Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Ez a CIS pontosan micsoda? Van olyan, hogy CIS benchmark hardeninghez, de gondolom az más.
Buliban hasznos! =]
-
Márk
senior tag
válasz w.miki #131205 üzenetére
Nyiss egy parancssort.
diskpart
list disk
itt kilistázza a gépen lévő vinyókat
megjegyzed azt a számút, amelyik az újonnan kapott vinyó
select disk *.* (*.* az újonnan kapott vinyó száma)
list disk (megnézed, hogy a csillag biztosan az újonnan kapott vinyó számánál van)
clean (letörli az újonnan kapott vinyó teljes tartalmát és partícióit)
exit
vezérlőpult---->felügyeleti eszközök----->számítógép-kezelés----->lemezkezelés
kilistázza a gépen lévő vinyókat
az újonnan kapott vinyón jobb egérrel kattintás----->lemez inicializálása, aztán elindul a varázsló ahol lehet formázni
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
w.miki
veterán
válasz Doky586 #131206 üzenetére
Köszönöm, köszönöm, és köszönöm
HDD sentinel szerint kondíció 69% Jó
A lemez felületén található 24 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 5 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezzel tudok valamit csinálni/javítani?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Kékes525
félisten
Hogyan lehetséges az, hogy az egyik gmail-es címemről írok egy levelet, de a másik gmail-es címemre jön vissza az, hogy a címzett ismeretlen. Thunderbird-el írtam, új üzenetként.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Tud esetleg valaki segíteni? A Steam-en szeretném megvenni az orange box-ot és a portal részeit. Kosárba rakom őket, majd beírom a bankkártya számomat. Idáig minden oké, ez után elfogadom a szerződéi feltételeket és rámegyek a folytatás gombra. A gomb lenyomva marad és mintha lefagyna az oldal, nem történik semmi. Tegnap kétszer, ma egyszer próbálkoztam, egyszer sem sikerült a vásárlás. A kártyám érvényes és van is rajta pénz. Mi lehet a gond? Esetleg a firefox helyett másik böngészővel próbálkozzak?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz JóGéza #131216 üzenetére
Bankkártyám számát írtam be. Paypal-ról nem akarok fizetni. Egyszer próbáltam azzal fizetni, akkor is kb 1000 Ft-tal többet vont le. Ezzel a megoldással én is meg tudnék gazdagodni, ahogy paypalék csinálják...
szerk.: Most letöltöttem a steam-et és ott vettem volna meg, ezt dobta ki:
Mi a jó büdös franc szórakozik? Se W10-en se W7-en nem lehetséges a fizetés. Egyébként szoktam vásárolni bankkártyával különböző oldalakon, de még sose volt semmi gond. Vagy be kell állítani valamit steamen?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
galervin93
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon található gépben volt egy VGA, amitől megváltam. Azóta bekapcsoláskor a monitor a legritkább esetben ad képet, pedig jelzi, hogy DVI-D-n van (lenne) csatlakoztatva, de valamiért a kép már nem jön át, és el is megy energiatakarékos módba. Ilyenkor nyomok egy restartot (nem ki-bekapcs, hanem a dedikált restart), és simán működik. Mit lehetne ezzel tenni, hogy már első bekapcsolásra menjen minden flottul?Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sutyesz96
őstag
sziasztok,
Asztali pc-mhez vettem egy ilyet: [link]
Minden oké vele, annyi a problémám hogy nem működik.A mikrofon és a fülhallgató bemenet külön van, ezért volt szükségem egy ilyenre. Az elosztóba egy earpods van dugva, és valamiért egyik program sem akarja headsetként kezelni, nem veszi fel a hangom. Hogy lehetne működésre bírni?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz sutyesz96 #131221 üzenetére
Az Apple előszeretettel használ más jack kiosztást a szabványhoz képest, CTIA a neve, amit az Apple használ, a "szabvány" pedig az OMTP.
Az elosztó valószínű utóbbi szabványú, ezért is nem működik az Earpods-oddal.Szerk: Egy ilyen kéne az Earpods és az elosztó közé
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
w.miki
veterán
Kép + hang-ot összefúzve mivel tudok a képen picit mozgó kamerás (youtube) videót csinálni?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
zolee001
őstag
válasz Satyricon #131225 üzenetére
Az baj ha nem érted,bankártyaadatokat nem adunk meg a neten pláne nem kamu ssl certes avagy nem titkositott (clear text) csatornán mert könnyen bekerüleht pl [ide]
Ha kipucolnák a számládat akkor lehet elmélkedni,hogy drága e a PayPal
Természetesen magánügyed mit és hogyan csinálsz -
juve600
nagyúr
Sziasztok !
olyan problémám van hogy adott egy új gigabites router amire két gép van kötve kábellal, a net 200-as,az egyik gépen jön 200-al a másikon csak 100-al, a router minden portját leteszteltem, nem tudom hol lehet a gond
-
Borisz76
veterán
válasz juve600 #131228 üzenetére
Esetleg cseréld meg a kábeleket....
Ha a sebesség is "cserélődik" a gépeken....akkor a kábel vagy hibás vagy eleve csak 4 ér van bekötve.
Ajánlott minimum Cat5E kábeleket használni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csontoshun
tag
Üdv!
Már több mint egy éve ( alkatrész csere stb után is ) a következő problémám jelenik meg:
van a profilomban is látható asztali gép:
- Gigabyte Aurous B550 pro V2 legfrisebb biossal
- AMD 5800x
- 4 * 4 Team Group ram 2400mhz-sek
- AMD MSI rx 580 ( még mindig egy kiváló kártya )
- A Windows 10 pedig egy samsung 980 pro m2 nvme ssd-n leledzik. ( ha az számít akkor van mellette két 860 EVO és egy Toshiba HDD)
A probléma a következő:
Egy ideje ha sokáig "idle" megy a gép, pl csak egy Twitch ablak van nyitva, vagy néha az se kell. Akkor egy idő után lefagy a gép.
A következőket teszteltem már:
- Többször újra lett telepítve a windows
- Mivel ez már elég régóta van, így már több vga driver is volt már rajta
- Memtest86-al ránéztem a ramokra, hiba nélkül lefutott,
- többórás CPU+Vga stresszteszt esetén sincs probléma.
- Windows Eventviewer annyit ír miután újraindítom hogy "last restart was unexpected"
- Eleinte Education volt most már Pro típusú a windows
néhány extra info:
- cpu + alapcsere volt nem olyan régen, így joggal lehet gyanakodni hogy vga vagy a ram lehet az oka, azonban amíg nem vagyok róla meggyőzdve addig a jelenlegi árak mellet, inkább keresgélném hogy mi a hiba.
- amíg az egyik 860 Evo-n volt a windows, akkor érdekes módon nem fagyott, viszont előtte, és azóta is fagy.
A probléma csak Windowson létezik, Ubuntu alatt nem történik ilyesmi ( ha nem tévedek talán összefüggésbe lehet azzal hogy Linuxon alapjáraton nincs hardware-es gyorsítás egy csomó helyen)
Kerestem már AMD-s logokat de amit találtam azok annyira nem voltak beszédesek.
A kérdésem, Miket javasoltok, hol kutakodjak még, hogyan tudom egyértelműen megmondani hogy pl a vga a rossz ha terhelés alatt semmi baja nincs?
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv:
Csontoshun"->, *, & "
-
I02S3F
addikt
válasz Csontoshun #131234 üzenetére
Firmware-k (ssd) , uefi friss ugye?
-
Borisz76
veterán
Tápegység márkája, teljesítménye ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ColdMan
tag
"- amíg az egyik 860 Evo-n volt a windows, akkor érdekes módon nem fagyott, viszont előtte, és azóta is fagy."
Akkor miért nem azon van? Megdöglött az SSD?
A félreértések elkerülése végett: Nem kötözködni akarok. -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Itt ph-n vásároltam eredeti windows 10 kulcsot.
Az aktiválási menüben azt irja: A windowst a szervezet aktiválási szolgáltatásával aktiválták.
De amikor bekapcsolom a laptopot akkor kiirja h aktiváljam a windowst, és letiltja a touchpadot. Amig ki nem jön az üzenet müködik a touchpad, utána nem, csak ha dugok rá egeret.
Vki bármi ötlet? Aktiválni sem tudom, csak arra van opció h "másik kulcs megadása"...
Ha megadom ugyanazt, mégegyszer, azt irja a kód érvénytelen
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
válasz Vismajor01 #131240 üzenetére
Tán írj annak, akitől vetted, hogy fals a kulcs.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zolee001
őstag
eredeti windows 10 kulcsot.
Jaja,eredeti
-
Doky586
nagyúr
Tiszta reinstall [link]
-
HARDVERAPRÓD
Dehogy eredeti.
-
Vismajor01
addikt
válasz zolee001 #131242 üzenetére
Emailben visszakerestem a kodot, vasaroltam tobbet is.
Beirtam a legutobb legutolsot, a windows enterprisebol windows 10 pro lett es a szoveg is megvaltozott, digitalis licensszel aktivalva. Remelem jo lesz.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
zolee001
őstag
válasz Vismajor01 #131245 üzenetére
Akkor probléma megoldva
-
King Unique
titán
válasz Vismajor01 #131245 üzenetére
Ezek a filléres, bazári termékkulcsok már csak ilyenek, célszerű többet venni, aztán valamelyik végül csak jó lesz/lett a több közül.
Otthonra meg ugye a Home és Pro kiadások használata reális és legális normál esetben, nem az Enterprise. -
Yeffy
veterán
udv,
remelem jo helyen teszem fel a kerdesemet.OneDrive local backup mappat szeretnem athelyezni a gepemen, viszont a Win-es app nem enged halozati meghajtora menteni. annyi mond csak, h ide nem lehet beallitani.
ez normalis? ha igen, nincs ra semmilyen mod, hogy ezt megkeruljem?[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok