem írtál mert ha AMD FX és nincs normális VRM hűtés az alapon akkor bizony az alaplap is tilthat, bár kétlem, hogy ilyen kártyák mellett még FX-el szerelt gépet hajtanál.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Doky586
nagyúr
válasz BestofJAVA #132400 üzenetére
Nem fog sikerülni. De minek..???
-
HARDVERAPRÓD
válasz Matyflakes17 #132393 üzenetére
Szia. a 390x 275W-os, és 600-as táp kell neki minimum, a 2070s 215W, és 550-es táp kell neki minimum, Neked mi van most? Ha lehet pontos típust írj. És mi a konfigod?
[ Szerkesztve ]
-
-
total90
veterán
Hali,
van egy problémám és sehogy sem jutok egyről a kettőre.
Adott egy Word dokumentum, ahol sok ábra, kép stb. be van illesztve. Ezt ha PDF-ként akarom menteni, akkor a sima szöveg nem jelenik meg, csak a képek és ábárk.
Valakinek ötlet?
Office 365 Single + Windows 10, mindkettő aktuális verzió.
Ha Acrobat DC-ben akarom a Word dokuemntumot átalakítani, akkor ugyanazt az eredeményt kapom.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Matyflakes17
kezdő
Üdv adott egy r9 390 8gb (rog strix) 1napja vettem beleraktam a gépbe semmi baj nem volt felismerte illesztö programot felraktam stb ! elinditottam a Wowot ment semmi baj fullhd 1080p . de mikor már izmosabb játékot akarok elinditani valamikor még bejön de rá 1-2 perc mulva fekete kép és úgy marad ! pasztázás megvolt 700 wattos táppal néztem ! a konfigom
i7 10700k
32gb ddr4
asus rog alaplap
valakinek valami tippje esetleg ha a grafikus processzor haldoklik a wow miért indul el és akkor semmi baj nincs a géppel ! válaszokat elöre is köszi ! -
HARDVERAPRÓD
válasz Matyflakes17 #132409 üzenetére
Gyártói oldalról szedted a drivert? Vagy windowsra hagytad? Táp pontos típusa, a lap pontos típusa?
-
King Unique
titán
válasz BestofJAVA #132402 üzenetére
Már említettem az előző válaszban olyat aminél megoldható, lásd a 2,5"-os WD My Passport, + pl. az ADATA HD830 sorozat 4-5 TB-os modelljei is ilyenek, meg az összes 2+ TB-os külső HDD amit gyárilag FAT32 - annál is alapesetben 2 TB a max. kötetméret, ellenben 4Kn/4Ke alapon már 16 TB - fájlrendszerre formázva forgalmaznak.
Egyébként meg ezzel a 4Kn/4Ke megoldással leginkább a 32 bites Windows XP miatt szórakoztak a gyártók, az nem kezelte a GPT-t és azért annál csak az MBR volt opció, de mivel mára már kikopott az XP és azzal együtt az ilyen megoldások is nagyrészt, illetve már egyre kevésbé jellemzők.Aztán amúgy miért kérdezed, csaknem XP-hez akarod használni? Másik ok az egyes (nem feltétlen mindegyik) tévé, médialejátszó és társaik készülékek, illetve azokon lévő buta, GPT-t nem ismerő OS-ek lehetnek. + Még egyes routereknél szokott olyan lenni, hogy az adott fájlrendszernél jóval kisebb kötetméretet kezelnek mint ami normál esetben lehetséges (példa), de azon jó esetben a firmware frissítésével lehet javítani. Ellenkező esetben viszont felesleges ezzel az MBR - 4Kn/4Ke megoldással szórakozni, a mai modern desktop OS-ek eleve kezelik a GPT-t.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Matyflakes17 #132409 üzenetére
Első körbe én a helyedben leszednék ilyen 3trémárk és hasonló programokat.
Nézd meg azokkal is ,hogy meghal e...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy deep cool-os cpu hűtő jelentősen hangosabb, mint a gyári inteles hűtő (Asus H81M-C, I5 4590-es rendszer mellett). Pedig kinézetre komolyabban tűnik, kicsit nagyobbnak tűnik mind a hűtőborda, mind a venti a gyárihoz képest. Például bekapcsolás után megnézve a biosban a gyári inteles hűtő 1400 rpm-en forog, majd kihúzva és gyorsan átdugva a deep coolos pedig 2000-en. 1440p60-s youtube videó alatt a deep coolos hűtő brutális hangerővel ordít, mintha egy porszívó lenne. A biosban egyszer hasonló hanghatás mellett több mint 3k-s rpm-et mutatott. Ugyanez a deep coolos hűtő Asus H81 Plus, Intel G3250 mellett a fent említett 1440p-s videónál, minimális hangot bocsát ki. Gyengébb proci, azt várná az ember pont hogy ennél kellene nagyobb hűtési teljesítmény, azaz hangosabb hűtő.
Itt egy kép a két hűtőről: [kép]
Mi lehet a gond, az oka, ennek a jelenségnek? -
-
SOAD19
addikt
válasz Cs1csó #132414 üzenetére
Nem, ez már komoly.
#132416 Csupingo
Ha jól rémlik a gyári se rézmagos. A deep cool biztos nem az. Nem hiszem, hogy nem feküdt volna fel jól, mert már elindítás után, a biosban magasabb fordulaton (1400 vs 2100), ezzel együtt jóval nagyobb hanggal működött a gyárihoz képest.
-
Csupingo
veterán
válasz SOAD19 #132417 üzenetére
Nekem az új i5 4570 mellé rézmagost adtak, csak azért kérdeztem. Mondjuk engem nem zavart a gyári intel hangja sem. A c2q q8300-at és a 4570-et is azzal használtam évekig. Annyi hátránya volt, hogy max. háromnegyed évente ki kellett pucolni, mert a porcicákat elég szépen összeszedte és amiatt már megnőtt a venti fordulatszám és az alapzaj is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
SOAD19
addikt
válasz Csupingo #132418 üzenetére
Végül én is maradtam a gyárinál (pár napja vettem mindkettőt), nem hangos túlzottan, és amúgy se játszok, ill. használom a gépet komoly feladatokra. Csak érdekelt, hátha van valakinek tippje, hogy mitől pörög túl annyira, az a Deep cpu hűtő. A másik lappal már furcsa módon halk, nem igazán értem az okát.
-
Csupingo
veterán
válasz SOAD19 #132419 üzenetére
A G3250 egy 53W-os 2 magos proci, a 4590 meg 84W-os 4 magos, azért az több hőt termel gondolom.
Már nem emlékszem pontosan, de gondolom itt is lehet ventilátor görbét állítani a biosban. Esetleg kicsit engeded melegedni, cserébe nem forog olyan gyorsan. Keresel valami arany középutat, aminél nem túl meleg és nem túl hangos.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Csupingo #132420 üzenetére
"A G3250 egy 53W-os 2 magos proci, a 4590 meg 84W-os 4 magos, azért az több hőt termel gondolom."
Ok, de már bekapcsolás után egyből gyorsabban pörög. Nem hiszem, hogy mire belépek a biosba azalatt sokat melegedne, ami indokolná ezt. Főleg, hogy úgy is kipróbáltam, hogy ment a gyárival, majd kihúztam, bedugtam a másikat, és lényegesen hangosabb volt.
-
Marci112233
addikt
válasz Csupingo #132420 üzenetére
Hogy úgy mondjam jó ideje nem használok gyári Intel procihűtőt. Oka az hogy van egy komolyabb hűtőm akkor miért használjak gyárit. Az viszont meglepett mikor vettem a mostani i5 6600-asomat hogy nem is rézmagos a hűtő, ráadás vékonyabb az alumínium hűtőborda vastagsága is mint a korábbi 775-s platformú C2D E7400-asé volt. Azon volt utoljára gyári hűtő, de 1 évig, mert azt is váltottam egy CM TX3-ra. Majd prociváltás után (C2Q q9550) a TX3-at egy CM 212EVO-ra ami mai napig meg van és az hűti a 6600-at.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
BestofJAVA
tag
válasz total90 #132407 üzenetére
Valószínűleg takarják a képek a szöveget. A képek sarkában Wordben megjelenő rendezővel beállítottad, hogy a szöveg ne kerülhessen a kép mögé?
Jól exportál pdf-be az OfficeSuite pc verziója. Elvileg egy hónapig ingyen kipróbálható, de tőlem az első használat után már kért kódot. Talán több szerencséd lesz, illetve az az egy használat is elég lehet neked. Jól exportál, de nem feltétlenül ugyanúgy, mint az eredeti fájl. Persze a Word is képes erre, úgyhogy nem garantálom, a másik jobban exportál. A Word kétféleképpen is képes, nagyobb illetve minimum méretben, biztosan láttad az Export menüben.
Végső esetben Wordben Teljes oldal megjelenítése, Teljes képernyő, oldalanként screenshot, és ezeket fűzd össze pdf fájllá (például pdf utils Androidon). Akkor pontosan ugyanolyan lesz, mint az eredeti.
[ Szerkesztve ]
-
BestofJAVA
tag
válasz King Unique #132411 üzenetére
Igen, Linux TV. Épp volt firmware frissítés, látszólag semmi nem változott - díjaznám, ha ettől felismerné a GPT-t.
Ő maga FAT32-re formáz felvételhez, és külső videót NTFS-ről játszik le. -
Csupingo
veterán
válasz hardcore334 #132427 üzenetére
Irfanview van nekem a gépen, most próbáltam, az megnyitja. A telefonon nem tudod átállítani, hogy más formátumban (pl. jpg) mentsen?
-
Csupingo
veterán
válasz hardcore334 #132429 üzenetére
A pluginok is telepítve vannak?
Nálam jó szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz hardcore334 #132431 üzenetére
Ingyenes. Előbb letöltöd a programot a download gombbal, aztán az alatta lévővel a plugineket és sorban feltelepíted.
-
nagyúr
válasz hardcore334 #132427 üzenetére
Kamera beállításai közt nincs olyan, hogy mentés raw formátumban? Azt kapcsold ki.
-
titetoyz
tag
valaki találkozott már ilyennel?
[kép]
-biosban is ugyanez fogad
-driver update, remove nem segít
-nincs elnyomva semmi a billentyűzeten
-bios reset nem segít -
misirulez
senior tag
Sziasztok
két ssd is volt a gépemben mindkettőn külön w10 telepítés.
Az egyik op rendszer csinált rendszerfrissítést és azóta nem lehet bekapcsolni, plusz ha a működő op rendszerből megpróbálom megnézni annak az SSD-nek a tartalmát már ez sem sikerül.Milyen programmal tudnám valahogy mgementeni az ezen az ssd lévő fileokat?
az nem baj ha az oprendszert már sosem tudom újra elindítani, simán újratelepítem ez nem gond, csak néhány fontos filet akarnék megmetnenipróbálkoztam azzal, hogy bootolosnál mikor ealakda felajánl javítási lehetőségeket, pl "restore system" vagy ilyesmik, de ehhez jelszót kér, amit nem fogad el. Telepítésnél nem hoztam létre microsoft accountot egyszerűen csak belépésnél kellett egy jelszó... de ezt nem fogadja el. De igazabol már nem is érdekel hogy be tudjam bootolni. elég csak néhány fontos file lementése
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
nem bírok rájönni hogy tudnék alias-t csinálni amivel PowerShellben tudnék ügyködni.
Konkrétan youtube-dlp-vel szeretnék videókat letölteni. Ehhez megvan nekem a kiforrott parancs:yt-dlp -i -o "D:\Youtube\%(upload_date)s - %(title)s - %(height)sp.%(ext)s" --ignore-config --hls-prefer-native -f bestvideo[height<=1080][ext=mp4]+bestaudio[ext=m4a]/best[ext=mp4]/best --sponsorblock-mark sponsor,intro https://www.youtube.com/watch?v=VpXLX0xF2rM
Azt szeretném elérni hogy letöltéshez elég legyen nekem
yt https://www.youtube.com/watch?v=VpXLX0xF2rM
-ot futtatni, vagyis a fenti hosszú parancsból URL-t leszedve ez menjen ayt
alias alatt, ami után bemásolva az URL-t azt a szokásos módon letölti. Egyelőre se doskey se PATH-ba tett .cmd batch fájllal sem sikerült4 8 15 16 23 42
-
updog
őstag
Sziasztok! Találtam 2001-ből egy exe-t a régi iskolámról, ilyen bemutató alkalmazás szerűség, ami (parasztosan, Total Commander viewerrel megnézve legalábbis ) Delphiben lett írva. Van benne egy csomó galéria, amiknek a képeit a kevésbé hatékony print screen helyett szeretném valahogy kinyerni a binárisból. A triviális megoldásokat megpróbáltam (google első két oldal, nem adok keywordoket mert nem tudom hol a warez határa a decompile/resource extract témában), nem igazán jártam sikerrel. Valakinek van ötlete?
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Matyflakes17
kezdő
Üdv valakinek volt már Memória hibára vonatkoztató élménye (Videókártyára értem ) benchmarkot futtatam megfött a kép 1 perc után ! ha pl kisebb játékokon játszok semmi gond nincs ! de ha terhelem nagyobb játékkal fekete képernyö ! bios gyárira vissza állitva (a karinak) , ujrapasztázva , 800wattos táppal üzemeltettem ! r9 390x vgárol van szó !
-
ricsi99
addikt
válasz Matyflakes17 #132444 üzenetére
Fogsz egy asztali ventit ,leveszed a gépház oldalát és oldalról ugy fújod ,hogy a vga memória moduloknak is legyen hűtése..
Ha így is fagy akkor próbáld meg csökkentett mem/core órajeleken.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Matyflakes17 #132449 üzenetére
Msi afterburnert-t használom ilyesmire
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok