Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Van egy régi Nikon Coolpix S3500-am, amivel 9994 képnél járok. Tudnátok infot mondani arról, hogy mi történik, ha 10000 képhez érek? Régebben hallottam olyat, hogy a tervezett elavulás keretében nyomtatók, fényképezők bemondják az unalmas, hogy elérnek egy korlátot, és aki ért hozzá tudja resetelni a számlálójukat. A számozás is úgy van ezen a fájloknál, hogy nincs nulla előtte, szóval aggasztó, kicsit y2k életérzés. Volt már, aki közületek kompakt Nikon gépnél gond nélkül túllépte a 10k képet?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
mezis
félisten
válasz Csokishurka #131048 üzenetére
Gondolom ez az "eladási kazetta" kevés tonerrel.
És a régi üresnél is hasonló fogaskerekes akasztó miatt nem működött?mezis
-
Csokishurka
őstag
válasz mezis #131053 üzenetére
Lehet hogy az volt. Elegge gusztustalannak tartom hogy 7000ftos toner kb 100 oldalt bír.
A régiek utángyártottak, meg nem, neztem meg oket de meg fogom lehet nyerek egy par oldalt."Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott megint az aláírásomban lévő gép. Reggel szépen ment, megnyomtam a bekapcsgombot és mire pislogtam egyet már kérte is a PIN kódot. délelőtt bekötötték az új 200/80-as netet. A laptoppal ment először a tesztelés kábelen, azzal 190/85 meg volt. Elmenetek a szerelők, és én egyből összekötöttem a modemet a routerrel, hogy teszteljem úgy az asztali gépen is sebességet. Viszont a gép szó szerint lefagyott, így a bekapcsolóval hosszan nyomva kikapcsoltam. Azután megint nem indult el, és nem is adta az 1 rövid sípolást ami a normál működést jelezné. Előszöt a 24-es csatlakozót húztam le és vissza, de semmi, ezután a CPU 4+4-et erre se történ semmi, aztán memóriát átraktam a másik kettő slotba, (memória jó, az volt tesztelve memtest-el.) de ez sem segített. Ezután kikaptam a VGA-t, majd visszaraktam. Ezután elindult, de eltűnt az egyik HDD-m, (tárolás kezelőben meg van csak a Windows intézőben nincs. Na most itt mi lehet a gond? VGA vagy az alaplapi PCI-E x16 sín ami szórakozik velem?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Doky586
nagyúr
válasz Marci112233 #131057 üzenetére
"gép. Reggel szépen ment, megnyomtam a bekapcsgombot és"...
Ha egy bekapcsolt gépnél megnyomod a bekapcsgombot akkor jellemzően kikapcsol...
-
Csupingo
veterán
Annyi rejtélyes eset van nálad, hogy én már kicserélném a sata kábeleket is. Azokat is ilyenkor ki szoktad kötni és vissza? Milyen fajta? Amelyiken van kis beakadós rugós lemez, azok kicsit jobbak.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Marci112233
addikt
válasz Csupingo #131059 üzenetére
Igen, azokat is megmozgatom, vagy kihúzom és bedugom. Egyébként a 6-ból 4 fém csatos, és kettő nem az, de nincs egyikkel sem probléma.
A merevlemez azóta helyreállt, mert megmozgattam a SATA kábeleket megint és most látja a hiányzó HDD-t is, de miért volt az hogy a gépem nem adott ki megint 1 rövid sípot ami a normál működést jelezné, és csak azután adta ezt is ki mikor a VGA-t kivettem majd vissza.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
mezis
félisten
"...Ezután kikaptam a VGA-t, majd visszaraktam..."
Nem kellett volna visszarakni. Dobd ki. Használd az alaplapi monitor vezérlőt!mezis
-
Marci112233
addikt
válasz mezis #131061 üzenetére
És abból hogyan deríthetem, ki hogy a VGA vagy az alaplapi sín a hibás, már ha az-e bűnös? Ha nincs benne, és az alaplit használom akkor se sínt nem használja, sem pedig a VGA-t sem mert ugye nincs is benne. Másrészt az IGP ami benne van max netezéser volna jó, vagy ősrégi játékokhoz. Nem néztem utána, de a benne lévő 530-tól az új laptopomban lévő Intel Iris XE erősebb szerintem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
inf3rno
nagyúr
válasz Doky586 #131054 üzenetére
Nincs rajta kép, de megjegyzi az utolsó számot. Szerintem kockáztatok. Ha úgy van, ahogy sejtem, akkor simán megy tovább 10.000 fölé. Ki is próbálom. :-)
szerk:
Nem ment 10.000 fölé, hanem újra kezdte 0001-ről. És nem csak a sablon miatt, mert nem készült 0000 kép, hanem 9999 után 0001 jött egy másik mappába. Érdekes megoldás, vagy inkább nem túl logikus.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Marci112233 #131062 üzenetére
Valószínűbb, hogy egy alkatrészt hibás, mint hogy kettő, szóval én az alaplapra szavazok ez alapján.
Buliban hasznos! =]
-
mezis
félisten
-
Marci112233
addikt
válasz mezis #131065 üzenetére
Még nem, de ha megint előjön akkor azt fogom kipróbálni, de kétlem, hogy a VGA lenne bűnös, mert akkor szerintem terhelés mellett meg kéne akadni vagy valaminek elő kéne jönnie. de mikor játszok a gépen, semmit semmi gond vele. Pedig épp tegnap figyeltem hogy eddig ugyan játszottam a Farming Simulator 19-el, de csak a felbontás volt FHD-ra tolva, minden mást magának lőtt be, de én rápakoltam addig míg éppen meg van a 60FPS, mert ha mindent csutkára tolok akkor bizony 30FPS alá is megy a játék.
-
ph2012
senior tag
2019-ben vett modern HP 250 G7 laptopom van. Ha 2025-ben lejár a Windows 10 támogatás hogyan tudok váltani az új operációs rendszerrre? Nem szeretném kidobni ezt a jó laptopom. Köszi.
-
King Unique
titán
válasz ph2012 #131067 üzenetére
Úgy, ahogyan most is váltasz Windows 10-verziók között, adott a közvetlen in-place upgrade és a clean install lehetősége is, + a korábbiakhoz hasonlóan lehet a Windows Update is majd felajánlja és lesz ingyenes upgrade időszak, stb. Max. esetleg pl. a bekapcsolt TPM, Secure Boot követelmény - lásd nemrég a téma topikjában leírtakat - lehet téma ha megmarad az új Windows végleges verziója esetén is, de mivel modern hardveren, laptopon azok eleve adottak szoktak lenni, ezért valójában az sem téma, meg ugye módosított ISO-val most is megkerülhető.
[ Szerkesztve ]
-
Beni97
őstag
Sziasztok.
Először talán november körül kezdte azt a gépem, hogy folyamatosan újraindult egy szó nélkül. Ekkor a vízhűtést ki szedve (Cooler Master MasterLiquid 240) és gyári hűtőt beszerelve nem volt gond elég sokáig. Aztán március eleje körül heti 2-3 alkalommal újraindult, mindig játék közben.
Mostanában megint nem volt ilyen gond vele, viszont kedden többször is előjött a probléma. Érdekes volt mert csak játék közben csinálta. Szóval Division közben újraindult, majd beléptem 5 perc múlva megint szó nélkül újraindult. Aztán felmentem LOL-ra (tft) és ott is szinte el se kezdődött a meccs már indult is újra.
Másnap(tegnap) szétszedtem a gépet, kipucoltam, pasztázás stb... Összerakás után nem volt semmi ilyesfajta hiba. Most nemrég viszont elmentem a géptől kb 40-45 percre és arra jöttem vissza, hogy ki van kapcsolva(senki nem volt itthon, szellemekben nem hiszek).
A gépem adatai(semmi tuning, 3 vagy 4 évesek az alkatrészek):
Alaplap: GIGABYTE B450 AORUS M
Proci: Ryzen 5 2600 (gyári hűtő)
VGA: Gigabyte Gtx 1050 ti g1 gaming 4g
Táp: FSP 500W Hyper M
Ház: CM MasterBox MB600L (1 gyári és 1 nem tudom milyen típusú NXZT venti)Esemény napló:
[link az első képhez]
[Link ehhez a képhez]
Ezt azért hagyom itt hátha ez is lehet a probléma. Nem hiszem hogy normális a teljesítmény és hőfok a procinál. A pasztázásra direkt figyeltem. A gépház nem a legjobban szellőző és a ventik se a legjobbak.[ Szerkesztve ]
-
Meghivott
addikt
Üdv!
Költöztettem a PC-t, ami hdmi-vel csatlakozik a tv-hez (monitor is van), de a költözés után hiába dugtam össze a PC-t a tv-vel, semmi. WIN 7 a rendszer.
Beállítások:
1/2 monitor
Képernyők tartalmának másolásaHol lehet a gond?
Köszi -
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz Beni97 #131070 üzenetére
Hát a gyári hűtő nem izmos darab, arra elég, hogy ne throttling-oljon a proci full terhelésnél se, de semmi másra.
Húzz ki mindent, dugd össze még egyszer, itt gondolok 24 pin, EPS kábel, VGA, RAM-ra."A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
veterán
válasz HoaryFox #131075 üzenetére
Az utolsó 20 új összerakott gépből, 3-ban Gskill van (mondjuk aegis, nem ripj), mindhárom random kék halálozik. Az egyik aryes-é. De ha nem is a márkára gyanakszunk, memória cserével lehet tesztelni, hogy az e a hibás. Az utóbbi hónapokban, ahol olvastam, hogy fagyás van, mindben gskill volt. Tavaly is volt egy időszak, ahol nagyon nagyon olcsón lehetett venni g skill aegis 3000 / 3200 ramokat, 16-18 k-ért, gyanús volt.
Szóval nekem kétségeim vannak a gskillel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
nagyúr
-
Beni97
őstag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Keresek majd egy havert aki kis időre tud nélkülözni ramot és kipróbálom velük is.
Addig is menni fog a gép, mert a kikapcsolás az még csak egyszer fordult elő amit gondolom okozhat a nemrég kijött windows update is, szóval "teszt" alatt lesz addig is a gép.
Csak elég para volt, hogy kedden többször újraindult rövid időn belül játék alatt, tegnap meg kikapcsol úgy hogy kb spotify és pár chrome ablak volt megnyitva csak.A háttér igen, bocsi:
2db 1 terás WD blue + 120gb ADATA ssd. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Adott egy MicroSD kártya, amit Wayteq androidos nvaiban úgy formáztam meg, hogy a navival lehessen csak használni és belső tárhelynek lássa az eszköz. Sajnos nem jött be, ami miatt így formáztam, így szerettem volna a kártyát visszaállítani, h máshol is tudjam használni. Ez nem jött össze, a kártya jelenleg használhatatlan. Win alól is próbáltam formázni, a rajta lévő két kötetet törölni, de nem sikerül. Hogyan tudnám újra használni? Szerencsére nem volt rajta lényeges adat, de a kártyára mindenképpen szükségem van.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
King Unique
titán
A lényeg pont nem derült ki a leírtakból, azaz pontosan hogyan történt Windowson a formázás és törlés, miért lett sikertelen és mi a hibaüzenet, nem lett mellékelve screenshot a lemezkezelőről és a hibaüzenetről, beépített natív vagy USB-s kártyaolvasóban próbálva történt-e, ha USB-s akkor másik USB-porton és/vagy másik kártyaolvasóban mi a helyzet, stb...
Egyébként adott Windowson a parancssor (DiskPart), ott kellene törölni, majd újraparticionálni és újraformázni az SD-kártyát (pl. így), de ha írásvédett, akkor nem fog menni, max. akkor ha az írásvédett állapot meg van szüntetve.[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
Hali! Eléggé aktuális, és hátha van valakinek tapasztalata...
Tudtok márkát vagy típust javasolni padlóventi kapcsán? Minél kevesebb zaj a cél, illetve egészen lassúra is jó lenne tudni állítani.
Lehet, hogy rászánom a 30 ezret, de ha van valami nem túl hangos darab olcsóbban, akkor az azért nyerő lenne. Félig a gépem környékét, félig engem hűtene pluszban.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
-
veterán
Nájn nájn. Van vagy 6 ventim, még a crypto korszakban kellett. Vagy egy torony venti is. Ugyanazon a fokozaton halkabb, mint a sima venti, és levegőt ugyanannyit nyom. Szóval jó. És ment eleget már ugye, sok hónapot 7/24-ben. Pedig gagyi tescos. Jó, az időzítőt rajta el kell felejteni, de a cucc maga jó.
https://gamergep.hu/
-
inf3rno
nagyúr
Van pár ezer bookmarkom olyan hozzászólásokról, amiket hasznosnak ítéltem. Ezeket szeretném lerántani egy bottal, hogy lementsem őket saját adatbázisba. Tudtok javasolni beállításokat, amikkel nem kerülök tiltólistára?
Buliban hasznos! =]
-
Dr V
őstag
válasz King Unique #131090 üzenetére
Laptop kártyaolvasóba tettem a kártyát, ott próbáltam meg formázni. A Win nem tudta befejezni a formázást hibaüzenettel állt le a folyamat. A formázáshoz az eszköz alapértelmezését állítottam be, gyorsformázást ki/bekapcsolva sikertelen az eredmény.
A lemezekező sem törli a köteteket, hibaüzenet nincs.
Az SD kártya adapteren nincs bekapcsolva az írásvédelem, linkelt leírás alapján úgyszintén látszik, h nem írásvédett.
A linkelt leírást elkezdtem végigcsinálni, de a 8. lépésnél megáll, nincs elég használható hely a művelet végrehajtásához hibával áll meg.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok